Ελληνοτουρκικά ΤΕΛΟΣ – Κοινή οριοθέτηση ΑΟΖ; Άμεση λύση και του Κυπριακού!!!!

Ελληνοτουρκικά ΤΕΛΟΣ – Κοινή οριοθέτηση ΑΟΖ; Άμεση λύση και του Κυπριακού!!!!

Όπως σας είχαμε προειδοποιήσει στο el, τα ελληνοτουρκικά είναι πολύ πιθανό να λυθούν με την «γνωστή συνταγή των Πρεσπών». Ενώ η Τουρκία έχει αποκλειστεί ενεργειακά, τώρα έρχεται η ελληνική κυβέρνηση να την σώσει.

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, αν προλάβει θα λύσει με τον δικό της τρόπο όλα τα εθνικά θέματα.

Θέλετε να μάθετε τι θα συμβεί; Πάρτε μια ανάσα!!!!

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είπε (μεταξύ άλλων) στο Anadolu ότι (βλέπει), «θετικά τη συμμετοχή της Τουρκίας στην ενεργειακή εξίσωση της ανατολικής Μεσογείου».

Παρακάτω είπε: «Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο από αυτό».

Σχόλιο: ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Σημείωση: Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον κ.Κατρούγκαλο στην Τουρκία.

Τι είπε ο υπουργός για την οριοθέτηση ΑΟΖ

«Αυτό που συμφωνήσαμε πράγματι με το φίλο μου τον Μεβλούτ είναι να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις των δύο ηγετών. Και αυτό θα γίνει εργαζόμενοι μαζί για να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και στη συνέχεια να ξεκινήσουμε σοβαρές συνομιλίες για θέματα όπως το ζήτημα του καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ μας».

Λύση του Κυπριακού

«Θέλουμε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Αλλά στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων πρέπει να υπάρχει πιθανότητα για συμφωνία. Όχι μόνο για επίδειξη. Εμείς θέλουμε λύση στο Κυπριακό», ανέφερε ο κ.Κατρούγκαλος.

http://el.gr

Share this post