ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι Ουκρανοί ανατίναξαν την γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς: Kατέρρευσε τμήμα της οδικής σύνδεσης με ηπειρωτική Ρωσία! (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ- Οι Ουκρανοί ανατίναξαν την γέφυρα της Κριμαίας στο Στενό του Κερτς: Kατέρρευσε τμήμα της οδικής σύνδεσης με ηπειρωτική Ρωσία! (βίντεο)

Ισχυρές εκρήξεις στη γέφυρα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, με συνέπεια τμήμα της οδικής σύνδεσης να έχει καταρρεύσει. Πληροφορίες αναφέρουν πως τμήμα της οδικής σύνδεσης έγινε κομμάτια και βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας. 

Πλέον οι Ρώσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα λογιστικής υποστήριξης των δυνάμεων τους. Οι Ουκρανοί κατάφεραν με βόμβα πάνω σε διερχόμενο βυτιοφόρο να την ανατινάξουν θέτοντας την εκτός λειτουργίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις γύρω στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) του Σαββάτου. Σημειώνεται πως η γέφυρα της Κριμαίας είναι η μεγαλύτερη στη Ρωσία, με το μήκος της να υπολογίζεται στα 19 χιλιόμετρα.

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας.

Σύμφωνα με την Crimea Railway, μια ρωσική κρατική επιχείρηση, μια δεξαμενή καυσίμων εξερράγη στο πίσω μέρος εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που διέσχιζε τη γέφυρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι από το περιστατικό.

Η ατμομηχανή του τρένου και μέρος των βαγονιών ρυμουλκήθηκαν στον σταθμό Κερτς μετά την έκρηξη. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών της Ρωσίας ανέφερε ότι η φωτιά δεν έχει επηρεάσει τη ναυτιλία μέσω του στενού του Κερτς.

Και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA έκανε λόγο για πυρκαγιά σε δεξαμενή καυσίμων στη γέφυρα στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Άλλα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, σε μία πρώτη εκτίμηση, μιλούν για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε κάποιο από τα διερχόμενα βαγόνια στην σιδηροδρομική σύνδεση.

Βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη γέφυρα στο στενό του Κερτς, που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, να φλέγεται. Η κυκλοφορία πάνω στη γέφυρα έχει διακοπεί, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές και για κατάρρευση μέρους της γέφυρας, κάτι που φαίνεται σε εικόνες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter.

Ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμβουλος του επικεφαλής της Κριμαίας, δήλωσε ότι μια δεξαμενή καυσίμων έχει πιάσει φωτιά σε ένα από τα τμήματα της γέφυρας, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, η γέφυρα δεν έχει υποστεί ζημιές.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο σημαντικό πλήγμα για τη Μόσχα, μετά από αρκετές εβδομάδες ανατροπών στο πεδίο της μάχης που οδήγησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να αναγκάσουν τα ρωσικά στρατεύματα σε υποχώρηση στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Χρήστες του Διαδικτύου στο σημείο της πυρκαγιάς μοιράστηκαν πλάνα που προφανώς δείχνει ένα τρένο βυτιοφόρο να φλέγεται. Ενώ η φωτιά καίει στις γραμμές του τρένου της γέφυρας, ένα ολόκληρο τμήμα του οδοστρώματος της γέφυρας έχει προφανώς καταρρεύσει.

Δείτε βίντεο

 

 

 

Share this post