Εξέλιξη τελευταίας στιγμής! Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για τα νησιά του Αιγαίου

Εξέλιξη τελευταίας στιγμής! Η Τουρκία κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για τα νησιά του Αιγαίου
Διάβημα στην Ελλάδα για τεθωρακισμένα – Τι απαντά η Αθήνα…

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης από τον οποίο σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα hurriyet.com.tr ζητήθηκε από την Ελλάδα να βάλει τέλος στις δήθεν παραβιάσεις της στα νησιά.

Όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα, η γείτονα διαμαρτυρήθηκε για την «ανάπτυξη τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ελλάδα στην Λέσβο και την Χίο».

Ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με αίτημα να βάλει τέλος στις παραβιάσεις στα νησιά και να αποκαταστήσει το μη στρατιωτικό καθεστώς.

Με άλλα λόγια να μαζέψει την ελληνική στρατιωτική άμυνα από τα νησιά του Αιγαίου…

Η ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η Αθήνα απάντησε λέγοντας πως είναι «αβάσιμες οι αιτιάσεις για τα νησιά, εσείς παραβιάζετε την εθνική μας κυριαρχία».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο σχετικό διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα σήμερα η τουρκική πλευρά προς τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονα της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλια της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Προσέθεσε, ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

Μοιάζει με προεκλογικό σόου ένθεν και ένθεν (η απάντηση της Αθήνας ήρθε πολύ γρήγορα), ωστόσο οι Τούρκοι δεν ξεχνούν ποτέ τις επιδιώξεις τους.

 

 

Το Anadolu από την πλευρά του δημοσίευσε εικόνες και διαρροές που κατηγορούν τη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου τη στρατιωτικοποίηση νησιών, συγκεκριμένα της Σάμου και της Λέσβου.

photo eurokinissi

.el.gr

Share this post