Εντυπωσιακή αποκάλυψη WSJ: Εξαντλούνται τα πυρομαχικά των ΗΠΑ, εξαιτίας των μαζικών αποστολών οπλισμού στην Ουκρανία

Εντυπωσιακή αποκάλυψη WSJ: Εξαντλούνται τα πυρομαχικά των ΗΠΑ, εξαιτίας των μαζικών αποστολών οπλισμού στην Ουκρανία

Από την έναρξη του πολέμου, οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στην Ουκρανία 806.000 οβίδες 155 χιλιοστών και 108.000 βλήματα για πυροβόλα όπλα των 105 χιλιοστών

Και όμως το Πεντάγωνο πρέπει να αυξήσει γρήγορα τις αγορές πυρομαχικών εάν θέλει να είναι προετοιμασμένο για έναν πόλεμο με τη Ρωσία ή και την Κίνα μετά την εξάντληση των αποθεμάτων λόγω των μεγάλων μεταφορών στην Ουκρανία.
Από την έναρξη του πολέμου, οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στην Ουκρανία 806.000 οβίδες 155 χιλιοστών και 108.000 βλήματα για πυροβόλα όπλα των 105 χιλιοστών, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.
Αυτό είναι σχεδόν ένα εκατομμύριο οβίδες σε έξι μήνες, και ο αριθμός δεν λαμβάνει υπόψη τους πυραύλους και άλλα όπλα ακριβείας.

Από τον Ιούνιο, οι ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν περίπου 6.000 οβίδες την ημέρα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Εξαντλούνται τα αμερικανικά αποθέματα

Το πυροβολικό στον πόλεμο είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η Ουκρανία να κατασκευάσει τέτοια βλήματα σε κλίμακα, επομένως οι ΗΠΑ «καίνε» γρήγορα το απόθεμα πυρομαχικών τους.
Αμερικανοί αξιωματούχοι άμυνας είπαν στη Wall Street Journal ότι τα αποθέματα βλημάτων των 155 χιλιοστών είναι «υπερβολικά χαμηλά» μετά από μήνες και μήνες εξοπλισμού της Ουκρανίας.
Το Πεντάγωνο άργησε να αναπληρώσει το οπλοστάσιό του και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ετοιμότητα για μια ευρύτερη σύγκρουση με κορυφαίες υπερδυνάμεις, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αρμόδιος υπουργός William LaPlante, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής πυρομαχικών 155 χιλιοστών από 14.000 σε 36.000 οβίδες το μήνα τα επόμενα τρία χρόνια.«Αυτή τη στιγμή, τα πυρομαχικά των 155 (mm) νπαράγονται κατά περίπου 14.400 το μήνα και έχουμε σχέδια να συνεργαστούμε με τον ανάδοχο για να τα φτάσουν σταδιακά τις 36.000 το μήνα για τρία χρόνια.
Θα γίνει σταδιακά », είπε ο LaPlante κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο στρατός ζήτησε από το Καπιτώλιο επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για τις προσπάθειες αναβάθμισης των εργοστασίων πυρομαχικών, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη αξιωματούχους της άμυνας.

Biden: 15 δισεκ. δολάρια για Ουκρανία

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken ανακοίνωσε άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικά όπλα για την Ουκρανία, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε δολάρια που έχουν πληρώσει οι Αμερικανοί φορολογούμενοι για τον πόλεμο σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια υπό την κυβέρνηση Biden.
Μια διαφαινόμενη έλλειψη πυρομαχικών εμφανίζεται καθώς η κυβέρνηση Biden έχει γίνει ο καλύτερος «πωλητής» του στρατιωτικού-βιομηχανικού πλέγματος.
Οι συμφωνίες του Biden για τα όπλα με την Ουκρανία είναι τόσο πολλές που οι ΗΠΑ βλέπουν υποχώρηση και στους αντιαρματικούς πυραύλους

www.bankingnews.gr

Share this post