ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία κινητοποιεί το σύνολο του Στόλου Μεσογείου-Μ. Θάλασσας-Κασπίας – Σπεύδουν αποβατικά από Βαλτική – Επεισόδιο με πλοία των ΗΠΑ (χάρτες)./Κρίσιμες ώρες: Ανοιξαν τα καταφύγια στο Ντονέτσκ – Ολοκληρώθηκε η μεταφορά ουκρανικών δυνάμεων – Ρωσικό ΜΜΕ: Υπογράφτηκε διάταγμα επίθεσης (βίντεο, εικόνες).

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία κινητοποιεί το σύνολο του Στόλου Μεσογείου-Μ. Θάλασσας-Κασπίας – Σπεύδουν αποβατικά από Βαλτική – Επεισόδιο με πλοία των ΗΠΑ (χάρτες)./Κρίσιμες ώρες: Ανοιξαν τα καταφύγια στο Ντονέτσκ – Ολοκληρώθηκε η μεταφορά ουκρανικών δυνάμεων – Ρωσικό ΜΜΕ: Υπογράφτηκε διάταγμα επίθεσης (βίντεο, εικόνες).

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Ρωσία καθώς ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σ. Σοιγκού, έδωσε διαταγή κινητοποίησης του ρωσικού Στόλου Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Κασπίας και Βαλτικής ενώ ρωσικά αποβατικά απέπλευσαν και κατευθύνονται και αυτά προς Μαύρη Θάλασσα.

 

Είναι η Οδησσός και η Μαριούπολη πλέον στόχοι της Ρωσίας;

Φαίνεται πως η Ρωσία κινητοποιεί όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της μαζί με την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια με ζώνη ευθύνης την Κριμαία και την Ουκρανία.

Μαζί με τον απόπλου του συνόλου των υποβρυχίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και την ναυαρχίδα “Μοσκβά”, οι δυνάμεις που έχει κινητοποιήσει η Ρωσία είναι πραγματικά μεγάλες.

Τα 3 αποβατικά μπορούν να μεταφέρουν το καθένα 12 APC ή 10 άρματα μάχης με 340 άντρες ενώ ο Στόλος Κασπίας μαζί με τα υποβρύχια μπορούν να εξαπολύσουν πυραύλους κρουζ “Καλίμπρ”.

Μπορείτε να δείτε τις μετακινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στους χάρτες παρακάτω.

3 ΡΩΣΙΚΑ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΒΕΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο Ρώσος Α/ΓΕΝ έδωσε διαταγή και στολίσκος 3 αποβατικών του Στόλου της Βαλτικής κατευθύνονται προς την Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για τα αποβατικά πλοία Kaliningrad (102), Minsk (127), Korolev (130) και την κορβέτα Boykiy (532).

Πριν λίγο πέρασαν το Κανάλι της Μάγχης και κατευθύνονται Νότια.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι έχουν ενδυναμώσει και τις δυνάμεις τους στην Μεσόγειο με πρόσφατες αφίξεις πολεμικών πλοίων.

Πιθανότατα φοβούνται κάποιο κτύπημα σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες στην Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης

18 NATOϊκά πλοία στην Μ. Θάλασσα – Υπό τους ήχους πολεμικών εμβατηρίων απέπλευσε ο ρωσικός Στόλος (βίντεο)

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΠΙΑ

Ταυτόχρονα δόθηκε διαταγή και η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια προχωρά σε μεγάλες ασκήσεις με την συμμετοχή της Αεροπορίας, της Αεράμυνας, του Στόλου Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας υπό τις διαταγές του Ρώσου Διοικητή, Στρατηγού Alexander Dvornikov.

“Συνδυασμένες δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής περιφέρειας (YuVO), μονάδες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα προχωρήσουν σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Τάγματα ειδικών δυνάμεων θα ασκηθούν μαζί με πληρώματα πλοίων και Μοίρες επιχειρησιακών-τακτικών αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων.

Θα ελεγχθεί η ετοιμότητα απόκρουσης αμφίβιων δυνάμεων και αερομεταφερόμενων δυνάμεων, μονάδες των Πεζοναυτών, παράκτια συστήματα και δυνάμεις των Αλεξιπτωτιστών θα λάβουν μέρος στις ασκήσεις.

Οι ασκήσεις αυτές θα ενδυναμώσουν την ποιότητα, και το επίπεδο εκπαίδευσης των πληρωμάτων” είπε ο Dvornikov.

Νωρίτερα, ο Διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας μίλησε για εντατικοποίηση των ασκήσεων του ΝΑΤΟ μαζί με την Ουκρανία και την Γεωργία που στόχο έχουν όπως είπε την μεταφορά  αμερικανικών δυνάμεων στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας όχι μακριά από την Κριμαία και τις ακτές του Καυκάσου.

“Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό για εμάς, τους υπερασπιστές της ασφάλειας της Ρωσίας να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και να απαντήσουμε σε αλλαγές σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης αποκάλυψε πως “δυνάμεις θα λειτουργήσουν ως υποθετικός εχθρός εναντίον του οποίου θα κινηθούν οι υπερασπιστές της Ρωσίας.

