Ελληνική θεραπεία πιθανή λύση για κορονοϊό

Ελληνική θεραπεία πιθανή λύση για κορονοϊό

Μια ελληνική ομάδα ανακάλυψε τον μηχανισμό με τον οποίο ο κορονοϊός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού και οδηγεί σε βαριά πνευμονία
Μπορεί έτσι μια Ελληνική θεραπεία να είναι μια πιθανή λύση για τον κορονοϊό.

Η ομάδα αυτή είναι η Ομάδας Μελέτης της Σήψης για τους βαρέως Πάσχοντες, στο Αττικό Νοσοκομείο.
Η ομάδα αυτή δραστηριοποιείται εδώ και 14 χρόνια, και αποτελείται από διακεκριμένους λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους της χώρας.
Η συγκεκριμένη ομάδα πήρε αίμα από τους πρώτους αρρώστους στην Ελλάδα, με μέτρια πνευμονία και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο καθηγητής παθολογίας-λοιμώξεων στη Δ’ Παθολογική Κλινική στο Αττικό Νοσοκομείο Βαγγέλης Γιαμαρέλλος και συντονιστής της Ομάδας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Τα αίματα αυτά αναλύθηκαν στο εργαστήριο ανοσολογίας της Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Αττικού Νοσοκομείου.
Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο ο μηχανισμός με τον οποίο ο ιός αυτός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος, και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία, όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή».

Ο καθηγητής, εξηγεί πως από την ανάλυση αυτή προέκυψαν δύο σημεία «στόχοι». Μόρια που κυκλοφορούν στο αίμα, στα οποία αν παρέμβουμε και τα μπλοκάρουμε με βιολογικούς παράγοντες (μονοκλωνικά αντισώματα) γεννώνται ελπίδες να θεραπευτούν οι βαριά ασθενείς.

Η ανάλυση αυτή, παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, την Τρίτη και «αποτελεί τη βάση για ένα πρωτόκολλο έγκυρης έναρξης της θεραπείας».

Επίσης υπάρχει διαθέσιμη εξέταση αίματος, σύμφωνα με τον κ. Γιαμαρέλλο που μπορεί να διαγνώσει πολύ νωρίς ποιος άρρωστος χρειάζεται θεραπεία.
Η συγκεκριμένη εξέταση προτείνεται να μπει και αυτή στο πρωτόκολλο.

Η ομάδα αυτή  δίνει μια Ελληνική θεραπεία που μπορεί να είναι μια πιθανή λύση για τον κορονοϊό.

Share this post