Ελλάδα-Ινδία: Η ουσία της επίσκεψης του υπουργού Εμπορίου

Ελλάδα-Ινδία: Η ουσία της επίσκεψης του υπουργού Εμπορίου

Στην φετινή ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία!

Θα περάσουμε κατευθείαν στην ουσία, της επίσκεψης κορυφαίου Ινδού υπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της ινδικής κυβέρνησης Hardeep Singh Puri φάνηκε ευχαριστημένος από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την ανάπτυξη, την φορολογία και τις επενδύσεις που ζητά η Ελλάδα.

Ο Ινδός υπουργός παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο. Μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα, η οικονομία της Ινδίας ανέρχεται σε 2,8 τρισ. δολάρια. Θέλουμε έως το 2025 η οικονομία μας να ανέλθει στα 5 τρισ. δολάρια. Επομένως ο στόχος του 1 δισ. δολαρίων που θέσαμε (για το διμερές εμπόριο με την Ελλάδα) για το 2021 είναι ένας σεμνός, ρεαλιστικός στόχος. Τώρα το διμερές εμπόριο ανέρχεται σε 650 εκατ. δολάρια. Επομένως από τα 650 εκατ. στο 1 δισ. μέσα σε μία περίοδο δύο ετών δεν είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, είναι ρεαλιστικός».

Τι βλέπουμε: Ο Ινδός υπουργός πέρασε κατευθείαν στο δια ταύτα. Ήρθε στην Ελλάδα για να κινηθεί το εμπόριο. Η νέα κυβέρνηση «κυνηγάει» τις καλές διακρατικές συμφωνίες. Έθεσε τον φιλόδοξο στόχο του 1 δισ.δολαρίων για το διμερές εμπόριο με την Ελλάδα.

Γενικό σχόλιο: Όταν μια κυβέρνηση δηλώνει ότι επιθυμεί να υπάρχουν ευνοϊκοί όροι (στο εμπόριο, στις επενδύσεις κλπ), οι ξένες χώρες βλέπουν πολλές ευκαιρίες.

Photo:pexels

https://www.el.gr

Share this post