Την στρατιωτική αυτή άσκηση θα παρακολουθήσουν όλοι οι ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί του Στόλου Μαύρης Θάλασσας και του Στόλου της Κασπίας.

Θα ελεγχθεί το σύστημα ετοιμότητας και η λογιστική υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων”.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Μ. Θάλασσα – Ρώσος Ναύαρχος: Όλα τα υποβρύχια του Στόλου τέθηκαν σε πολεμικό συναγερμό και απέπλευσαν – Έρχεται “καταιγίδα” με κρουζ Kalibr;

Η φρεγάτα “Ναύαρχος Essen” εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά μπροστά από αμερικανικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα

Οι Ρώσοι μεταδίδουν πως η φρεγάτα “Ναύαρχος Έσσεν” εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά μπροστά από αμερικανικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα.

“Η εμφάνιση 3 αμερικανικών πλοίων του US Navy ανάγκασε την Ρωσία να προχωρήσει σε επίδειξη ισχύος στην αμερικανική στρατιωτική διοίκηση και να χρησιμοποιήσει ριζοσπαστικές μεθόδους για να τους διαβεβαιώσει για την προστασία των συνόρων της.

Γι το λόγο αυτό η φρεγάτα “Admiral Essen” εξαπέλυσε πυραύλους κρουζ Kalibr μπροστά από τα αμερικανικά πλοία.

Προς το παρόν μιλάμε για μια πρακτική εκπαίδευση” αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ και τονίζουν το “προς το παρόν” ενώ προσθέτουν:

“Όλοι οι στόχοι κτυπήθηκαν με επιτυχία από τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ αν και δεν έγινε γνωστό η ακριβής περιοχή ούτε η απόσταση που διένυσαν. 

Η Ρωσία ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκτόξευση των πυραύλων και έδειξε την ετοιμότητα της να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα εναντίον όποιου απειλεί την Ρωσία” αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Η φρεγάτα “Ναύαρχος Kasatonov” σπεύδει στην Μεσόγειο

Η ρωσική διοίκηση έδωσε διαταγή στην φρεγάτα “Ναύαρχος Kasatonov” να σπεύσει στην Μεσόγειο.

Προς το παρόν η ρωσική φρεγάτα βρίσκεται νοτιοανατολικά της Κρήτης και παρακολουθείται από πλοία του ΝΑΤΟϊκού Στόλου, συνοδευτικά του αεροπλανοφόρου USS Eisenhower καθώς και άλλα.

Ο ρωσικός Στόλος Μεσογείου θα προχωρήσει σε ασκήσεις ετοιμότητας .

Δείτε τους χάρτες και πως διαμορφώνεται η κατάσταση.

 

warnews247.gr

Κρίσιμες ώρες: Ανοιξαν τα καταφύγια στο

Ντονέτσκ – Ολοκληρώθηκε η μεταφορά

ουκρανικών δυνάμεων – Ρωσικό ΜΜΕ:

Υπογράφτηκε διάταγμα επίθεσης (βίντεο, εικόνες)

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των συγκρούσεων στην Αν. Ουκρανία καθώς όπως μεταδίδουν ρωσικές υψηλόβαθμες πηγές, το Κίεβο oλοκλήρωσε την μεταφορά δυνάμεων και έχει υπογράψει έγγραφο που ισοδυναμεί με έναρξη επίθεσης.

Αμέσως στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ, ετοιμάστηκαν  κα άνοιξαν τα καταφύγια για να υποδεχτούν τον άμαχο πληθυσμό. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε παρακάτω με καινούριες επισημάνσεις μάλιστα.

Οι συγκρούσεις μαίνονται και για δεύτερη σερί ημέρα στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, υπάρχει νεκρός Ουκρανός στρατιώτης.

Πληροφορίες φέρουν να έχουν σταλεί στο μέτωπο οι ακραίοι παραστρατιωτικοί του “Δεξιού Τομέα” και του “Rgt Azov”.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε στρατιωτική άσκηση στην Μαύρη Θάλασσα για χρήση πυρών κοντά στην περιοχή ISU Alibey για τις 24-26 Μαρτίου.

Δείτε εδώ τις νέες επισημάνσεις για τα καταφύγια

 

ΡΩΣΙΚΟ ΜΜΕ: ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της μεγάλης ρωσικής εφημερίδας “Κομερσάντ” , η Ουκρανία προετοίμασε έγγραφο με το οποίο εξουσιοδοτεί την έναρξη επίθεσης στο Ντονμπάς.

Αυτό αποκάλυψε στρατιωτική πηγή που μίλησε στην ρωσική εφημερίδα τονίζοντας πως το “Έγγραφο προετοιμάστηκε από τις ουκρανικές αρχές και εξουσιοδοτεί τους Ουκρανούς στρατιώτες να ανοίξουν πυρ απέναντι στις δυνάμεις του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ οποιαδήποτε στιγμή το κρίνουν απαραίτητο”

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι το ουκρανικό διάταγμα επιτρέπει στον Ουκρανό ΑΓΕΕΘΑ την έναρξη επιχειρήσεων εναντίον του Ντονμπάς με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν αποτύχει οι συνομιλίες στο επίπεδο του μηχανισμού συντονισμού.

