«Εμφύλιος πόλεμος», λέει Ολλανδός δήμαρχος! Η Ευρώπη χάνει τον έλεγχο, vid.

«Εμφύλιος πόλεμος», λέει Ολλανδός δήμαρχος! Η Ευρώπη χάνει τον έλεγχο, vid.
Χάος σε δρόμους της Ευρώπης κατά των μέτρων – Τα εμβόλια φοβίζουν όλο και περισσότερους, ενώ πλέον και τα κράτη αντιπαρατίθενται με εταιρείες προμήθειας εμβολίων…

 

Η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω χάους Covid καθώς οι περιορισμοί αυξάνονται και πολίτες έχουν «σαλτάρει».

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα εμβολίων της ηπείρου βρίσκεται σε πανικό, με το Ινστιτούτο Pasteur της Γαλλίας να παραδέχεται σήμερα ότι το εμβόλιο δεν λειτουργεί και η AstraZeneca μειώνει τις προμήθειες. Επιπλέον υπάρχουν φόβοι από τις παρενέργειες και τους θανάτους που έχουν σημειωθεί πανευρωπαϊκά μετά το εμβόλιο.

Η αναταραχή αυξάνεται περαιτέρω, μετά από ταραχές στις Κάτω Χώρες, με δήμαρχο να προειδοποιεί  πως «βρισκόμαστε στο δρόμο για εμφύλιο πόλεμο»

Συγκεκριμένα, ο John Jorritsma, δήμαρχος του Αϊντχόβεν που επλήγη από σφοδρές αναταραχές στους δρόμους, τις χειρότερες εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες προειδοποίησε πως «βρισκόμαστε στο δρόμο για εμφύλιο πόλεμο», μετά από τα νέα εθνικά μέτρα περιορισμού της ελευθερίας που πυροδότησαν δημόσια κραυγή.

«Η πόλη μου κλαίει, το ίδιο και εγώ», δήλωσε ο δήμαρχος του Αϊντχόβεν. Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές «σκουπίδια της γης» και πρόσθεσε ότι «φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε αυτό το μονοπάτι, είμαστε στο δρόμο για εμφύλιο πόλεμο».

 

Στις Κάτω Χώρες, η αστυνομία προειδοποίησε για «ημέρες ή εβδομάδες αναταραχής» ως αποτέλεσμα νέων μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που επιβλήθηκαν στην χώρα για πρώτη φορά από την κατοχή των Ναζί. 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte προειδοποίησε ότι οι διαδηλωτές θα αντιμετωπίζονται σαν «εγκληματίες», ενώ διατείνεται ότι το «99%» της χώρας υποστηρίζει την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

 

Παρά την βία που ξεσπά σε όλη την Ευρώπη, οι ηγέτες της ΕΕ πιέζουν για ακόμα αυστηρότερους περιορισμούς – με την Γαλλία και την Ιταλία να εξετάζουν ακόμα την αναστολή όλων των μη απαραίτητων ταξιδιών. Λες και κάποιοι θέλουν να επιδεινωθεί η κατάσταση και να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα.

el.gr

Share this post