«Ειδικοί» σε αμόκ ετοιμάζουν lockdown παρά τις κυβερνητικές βεβαιώσεις: «Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών» λέει ο Ν.Τζανάκης.

«Ειδικοί» σε αμόκ ετοιμάζουν lockdown παρά τις κυβερνητικές βεβαιώσεις: «Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών» λέει ο Ν.Τζανάκης.

800-900 θανάτους τον μήνα προβλέπει ο Ν.Τζανάκης.

Σε αμόκ βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα -ξανά- αρκετοί «ειδικοί» καθώς μιλούν για χιλιάδες νέους θανάτους με Covid-19 και πάρα πολλά κρούσματα, προϊδεάζοντας μας με αυτόν τον τρόπο για ένα νέo lockdown παρά τις κυβερνητικές βεβαιώσεις. Την αρχή την έκανε ο γνωστός καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος προέβλεψε ότι θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα ημερησίως και τη συνέχεια την έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ο οποίος μίλησε για «εκατόμβη θανάτων», εάν «δεν τρέξουμε να εμβολιαστούμε».

Και οι δύο «ειδικοί» μίλησαν σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ με τον Ν.Τζανάκη να υποστηρίζει πως θα φτάσουμε του 800 – 900 θανάτους τον μήνα, μέσα στο επόμενο διάστημα, εάν δεν περάσουμε το 65% των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα ο Ν.Τζανάκης υποστήριξε ότι πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο εμβολιασμών της τάξης του 65-70% και υποστήριξε πως εάν δεν το φτάσουνε «προβλέπουμε πάνω από 800 θανάτους κάθε μήνα, για τους επόμενους μήνες», προειδοποιώντας ότι μέχρι τις γιορτές θα μπορούσαν να καταγραφούν πάνω από 3.000 επιπλέον θάνατοι.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα, ο μέσος όρος των θανάτων ανά ημέρα είναι 31, όπως παρατήρησε.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας, ο ίδιος επανέλαβε ότι το τέταρτο κύμα θα είναι ένα «κύμα ανεμβολίαστων».

«Ο ιός θα επιλέξει να δώσει φυσική ανοσία στους ανεμβολίαστους» είπε, εκτιμώντας ότι σχεδόν όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν τους επόμενους μήνες.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο, μέσω δηλαδή της φυσικής ανοσίας που θα έχουν ολοένα και περισσότεροι ανεμβολίαστοι και της ανοσίας από το εμβόλιο για τους υπόλοιπους, «αυτό θα κατασταλεί».

Εντούτοις, τόνισε, «εάν δεν τρέξουμε να εμβολιαστούμε θα έχουμε αυτήν την εκατόμβη των θανάτων».

Όσον αφορά τα κρούσματα εξέφρασε την άποψη ότι τα κρούσματα θα κυμαίνονται στα επίπεδα των 2.000 – 2.500, με πιθανή και μία πτώση εάν τηρούνται από τους πολίτες τα μέτρα προστασίας.

Ο Ν.Τζανάκης αναφέρθηκε και στις νέες «ελευθερίες» των εμβολιασμένων που βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο σε ισχύ, σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται μεγάλο αποτύπωμα στον αριθμό των κρουσμάτων.

Αυτό, τόνισε, με προϋπόθεση ότι «οι εμβολιασμένοι είναι όντως εμβολιασμένοι» και ότι «δεν θα καταστρατηγηθεί το μέτρο και θα έχουμε προσεχτικούς ελέγχους».

«Αν ανακατευτούν ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι, τότε θα έχουμε πρόβλημα» επεσήμανε.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η πιθανότητα να μολυνθούν οι πλήρως εμβολιασμένοι, εάν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, είναι πολύ μικρή. Όπως είπε, πάντως, το πρόβλημα είναι ότι όσοι μολυνθούν θα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Αναφερόμενος στην ανοσία των εμβολιασμένων, είπε ότι έχουν μικρή πιθανότητα να μολυνθούν, κάτι που όπως είπε φάνηκε και στο νοσοκομείο, όπου εργάζεται. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή της εφαρμογής των μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγεινομικούς, «έχουμε σταματήσει να βλέπουμε συρροές στο προσωπικό».

Τέλος, για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, εξέφρασε την άποψη ότι η διά ζώσης λειτουργία τους είναι διασφαλισμένη, ενώ για τις παρέλασεις, δεν εμφανίστηκε αρνητικός υπό την προϋπόθεση ότι οι σχηματισμοί θα είναι πιο αραιοί και θα τηρηθούν κανόνες για την αποφυγή συνωστισμού.

Να θυμίσουμε πως δηλώσεις για «πρόωρο άνοιγμα» έκανε και ο Ηλίας Μόσιαλος.

pronews.gr

Share this post