Συνεχίζει το ρωσικό ΜΜΕ τονίζοντας ότι “Σύμφωνα με το σχήμα των 4 της Νορμανδίας, τα στρατεύματα του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ είναι υποχρεωμένα να υπακούσουν στους κανόνες της εκεχειρίας. Ταυτόχρονα όμως αυτό δίνει το πλεονέκτημα στους Ουκρανούς να επιχειρήσουν επίθεση εναντίον του Ντονμπάς”.

Επιπλέον δυνάμεις μεταφέρονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

 

4 πλοία του ΝΑΤΟ  κατευθύνονται στα νοτιοδυτικά σύνορα της Κριμαίας.

Δύο ακόμη αμερικανικά πλοία προστέθηκαν σε δύο ισπανικές φρεγάτες στην Μαύρη Θάλασσα. Με το USS Monterey ενώθηκαν τα USNS Watson και το USS Thomas Hudner.

Τα πλοία κατευθύνονται προς την νοτιοδυτική ακτή της Κριμαίας καθώς έχουν σχεδιαστεί “ειδικές στρατιωτικές ασκήσεις” σημειώνουν οι Ρώσοι.

Στην περιοχή υπάρχουν οι ισπανικές φρεγάτες Méndez Núñez (F104) και Cristobal Colon (F-105), το αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner (DDG-116), το μεταγωγικό USNS Watson, και το αντιτορπιλικό USS Monterey (CG-61).

Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Οι ρωσικές ΕΔ έχουν μεταφέρει άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών VDV στα σύνορα με την Ουκρανία σε Κριμαία και Nizhny Novgorod.

“Η Ρωσία ανακοίνωσε την πλήρη υποστήριξη της προς το Ντονμπάς” αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Στην Κριμαία λαμβάνουν χώρα ασκήσεις μεγάλης κλίμακας των αερομεταφερόμενων δυνάμεων και των πεζοναυτών. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή  του Nizhny Novgorod.

“Με τον τρόπο αυτό η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι θα εμπλακεί ενεργά στρατιωτικά” τονίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Δείτε εδώ τα νέα βίντεο από τις ασκήσεις των Ρώσων

Ρωσία: Oι 3 περιοχές που θα χάσει η Ουκρανία

Πρώην στρατιωτικοί αναφέρουν πως αν η Ουκρανία ξεκινήσει πόλεμο, τότε θα απωλέσει 3 περιοχές.

Πρόκειται για το Χάρκοβο, το Zaporozhye και την Οδησσό.

Αυτό ανέφεραν πηγές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ που πήραν μέρος στις προηγούμενες πολεμικές αναμετρήσεις.

Ο Rostislav Zhuravlev αναφέρει πως στο Χάρκοβο το  80% είναι Ρώσοι.

Ο Alexander Grigorenko, αναφέρει πως και σε άλλες πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας, υπάρχουν φιλορωσικά αισθήματα.

Πρόκειται για όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ουκρανίας με εξαίρεση το Dnipropetrovsk.

ΠΡΩΗΝ ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov, ο οποίες ηγούταν επί εποχής Γιανουκόβιτς, δημοσίευσε έναν χάρτη του Ντονμπάς.

Στο χάρτη που μπορείτε να δείτε παρακάτω, αναφέρει τις δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί καθ’ υπόδειξη των Αμερικανών όπως λέει.

Το έγγραφο έχει ημερομηνία Σεπτέμβριος 2020. Αυτό σημαίνει πως οι δυνάμεις των Ουκρανών είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον χάρτη, οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει 90.000 στρατιώτες, 450 άρματα μάχης, 230 ΠΕΠ MLRS, 800 συστήματα αντιαεροπορικού πολέμου διαφόρων ειδών, 300 αμφίβια ΤΟΜΑ.

Το Ντονέτσκ και το Ντονμπάς έχουν μαζί 34.000 στρατιώτες, 3 φορές λιγότερο από τις ουκρανικές δυνάμεις. Έχουν επίσης 650 άρματα μάχης, 500 στοιχεία πυροβολικού, 260 ΠΕΠ MLRS και 100 αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο χάρτης δείχνει επίσης και τις ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία

Έτσι στο Bogucharov, περιοχή Voronezh, υπάρχουν 5.000 στρατιώτες με 136 ΤΟΜΑ, 130 τεθωρακισμένα, 26 εκτοξευτές τακτικών πυραύλων, 33 κινητά αντιαρματικά συστήματα, δεκάδες όλμους και στοιχεία πυροβολικού.

Επιπλέον, ρωσικές δυνάμεις υπάρχουν και στην περιοχή Valuyki, δίπλα στο Λουχάνσκ. Αριθμούν περίπου 3500 στρατιώτες.

Ρωσικές δυνάμεις υπάρχουν και στο Ροστόφ. Στο χωριό Kadamovskaya, υπάρχουν 215 άρματα μάχης, 157 ΤΟΜΑ, δεκάδες στοιχεία πυροβολικού, όλμους και αντιαεροπορικά.

Δείτε τον χάρτη.

 

warnews247.gr

Share this post