ΕΝΩ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΡΩΣΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΕΝΩ Η ΚΥΠΡΟΣ ΒΑΖΕΙ ΒΕΤΟ ΡΩΣΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η κατάσταση στην Λευκορωσία με την επιμονή της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παίξουν εκεί το ίδιο παιχνίδι που έπαιξαν πριν από χρονιά στην Ουκρανία, δεν άφησε αυτή την φορά την Μόσχα να μείνει θεατής των εξελίξεων.

Έτσι, όπως μετάδωσε η ρωσική Pravda, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μονάδες Ρώσων κομάντος έχουν προωθηθεί στην Λευκορωσία στα σύνορα με την Δύση, ενώ άρματα τεθωρακισμένα και άλλες ενισχύσεις έχουν φτάσει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα οι πρώτοι 900 ειδικά εκπαιδευόμενοι Ρώσοι κομάντος έχουν προωθηθεί ενώ από τις 14 Σεπτεμβρίου μονάδες Ρώσων αλεξιπτωτιστών έχουν μετάσχει σε κοινή άσκηση Ρωσίας Λευκορωσίας και δεν έχουν αποχωρήσει από την Λευκορωσία.

Ο πρόεδρος Πούτιν, που είχε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει να φύγει από τον έλεγχο του η κατάσταση όπως είχε γίνει στην Ουκρανία και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το αγκάθι των κυρώσεων με το βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας που ζητά την ίδια στάση και στην Τουρκία, εξακολουθεί να ακυρώνει κάθε ευρωπαϊκή απόφαση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr

Share this post