ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ – ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ORUC REIS ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ – ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ORUC REIS ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΑΖΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, «έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 km², ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 km² φτάνοντας 6 μίλια από τα ελληνικά χωρικά ύδατα»

Έως την Ρόδο και το Καστελόριζο θα πραγματοποιήσει έρευνες το Ορούτς Ρέις μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Ορούτς Ρέις θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο».

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, «έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 km², ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 km² φτάνοντας 6 μίλια από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Tο πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 km² θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως τις 12 Σεπτεμβρίου. Στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km² μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου», αναφέρει συγκεκριμένα το σημερινό δημοσίευμα.

Στην Αθήνα εξακολουθούν να περιμένουν τις… κυρώσεις από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

makeleio.gr

Share this post