Εικόνες ντροπής σε νηπιαγωγείο: Μικρό παιδί έπιασε χρησιμοποιημένη σύριγγα

Εικόνες ντροπής σε νηπιαγωγείο: Μικρό παιδί έπιασε χρησιμοποιημένη σύριγγα

Τον απόλυτο τρόμο έζησε η μητέρα ενός 6χρονου αγοριού, όταν ενημερώθηκε ότι το παιδί της, πήρε στα χέρια του μια χρησιμοποιημένη σύριγγα, την οποία βρήκε στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου που πήγαινε!

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 21ο νηπιαγωγείο της Ρόδου, στις νέες εργατικές κατοικίες του Ροδινιού, την Τρίτη 7 Μαΐου και η μητέρα μέσω της εφημερίδας «Δημοκρατική» ζητά από όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν τα παιδιά, που έχουν άγνοια κινδύνου.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κάνουν καθημερινά ό,τι μπορούν καθαρίζοντας πριν έρθουν τα ανυποψίαστα παιδιά, τον προαύλιο χώρο από τα σύνεργα των χρηστών, όπου, όπως προκύπτει από τα ευρήματα, έχουν μετατρέψει το νηπιαγωγείο σε στέκι όπου συγκεντρώνονται τις βραδινές ώρες.

Χρησιμοποιημένες σύριγγες, ματωμένα χαρτομάντηλα, κουτάλια και κεριά είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο σε έναν χώρο όπου συγκεντρώνονται παιδιά νηπιακής και προνηπιακής ηλικίας για να παίξουν στο διάλειμμα, με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να ζητούν τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών για να προστατευτούν τα παιδιά.

Η μητέρα του 6χρονου αγοριού, δήλωσε ότι μόλις ενημερώθηκε από την δασκάλα του παιδιού για το τι είχε συμβεί και μέχρι να βεβαιωθεί ότι το παιδί της δεν είχε τρυπηθεί με τη σύριγγα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- βίωσε τον απόλυτο τρόμο.

Το παιδί ευτυχώς στάθηκε τυχερό καθώς όπως το ίδιο εξήγησε στη μητέρα του, αφού βρήκε τη σύριγγα στα κάγκελα του σχολείου, την πήρε στα χέρια του να την περιεργαστεί, από την πλευρά που βρίσκεται το έμβολο και όχι από την μεριά της βελόνας ωστόσο η έγκαιρη αντίληψη της δασκάλας, είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πηγή: dimokratiki.gr

tanea.gr

Share this post