ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ “ΝΙΚΗΤΑ” ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ “ΝΙΚΗΤΑ” ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο του κ. Βασίλη Δρακακάκη ή “Νικήτα” της ΕΥΠ πρότεινε κατά την ακροαματική διαδικασία έπειτα από μια αγόρευση καταπέλτη ο Εισαγγελέας Έδρας στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, στις 13 Μαΐου 2019 ημέρα Δευτέρα συσκέφτηκε το Δικαστήριο, από την διακοπή και ανακοίνωσε την ετυμηγορία του…

Επέβαλε ποινή φυλακίσεως 9 ετών με την Έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στον “Νικήτα” της ΕΥΠ κ. Βασίλη Δρακακάκη …

Μετά την ετυμηγορία του Εφετείου, φρονώ πως αξίζει τον κόπο τα υπενθυμίσουμε τα παρακάτω, ρίχνοντας και μια ματιά στα όσα έγραφα στο άρθρο μου στις 28 Ιανουαρίου 2018 «Κυκλώματα του ΣΥΡΙΖΑ δρουν στο κράτος και τη Δικαιοσύνη;»!

Επίσης, το παρακάτω ρεπορτάζ μου γράφτηκε μια ημέρα πριν την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου και πιστεύω ότι είναι επίκαιρο και αποκαλυπτικό…

Κατηγορούμενοι – στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ…

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια πολύ παράξενη υπόθεση, που όπως σας είχαμε αποκαλύψει αφορά κύκλωμα δουλεμπορίου – διακίνησης λαθρομεταναστών, στο οποίο εμπλέκονται Τούρκοι δουλέμποροι και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.!

Οι κατηγορούμενοι – στελέχη της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ – οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συμμετοχή σε κύκλωμα δουλεμπόρων και νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών! Στην ίδια δίκη, κατηγορούμενοι είναι Έλληνες και αλλοδαποί συνεργάτες τους (κυρίως τουρκικής και ιρακινής υπηκοότητας) που είχαν εμπλοκή σε παράνομη διακίνηση “μεταναστών”!

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε αποκαλυφτεί το 2012 στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο της εποχής, ενώ είχε ακολουθήσει αρκετά αργότερα, έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ! Ακολούθως, τον δικαστικό φάκελο είχαν εξετάσει η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ελένη Ράϊκου και ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς κ. Κωνσταντίνος Σαργιώτης!

Αυτό το κύκλωμα φερόταν ότι λειτουργούσε από το 2010 και ενδεχομένως να εμπλέκεται και σε πλαστογράφηση νομιμοποιητικών εγγράφων παράνομων μεταναστών, αλλά και σε αποφυλακίσεις δουλεμπόρων! Ακόμη προκύπτουν διάφορα ενδιαφέροντα, όπως μεθόδευση τοποθετήσεων και στην ηγεσία της ΕΥΠ, πέρα από αυτές στην ΕΛ.ΑΣ…

Αυτά και άλλα πολλά περιγράφονται σε πληροφοριακά δελτία που εμπεριέχονται στην ογκωδέστατη δικογραφία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για την εμπλοκή στελεχών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε κυκλώματα δουλεμπόρων!

Ο “Νικήτας” ή ο “Μακρυμάλλης”…

Το στέλεχος και μεγάλο-συνδικαλιστής της ΕΥΠ με το προσωνύμιο “Νικήτας” ή “Μακρυμάλλης” σε συνεργασία με τον έναν 67χρονο ιδιώτη, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προόριζε για το ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών το 2008, περιγράφεται να έχουν “σημαντική παρέμβαση” στην τοποθέτηση συγκεκριμένων ατόμων στην ΕΥΠ και στα Σώματα Ασφαλείας, η οποία, εκ του αποτελέσματος φαίνεται να έγινε …αποδεκτή!

Προφανής στόχος, όπως και στην περίπτωση της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η ανενόχλητη και ανεξέλεγκτη δράση του κυκλώματος, που είχε να κάνει με κάρτες ιθαγένειας, άδειες παραμονής, ελληνοποιήσεις, απελευθέρωση διακινητών, εντάλματα της Ιντερπόλ και της Europol που κρύβονταν… κάτω από το χαλί, με παράλληλη ενημέρωση των δουλεμπόρων για να αλλάξουν μεθοδολογία δράσης. Από τα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει έρευνα των “αδιάφθορων” για την καταγγελλόμενη μεσολάβηση του “Νικήτα” ή “Μακρυμάλλη” σε στελέχη των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για να ικανοποιηθούν αιτήματα ή προβλήματα που αντιμετώπιζαν παράτυποι μετανάστες μετά από συλλήψεις τους. Σε ένα από τα πληροφοριακά δελτία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, παρουσιάζεται να προτείνει συγκεκριμένο και… πασίγνωστο δικηγόρο, στα άτομα που αντιμετωπίζουν “προβλήματα”!

