ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Πράσινο Φως Δίνουν Οι ΗΠΑ Στο Ισραήλ Για Μεγάλης Κλίμακας Επιχείρηση Στη Γάζα Τις Επόμενες Ώρες

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Πράσινο Φως Δίνουν Οι ΗΠΑ Στο Ισραήλ Για Μεγάλης Κλίμακας Επιχείρηση Στη Γάζα Τις Επόμενες Ώρες

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, οι ΗΠΑ έχουν δώσει στο Ισραήλ το πράσινο φως για να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά της Γάζας.

Πριν από περίπου 7 ώρες, ένας πυραύλος εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας ένα σπίτι στα βόρεια του Τελ Αβίβ και τραυματίζοντας 7 άτομα. Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς για την πυραυλική επίθεση, ωστόσο δεν υπήρξε επιβεβαίωση για το ποιος την εκτοξευσε.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι στο πρόγραμμα να δώσει ομιλία στην Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων AIPAC την Τρίτη.

Ανακοίνωσε την ακύρωση αυτού του λόγου και επιστρέφει άμεσα στο Ισραήλ, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει τώρα τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαμάς έχει διαμυνήσει στο Ισραήλ, μέσω αιγυπτιακών επαφών, ότι θα αντεπιτεθουν σε περίπτωσηισραηλινής επίθεσης. Το Ισραήλ έχει τοποθετήσει την Ταξιαρχία στο Γολάν σε κατάσταση αναμονής και έχει κυρήξει τα γύρω χωριά του οικισμού κοντά στην περίμετρο της Γάζας, ως κλειστές στρατιωτικές ζώνες. Το Ισραήλ ενημέρωσε επίσης τη Χαμάς, μέσω της Αιγύπτου, ότι “οποιαδήποτε αντίποινα στην επίθεση μας στη Γάζα θα οδηγήσει σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας”.

Το Ισραήλ θα ξεκινήσει την επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας τα επόμενα λεπτά / ώρες.

http://www.almasdarnews.com

Share this post