Εντοπίστηκε μυστηριώδης τύπος υποβρυχίου που ίσως ανήκει στη Βόρεια Κορέα.

Εντοπίστηκε μυστηριώδης τύπος υποβρυχίου που ίσως ανήκει στη Βόρεια Κορέα.

Ως «ασυνήθιστο αντικείμενο» χαρακτηρίστηκε μικρό υποβρύχιο που εθεάθη και φέρεται να ανήκει στον στόλο της Βόρειας Κορέας, με την ασιατική χώρα να μην έχει σχολιάσει -μέχρι στιγμής- το παραμικρό.

υποβρύχιο

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει πιθανώς τον μεγαλύτερο στόλο υποβρυχίων στον κόσμο, αλλά είναι κυρίως παλιά και, επομένως, όχι προηγμένα τεχνολογικά.

Ωστόσο, ένας νέος τύπος υποβρυχίου αναφέρθηκε για πρώτη φορά, απλώς ως «ασυνήθιστο αντικείμενο», από την ομάδα παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας, «38 North», στις 29 Μαΐου.

Έκτοτε, ενδεχομένως συλλέγονται πρόσθετες δορυφορικές εικόνες και δημιουργείται, έστω και με αργό ρυθμό, σαφέστερη εικόνα γι’ αυτό το νέο υποβρύχιο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική δημοσίευση του «Forbes», είναι ένα μικρό υποβρύχιο και προστίθεται το εξής:

«Πρώτα απ’ όλα, έχει ένα διαφορετικό ιστίο, που σημαίνει ότι έχει το υπερυψωμένο φέρινγκ που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στη μέση ενός υποβρυχίου. Μία από τις λειτουργίες του είναι να επιτρέπει στο πλήρωμα να εισέρχεται και να βγαίνει με ασφάλεια στη θάλασσα από το υποβρύχιο, χωρίς να κατακλύζεται από τα κύματα. Είναι μια ένδειξη της πρόσβασης του πληρώματος».
Από την άλλη πλευρά, υπογραμμίζεται ότι η τεχνολογία για ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο ρομπότ θα ήταν πολύ πιο δύσκολη.

Επίσης, γίνεται λόγο ακόμα και για μη επανδρωμένο σκάφος.

Η Βόρεια Κορέα έχει μακρά ιστορία κατασκευής μικρών υποβρυχίων, αλλά τόσο οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της χώρας ή κάποιου δυτικού κράτους δεν έχουν σχολιάσει το προαναφερθέν δημοσίευμα.

Πηγή: Sputnik

onalert.gr

Share this post