Η… μοιρασιά των αμοιβών γινόταν, μεταξύ του “Νικήτα” και μεσολαβητών δουλεμπόρων;

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Τύπο της εποχής, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας και κάλυψης στελεχών της ΕΥΠ, σε κυκλώματα δουλεμπόρων, καταγράφηκε στις 11 Οκτωβρίου 2010. Στο Αμόνι Κορινθίας, αστυνομικοί είχαν εντοπίσει φορτηγό με 65 παράτυπους μετανάστες, και είχαν συλλάβει τους διακινητές. Κατά τη διαδρομή της μεταφοράς τους στην Αττική, στο ύψος του Ασπροπύργου, οπλισμένοι αλλοδαποί, αφόπλισαν τους αστυνομικούς, πήραν τα όπλα τους και το φορτηγό με τους παράτυπους μετανάστες. Ο “Νικήτας”, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συνεργαζόταν στενά με τον “Χοντρό”, όπως έλεγαν τον αξιωματικό στο τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για τον οποίο υπήρχαν οι παρεμβάσεις παραμονής του στην συγκεκριμένη υπηρεσία, από αξιωματικούς ψηλά στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. Αυτή η συνεργασία αφορούσε κυρίως την έκδοση κόκκινων καρτών, καρτών προσφύγων και αποφυλακιστήρια. Οι δυο τους  επισκέπτονταν τακτικά το ψητοπωλείο Τούρκου δουλεμπόρου στο κέντρο της Αθήνας (σ.σ. πόσες φορές έχω γράψει ενημερώνοντάς σας πως, οι Τούρκοι αγοράζουν την Αθήνα, κυρίως στην περιοχή της οδού Ερμού και της οδού Αιόλου;)! Ο κατηγορούμενος, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, εμφανιζόταν να λέει στα κυκλώματα δουλεμπόρων:

«Εγώ είμαι το κράτος κάνω ότι θέλω, εγώ είμαι ο αρχηγός και θα σας συντρίψω αν μας ενοχλείτε»

Έτσι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για το συγκεκριμένο κύκλωμα, ο “Νικήτας”… ενημερώθηκε και άρχισε να προσέχει τις κινήσεις του και τα σημεία συνάντησης με τους “φίλους” του!

Οι “σύνδεσμοι” στην ΕΥΠ…

Πρώτη αναφορά για την ύπαρξη αυτού του “συστήματος” κάλυψης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων έγινε το 2013. Σε εσωτερικό έγγραφο που δόθηκε σε ανώτατα στελέχη του Υπουργείου της Λεωφόρου Κατεχάκη, αναφερόταν ότι, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ που ασχολείτο με την έρευνα για τους παράτυπους μετανάστες έχει επαφές με Τούρκους δουλεμπόρους, που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και στο Χαϊδάρι…

Ο αξιωματούχος της ΕΥΠ, που είχε το ψευδώνυμο “Νικήτας”, όπως φέρεται στο έγγραφο:

«επισκέπτεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα το ψητοπωλείο του Β(σ.σ.: Τούρκος δουλέμπορος) όπου εκεί τρώνε, μιλάνε για δουλειές. Λόγω της θέσης του και των γνωριμιών του εξασφαλίζει σιγουριά στη διακίνηση παράνομων μεταναστών. Η κάλυψη στη φόρτωση ενός σκάφους με 50-60 άτομα στοιχίζει 10.000-15.000 ευρώ. Εκεί ο “Νικήτας” παίρνει ακόμη αντίγραφα από στοιχεία ατόμων που παραγγέλνουν μαζί και τις αρμόδιες φωτογραφίες παράνομων μεταναστών προκειμένου να μεσολαβήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση κόκκινων καρτών (στοιχίζει 1.000 ευρώ), κάρτας προσφύγων μαζί με μπλε διαβατήριο (στοιχίζει 7.000 ευρώ) και στην ελληνοποίηση Γεωργιανών και Ρωσοπόντιων (στοιχίζει 12.000 ευρώ). Επίσης προτείνει αυτός τους δικηγόρους στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να ξέρουν πώς να καλύπτουν τις οδηγίες του. Επιπλέον, μεσολαβεί κατά περίπτωση στις διωκτικές και δικαστικές Αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά από σύλληψη παράνομων μεταναστών”!

