Εισαγωγή στην Νεκρομποτική ( Necrobot ) Αν νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα δυστυχώς είναι αλήθεια διαβάστε και θα καταλάβετε

Εισαγωγή στην Νεκρομποτική ( Necrobot ) Αν νομίζετε ότι σας κάνουμε πλάκα δυστυχώς είναι αλήθεια διαβάστε και θα καταλάβετε

Εισαγωγή στην Νεκρομποτική ( Necrobot )

Για αρχή να σας ξεκαθαρίσω ότι Όχι δεν είναι σενάριο Επιστημονικής Φαντασίας είναι πραγματικότητα.

Εσείς φυσικά με την δική σας φαντασία μπορείτε ( λογικά ) να κατανοήσετε το Μέλλον του Πλανήτη αυτού και των Μετά-Ζόμπι ρομπότ.

Καλώς ορίσατε στην Νέα Ζόμπο Tech εποχή όσα διαβάσετε θα είναι άκρα ενδιαφέροντα.

Ξεκινάμε λοιπόν σε ένα Πανεπιστήμιο το Ράις των Ηνωμένων Πολιτειών εκεί οι Επιστήμονες τονίζουν πως ξεκίνησαν το νέο κλάδο της ‘Νεκρομποτικής , αφού μετέτρεψαν επιτυχημένα νεκρές αράχνες σε ρομπότ.

Η ερευνητική ομάδα αυτή εμπνεύστηκε από τους πρωτόγονους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν μέρη νεκρή ζώων, όπως τα δέρματά τους για ρούχα και τα κόκαλά τους για εργαλεία, εγκαινιάζοντας το νέο αυτό επιστημονικό τομέα, στον οποίο μη-ζωντανά υλικά που έχουν συλλεχθεί από προηγουμένως ζωντανούς οργανισμούς χρησιμοποιούνται ως ρομποτικά εξαρτήματα.

Στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα επαναχρησιμοποίησε τα κουφάρια νεκρών αραχνών, τα οποία μετέτρεψε σε μηχανικές λαβές.

Η Αρχή λειτουργίας του Πειράματος

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους και άλλα θηλαστικά, που κινούν τα άκρα τους συγχρονίζοντας τους αντίθετους μύες, οι αράχνες χρησιμοποιούν υδραυλικά.

Έχουν μόνο καμπτήρες μύες που επιτρέπουν στα πόδια τους να κουλουριάζουν και χρησιμοποιούν υδραυλική πίεση για να τα εκτείνουν προς τα έξω. Οι εσωτερικές βαλβίδες στον υδραυλικό θάλαμο των αραχνών τους επιτρέπουν επίσης να ελέγχουν κάθε πόδι ξεχωριστά.

Όταν πεθαίνουν, χάνουν την ικανότητα να ασκούν ενεργά πίεση στο σώμα τους. Για αυτό μοιάζει σαν να κουλουριάζονται ( Μετά από κάποιο χτύπημα στο σπίτι πιθανόν το έχετε και εσείς παρατηρήσει ).

Και εδώ κυρίες και κύριοι πάμε στην Νεκρομποτική

Οι ερευνητές βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να εκμεταλλευτούν αυτόν τον μηχανισμό.

Οι αράχνες λοιπόν διαθέτουν έναν θάλαμο κοντά στο κεφάλι τους, στέλνοντας αίμα στα πόδια τους, τα οποία αναγκάζονται στη συνέχεια να τεντωθούν. Όταν η πίεση από τον θάλαμο εκτονώνεται, τα πόδια τους κουλουριάζονται ξανά ( μαζεύουν).

Οι επιστήμονες χτύπησαν μια βελόνα στον υδραυλικό θάλαμο της αράχνης και προσάρτησαν το νύχι με υπερκόλλα.
Συνέδεσαν το άλλο άκρο της βελόνας σε έναν από τους πάγκους δοκιμών του εργαστηρίου ή σε μια σύριγγα χειρός.
Αυτό παρείχε μια μικρή ποσότητα αέρα που ενεργοποίησε τα πόδια σχεδόν αμέσως. ( Δείτε την εικόνα )

Η ομάδα χρησιμοποίησε αράχνες λύκου και οι δοκιμές έδειξαν ότι μπορούσαν να σηκώσουν περισσότερο από το 130% του σωματικού τους βάρους. Έβαλαν τα νύχια να χειριστούν μια πλακέτα κυκλώματος, να μετακινήσουν αντικείμενα και ακόμη και να σηκώσουν μια άλλη αράχνη.

Διαπίστωσαν επίσης ότι το Necrobot μπορούσε να αντέξει σχεδόν 1.000 κύκλους ανοιχτού-κλεισίματος πριν αρχίσει να δείχνει σημάδια φθοράς.

Τα Necrobots μοιάζουν με αράχνες ζόμπι που επιστρέφουν στη ζωή .

Την πλήρη μελέτη μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Πηγές: hitechglitz.com – unboxholics.com – thenextweb.comhttps://www.youtube.com/c/riceuniversity/

Share this post