«ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ οι εξαγωγές στη Ρωσία λόγω κυρώσεων»! Χαίρονται οι Τούρκοι με την ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μας

«ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ οι εξαγωγές στη Ρωσία λόγω κυρώσεων»! Χαίρονται οι Τούρκοι με την ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μας
Αυτά κάνουν τα αυτοκτονικά μέτρα…

Φαίνεται πως η Τουρκία επωφελείται όλο και περισσότερο από τις δυτικές αυτοκτονικές κυρώσεις, καθώς έχει μετατραπεί σε μία χώρα-μεσάζοντα στον εμπορικό τομέα ανάμεσα σε Ρωσία και Δύση!

Την ίδια ώρα η Ευρώπη (και η Ελλάδα φυσικά) έρχεται αντιμέτωπη με έναν εξαιρετικά δυσμενή χειμώνα.

Το συνολικό ποσό των εξαγωγών αγαθών από την Τουρκία στη Ρωσία τον Ιούνιο ανήλθε σε 791 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 31% περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, δημοσιεύει στοιχεία η εμπορική βάση του ΟΗΕ.

Διαβάζουμε επίσης στο ρωσικό μέσο Readovka τα εξής:

«Αυξήθηκαν οι εξαγωγές βερίκοκων, κερασιών, ροδάκινων και ξηρών καρπών (+48%), καθώς και διαφόρων εξοπλισμών και μηχανολογικών συσκευών (+30%).

Με τέτοια ταχεία ανάπτυξη, η Τουρκία έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους εξαγωγείς αγαθών στη Ρωσία, πίσω από την Κίνα, τη Λευκορωσία, τη Γερμανία και το Καζακστάν. Πέρυσι, η χώρα ήταν στη 10η θέση αυτής της λίστας.

Τα κέρδη από τις εξαγωγές σώζουν την Τουρκία από την υπερπαραγωγή και την οικονομική ύφεση».

Αξίζει να σημειωθεί πως με την Τουρκία ως “εγγυήτρια δύναμη” της συμφωνίας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, η γειτονική χώρα έχει πρόσβαση σε ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΣΙΤΑΡΙ!

Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας αρκετά μεγάλος κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκινήτου και ποικιλίας προϊόντων μηχανικής, τα οποία, υπό το φάσμα των κυρώσεων, παραμένουν σε μεγάλη ζήτηση στη Ρωσία.

Τέλος το όφελος ακόμα και από τον τουρισμό είναι τεράστιο. Αμέτρητοι Ρώσοι (καλοπληρωτές) τουρίστες επέλεξαν φέτος τα τουρκικά παράλια για τις διακοπές τους από χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

(φωτο:pexels)

el.gr

Share this post