ΕΚΤΑΚΤΟ – Όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στον «αέρα» – Γέμισε αεροσκάφη & πολεμικά πλοία η Μεσόγειος – Κινητοποίηση από Ισπανία μέχρι Σούδα

ΕΚΤΑΚΤΟ – Όλες οι βάσεις των ΗΠΑ στον «αέρα» – Γέμισε αεροσκάφη & πολεμικά πλοία η Μεσόγειος – Κινητοποίηση από Ισπανία μέχρι Σούδα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας

Δεκάδες πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών όλων των τύπων καταγράφονται αυτήν την στιγμή στην Μεσόγειο, από τις όλες τις βάσεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Σούδας, οι οποίες έχουν πάρει φωτιά λόγω των απειλών του Ιράν.

Αυτή την στιγμή φέρεται ότι έχουμε αμερικανικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ V-22 Osprey προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από την Σούδα.

Manu Gómez@GDarkconrad

USAF KC10 GOLD61 departed Eleftherios Veniza

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δεκάδες αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη απογειώθηκαν με προορισμό αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, από τη βάση Morón, στην Ισπανία και από το Aviano της Ιταλίας, ενώ αμερικανικά πολεμικά πλοία απέπ0λευσαν από την Ρότα.

Manu Gómez@GDarkconrad

Currently crossing he Atlantic
USAF C17 Globemaster III RCH42
USAF C5M Galaxy RCH219

Προβολή εικόνας στο Twitter

Manu Gómez@GDarkconrad

2x USAF C5 Galaxy currently tracking over , Erdogan has to be drawing a huge smile, Turkey has become a key country for its land border with

Προβολή εικόνας στο Twitter

Manu Gómez@GDarkconrad

USAF C5 Galaxy RCH978 eastbound from Rota

Προβολή εικόνας στο Twitter

Manu Gómez@GDarkconrad

USAF Foreign Emergency Support Team C32B VDR20 airborne from

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Οι 30.000 κάτοικοι της μικρής πόλης της Ρότα, στη νότια Ισπανία, έχουν εκπλαγεί από τις απογειώσεις και προσγειώσεις αμερικανικών αεροσκαφών, ειδικά από χθες το πρωί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν εκεί μια ναυτική βάση, η οποία εξυπηρετεί διάφορους τύπους αμερικανικών πολεμικών σκαφών, ενώ υπάρχει και μια αεροπορική βάση εκατό χιλιόμετρα μακριά, στο Morón de la Frontera, που εξυπηρετεί μεταφορικά αεροσκάφη C-5 Galaxy και C-17 Globemaster III.

Αμερικανικά αντιτορπιλικά αποπλέουν από την βάση Rota, αποτελώντας μέρος της ασπίδας του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιείται για την υπεράσπιση πιθανής κλιμάκωσης των Ιρανών με βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που φαίνεται πιο κοντά από ποτέ μετά τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή, αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ.

Η στρατιωτική βάση της Aviano στην Ιταλία έχει επίσης σημειώσει δραματική αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας.

Η αύξηση της κυκλοφορίας στη Rota και στο Morón ανιχνεύτηκε την ίδια στιγμή που το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε το θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμάνι, επικεφαλής της δύναμης Quds Force , σε μια συντονισμένη επίθεση των ΗΠΑ.

Ισπανικές πηγές στις βάσεις Rota και Morón ανέφεραν την άφιξη μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ανεφοδιασμού.

Συγκεκριμένα, οι πηγές ανέφεραν την άφιξη την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου τουλάχιστον τριών μεταφορικών αεροσκαφών C-5M και C-17A, καθώς ενός αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού KC-10A.

Σε στρατιωτικούς όρους, η ανάπτυξη αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων από τις ΗΠΑ, είναι εξαιρετικά σημαντική και φαίνεται ότι σηματοδοτεί πιθανόν, την έναρξη εντατικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Άλλες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, όπως το Aviano, αναφέρουν επίσης την άφιξη δεκάδων αεροσκαφών για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης με το Ιράν.

Αυτό που συμβαίνει σε πολλές βάσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη δεν έχει προηγούμενο από τον πόλεμο του 2003 στο Ιράκ, τονίζουν ειδικοί αμυντικοί παρατηρητές.

Όλα δείχνουν ότι αυτό που δεν έγινε πριν μερικούς μήνες κατά των Ιρανών από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, ίσως θα λάβει χώρα τώρα, ενώ εκτιμάται ότι η Τουρκία δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση αποστολής στρατευμάτων στην Λιβύη , λόγω της μεγάλης “κυκλοφορίας” αμερικανικών πλοίων και αεροσκαφών στην Μεσόγειο.

Αυτό όμως θα το δούμε στην πράξη, διότι η κόντρα ΗΠΑ-Ιράν αναβαθμίζει ξαφνικά τον τουρκικό εναέριο χώρο και την βάση του Ινστιρλίκ και αυτό θα το εκμεταλλευθούν οι Τούρκοι στο έπακρο.

pentapostagma.gr

Share this post