Τα “μαγειρέματα” της ΕΥΠ…

Μετακινήθηκε σε άλλο Τμήμα, σε άλλη Διεύθυνση της ΕΥΠ, αλλά στην προηγούμενη θέση του τοποθετήθηκε Τμηματάρχης, της “αρεσκείας” του, που ήταν και από τους στενότερους συνεργάτες του και της ίδιας συνδικαλιστικής ομάδας υπό την ηγεσία του Πασοκο-Συριζαίου συνδικαλιστή κ. Θ. Σπατιώτη, υπόδικου για την υπόθεση του Ταμείου της υπό εκκαθάριση πλέον ομοσπονδίας, που έστησαν το 2011 στην ΕΥΠ, όπως σας έχουμε αποκαλύψει…. Ένα “παρακλάδι” των δουλεμπόρων εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στις 17 Ιανουαρίου 2013. Ένας συνεργάτης του “Νικήτα” δεν προφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ημέρα κατά την οποία… γιόρτασαν μαζί στο εστιατόριο του Τούρκου δουλεμπόρου! Σημειώνεται ακόμη (σελ. 21 του εγγράφου) ότι στο ίδιο κύκλωμα που “καλύπτεται” από τον “Νικήτα” και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, συμμετέχουν άλλοι περίπου 20 δουλέμποροι, ένας από τους οποίους έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες και απαγωγές. Μάλιστα, σε σχετικό έγγραφο αναφέρεται το ενδεικτικό παράδειγμα ότι, ο εν λόγω πράκτορας της ΕΥΠ μεσολάβησε, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι δύο αλλοδαποί δουλέμποροι τον Οκτώβριο του 2010, οι οποίοι μετά τη σύλληψη 65 παράνομων μεταναστών σε περιοχή της Κορινθίας, είχαν αφοπλίσει τους αστυνομικούς και είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν!

Είδες το ΠΑΣΟΚ; Είδες ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, ύστερα και από αυτή την αναφορά μετακινήθηκε πρόσκαιρα όπως προαναφέραμε σε άλλη Διεύθυνση της ΕΥΠ. Με την “κατάληψη” όμως της Εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε σε κεντρικό ρόλο, έχοντας – σύμφωνα με νέες καταγγελίες – νέους συνεργάτες μέσα στις μυστικές υπηρεσίες που προέρχονται από την ΕΛ.ΑΣ. και με τους οποίους είχε αμφιλεγόμενες επαφές παλαιότερα στη “διαχείριση” των αλλοδαπών. Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές, ο “Νικήτας” φέρεται να συμμετείχε και σε σύσκεψη κορυφής στην ΕΥΠ, έχοντας στο πλευρό του νέα στελέχη της υπηρεσίας, όπου όλοι δήλωναν τα διαπιστευτήριά τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του συγκυβερνώντος τότε κόμματος των ΑΝΕΛ, πιθανόν να μη γνώριζαν τις προϋπάρχουσες σχέσεις διαπλοκής. Η Διοίκηση όμως της ΕΥΠ, και ιδίως οι δύο Υποδιοικητές της, Στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ., που ο ένας είχε διατελέσει την επίμαχη περίοδο “δράσης” του “Νικήτα” Αττικάρχης και ο άλλος προϊστάμενος στο Αλλοδαπών, δεν γνώριζαν, δεν ήξεραν; Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι αρμόδιοι Υπουργοί και ο κ. Ρουμπάτης (σ.σ. Διοικητής της ΕΥΠ); Γιατί εμείς, δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, ότι ο “Νικήτας” και η συνδικαλιστική παρέα του στην ΕΥΠ (σ.σ. Θ. Σπατιώτης κλπ), χαίρουν αυτής της ιδιότυπης ασυλίας από την υπηρεσία τους για τη δράση τους και για τις κακουργηματικού τύπου διώξεις που υφίστανται από το 2009, όταν και κατέλαβε την Εξουσία ο κύριος “λεφτά υπάρχουν”, κατά κόσμο Γ.Α. Παπανδρέου και ακολούθως, ο κύριος “θα σκίσω το Μνημόνια με ένα Νόμο και ένα Άρθρο” κατά κόσμο, Αλέξης Τσίπρας, ο και προσφάτως “σκαφάτος” και “πουράτος”!

