ΕΚΤΑΚΤΟ-Ρωσο-αμερικανικά “Ίμια” με υποβρύχιο-Σοβαρό επεισόδιο

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ρωσο-αμερικανικά “Ίμια” με υποβρύχιο-Σοβαρό επεισόδιο

Αμερικανικό υποβρύχιο τύπου «Βιρτζίνια» ανακάλυψε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κοντά στο νησί Ουρούπ που είναι ένα ρωσικό νησί και ειδικότερα το τέταρτο μεγαλύτερο νησί, σε έκταση, των Κουρίλων νήσων μετά το Ιτουρούπ, το Παραμουσίρ και το Κουνασίρ.

Έχει έκταση 1.430 τ.χλμ. και είναι ακατοίκητο.

Σύμφωνα με το RIA Novosti αμερικανικό υποβρύχιο εισήλθε στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Κουρίλων νήσων και εναντίον του χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μέσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

 

«Στις 12 Φεβρουαρίου 2022, στις 10:40 ώρα Μόσχας, ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τύπου Βιρτζίνια ανακαλύφθηκε στην περιοχή της προγραμματισμένης άσκησης των δυνάμεων του Στόλου του Ειρηνικού στα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στο νησί Ουρούπ. την Κορυφογραμμή των Κουρίλων», ανέφερε το υπουργείο.

Στο πλήρωμα του υποβρυχίου δόθηκε ένα μήνυμα στα ρωσικά και τα αγγλικά μέσω υποβρύχιας επικοινωνίας: “Βρίσκεστε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Βγείτε αμέσως στην επιφάνεια!”

Το αμερικανικό πολεμικό σκάφος αγνόησε την απαίτηση.

«Σύμφωνα με τις οδηγίες για την προστασία των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο υποθαλάσσιο περιβάλλον, το πλήρωμα της φρεγάτας του Στόλου του Ειρηνικού  Marshal Shaposhnikov χρησιμοποίησε κατάλληλα μέσα», αναφέρει το μήνυμα.

Το αμερικανικό υποβρύχιο χρησιμοποίησε έναν αυτοκινούμενο προσομοιωτή για να διπλασιάσει τον στόχο σε ραντάρ και μέσα ακουστικού ελέγχου και έφυγε από τα ρωσικά χωρικά ύδατα με τη μέγιστη ταχύτητα.

Ένα απόσπασμα πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού συνεχίζει ασκήσεις και ελέγχει το υποθαλάσσιο περιβάλλον για να αποτρέψει την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων.

Σε σχέση με το περιστατικό, το υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

pentapostagma.gr

Share this post