Μήπως, λέγω μήπως,  κάποια από αυτά τα έσοδα των παράνομων αυτών δράσεων πήγαιναν στα μαύρα ταμεία των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ αρχικά και του ΣΥΡΙΖΑ μετά; Μία ερώτηση κάνουμε…;;; Υπάρχει απάντηση;

Κι επειδή είναι επίκαιρο και το θέμα που αναδείξαμε εμείς, για την δίωξη για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση των Ταμείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΕΥΠ – η Δίκη έχει αναβληθεί για τις 26/6/2019 -, των οποίων ηγετικά στελέχη ήταν και κάποιοι είναι ακόμη, τόσο ο κ. Θ. Σπατιώτης όσο και ο κ. Β. Δρακακάκης, αναρωτιόμαστε τώρα, που ο κ. Σπατιώτης είναι πρόεδρος του Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π. θα ενισχύσει οικονομικά από το Ταμείο του Συλλόγου τον φίλο και κομματικό σύντροφό του κ. Δρακακάκη, όπως είχε κάνει για τον εαυτό του όταν ήταν πρόεδρος της ΟΜΕ-ΕΥΠ;

Τι έχει να πει η ΕΥΠ;

Είναι γνωστό, ότι ήδη από το 2012 υπήρχαν στο εσωτερικό της ΕΥΠ ψίθυροι και υπόνοιες για ύποπτες δραστηριότητες του πρώην προϊσταμένου του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος της Υπηρεσίας και αρχισυνδικαλιστή, που σήμερα βρίσκεται κατηγορούμενος ενώπιον της Δικαιοσύνης για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για διασυνδέσεις επίορκων κρατικών αξιωματούχων με αλλοδαπούς δουλεμπόρους! Είναι χαρακτηριστικό ότι το φθινόπωρο του 2012 (29/11/2012) ο Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π. (Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), του οποίου σημειωτέον ο κ. Βασίλειος Δρακακάκης ήταν αντιπρόεδρος, είχε πιεστεί – υποχρεωθεί να διαψεύσει με Ανακοίνωσή του τα δημοσιεύματα που ενέπλεκαν τον “Νικήτα” με το οργανωμένο έγκλημα, αποδίδοντας τα σχετικά ρεπορτάζ σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εν όψει των επικείμενων, εκείνη την περίοδο, εκλογών για την επιλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΥΠ. Η Ανακοίνωση του Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π. ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τις ημέρες αυτές ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας και προϊστάμενος του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος δέχεται μια έντονη επίθεση λάσπης… Με διασπορά φημών, είτε διά ζώσης είτε μέσω blogs, φέρεται ως φυλακισμένος (!) λόγω διαπλοκής του με το Οργανωμένο Έγκλημα»!

Όμως, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που διέρρεαν, ο “Νικήτας” ήταν αναμεμειγμένος σε κύκλωμα δουλεμπόρων που είχε εξαρθρωθεί στην περιοχή της Αργολίδας, ενώ την ίδια περίοδο είχε υπάρξει νέος κύκλος δημοσιευμάτων, σχετικά με τη φημολογούμενη ενεργό ανάμειξή του σε υπόθεση πειρατείας φορτηγού με λαθρομετανάστες, τον Οκτώβριο του 2010 στον Ασπρόπυργο όπου “χάθηκαν” σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής και 186.000 ευρώ… Στο συγκεκριμένο περιστατικό είχαν πάρει μέρος δύο Κούρδοι με τα ψευδώνυμα “Τάσος” ή “Άσος” και “Αλέξης”, τους οποίους ο “Νικήτας” παρουσίαζε στην ΕΥΠ, ως πληροφοριοδότες του. Ο Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π. είχε παράσχει πλήρη κάλυψη στον αντιπρόεδρό του – δείτε το έγγραφο που σας αποκαλύπτουμε-, επισημαίνοντας ότι:

«η επιχείρηση των φαιδρών “γκαιμπελάκηδων” βούλιαξε στη δημόσια χλεύη».

Eνώ απέδιδε τη φημολογία εκείνων των ημερών:

«σε επιχείρηση διαμόρφωσης κλίματος για τις επικείμενες εκλογές».

Αλήθεια μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή, τι έχουν να πουν οι υπεύθυνοι του Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π.;

Και το κυριότερο, τι έχει να μας πει η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΥΠ;

Πληροφορίες …για ναυτιλλόμενους…

Ο εν λόγω αξιωματούχος παρέμεινε στο τιμόνι του Τμήματος του Οργανωμένου Εγκλήματος μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, οπότε ολοκληρώθηκε η τριετής θητεία του ως επικεφαλής του Τμήματος και μετά, όπως σας προαναφέραμε μετακινήθηκε σε άλλη Διεύθυνση. Συνάδελφοί του στην υπηρεσία περιγράφουν στη συνέχεια ότι ανέπτυξε εντονότερη συνδικαλιστική δράση. Τον Μάρτιο του 2014 ήταν εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ. του Σ.Υ.ΚΕ.Υ.Π., τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έθεσε υποψηφιότητα για την εκλογή του στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της ΕΥΠ (ΟΜΕ – ΕΥΠ), που από το Σεπτέμβρη του 2017 – όπως σας έχουμε πρώτοι εμείς αποκαλύψει – έχει διαλυθεί και έχει μπει σε  εκκαθάριση, λόγω οικονομικών ατασθαλιών, ενώ εξελέγη και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της ΕΥΠ, η θητεία του οποίου ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2015 και ολοκληρώθηκε την 31 Δεκεμβρίου 2017 συμμετέχοντας μάλιστα, σε πολύ κρίσιμες συνεδριάσεις.

«Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον σύλλογό μας, θα στηρίξουν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα αγωνιστική διάθεση και μαχητικότητα όλους τους εργαζομένους (ιδιαίτερα τους νέους υπαλλήλους) απέναντι σε τυχόν αυθαιρεσίες και αδικίες»!

Αυτά ανέφερε ο “Νικήτας” σε παλαιότερη ανοιχτή επιστολή του προς τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας! Η ίδια ανακοίνωση ξεκινούσε με τη διαπίστωση ότι:

«η πατρίδα βρίσκεται στη δίνη ενός άτυπου οικονομικού πολέμου, κατά τον οποίο κυριαρχικά δικαιώματα εκχωρούνται και αντεργατικοί νόμοι δημιουργούν ένα ζοφερό κλίμα για το μέλλον των συντάξεων και της μισθωτής εργασίας».

Ο “Νικήτας” λοιπόν, όχι μόνο δεν τέθηκε στο περιθώριο, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά επιβραβεύθηκε για τη “δράση” του… Βλέπετε για τους Πασοκο-Συριζαίους αυτά είναι βραβεία και όχι παρανομίες… Όπως και οι ληστείες Τραπεζών είναι απαλλοτριώσεις σύμφωνα με μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…

Αποκαλύψεις, αποκαλύψεις…

Αξίζει στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε τι έγραφε ο έγκριτος δημοσιογράφος – ερευνητής κ. Αλέξανδρος Στεφανόπουλος στην μεγάλη και συγκλονιστική έρευνά του για την ΕΥΠ.

«Θέλετε άλλο παράδειγμα; Η υπόθεση με τον Βασίλειο Δρακακάκη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δίωξη για το αδίκημα της δουλεμπορίας. Την  κατηγορία αυτή η Υπηρεσία την εκτίμησε προφανώς ως ήσσονος σημασίας, που μάλλον δεν διαταράσσει τη λειτουργία της και δεν θίγει το κύρος της, αφού όχι μόνο ο υπάλληλος δεν τέθηκε σε αργία, αλλά συμμετέχει και ως τακτικό μέλος στο υπηρεσιακό – πειθαρχικό συμβούλιο των πολιτικών υπαλλήλων της Ε.Υ.Π.! Συμμετείχε μάλιστα και στη συνεδρίαση της 4ης Ιανουαρίου 2016, κατά την οποία εκδόθηκε η απόφαση για τον Κώστα Αγγελάκη, ψηφίζοντας υπέρ της επιβολής σε βάρος του της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης, αναγκάζοντας τον Κώστα Αγγελάκη να προσβάλει και αυτήν την παράνομη απόφαση στο ΣτΕ.»!

Μετά ταύτα επανέρχομαι για την ενημέρωσή σας…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Share this post