Εξελίξεις: Η Τυνησία κλείνει τις «πύλες» της στα τουρκικά πλοία – Η ανθελληνική δήλωση που μας έρχεται από τη Λιβύη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εξελίξεις: Η Τυνησία κλείνει τις «πύλες» της στα τουρκικά πλοία – Η ανθελληνική δήλωση που μας έρχεται από τη Λιβύη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Μία μάλλον αναπάντεχη εξέλιξη για τα «οθωμανικά όνειρα» του Ερντογάν.

Όσο καλό και να ήταν το κλίμα μπροστά στις κάμερες, λίγες μόνο ώρες μετά την αποχώρηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τυνησία, η τοπική κυβέρνηση φαίνεται πως έκανε ξεκάθαρη την επιλογή της.

Όπως μεταδίδουν πολλά ξένα ΜΜΕ, αναπαράγοντας ένα tweet από την προεδρία της Τυνησίας, το βορειοαφρικάνικο κράτος δεν φαίνεται να…κάνει την χάρη στον Ερντογάν για παραχώρηση των λιμανιών της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η προεδρία της Τυνησίας σε ανάρτησή της αμέσως μετά την αποχώρηση του ‘σουλτάνου’ έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην λιβυκή κρίση:

“We will certainly not join any alliance now or in the future.”

EHA News@eha_news

: President of Tunisia makes statements about Erdogan’s visit to Tunisia

( About a possible alliance of Libya’s GNA, Turkey, Tunisia, and Algeria against Haftar’s LNA ):

“We will certainly not join any alliance now or in the future.”

Προβολή εικόνας στο Twitter

Αυτή η εκ των υστέρων τοποθέτηση, αν συνδυαστεί με τις πληροφορίες περί αιτήματος Ερντογάν για παραχώρηση των λιμανιών της χώρας στα τουρκικά πολεμικά πλοία, τότε μπορεί κάποιος εύκολα να αξιολογήσει την «στρατηγική» επίσκεψη Ερντογάν στην Τύνιδα.

Θυμίζουμε πως η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ήταν εκείνη που πρώτη σε δημοσίευμά της απεκάλυψε τον πραγματικό λόγο της αιφνίδιας μετάβασης του ‘σουλτάνου’, σε ένα ταξίδι προς αναζήτηση συμμάχων.

.

Κυβέρνηση της Τρίπολης: «Σας στηρίξαμε στο Κυπριακό…Θέλουμε εκπαίδευση»

Την ίδια ώρα, μερικά εκατοντάδες χιλιόμετρα δυτικότερα, στην κυβέρνηση της Τρίπολης ούτε λίγο ούτε πολύ…παρακαλάνε την Άγκυρα να στείλει όχι μόνο στρατιωτική βοήθεια αλλά και να εκπαιδεύσει τον λιβυκό στρατό!

Πιο συγκεκριμένα Λίβυος πρέσβης Αμπντουρεζάκ Μουχτάρ Αχμέντ Αμπντουλκαντίρ ανέφερε:

«Η Λιβύη έχει ανάγκη από αεροπορική άμυνα και εκπαιδευτές των ειδικών δυνάμεων. Ντόπιους στρατιώτες έχουμε»

Μάλιστα οι δηλώσεις του είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον μιας και ο ίδιος θέλησε να θυμίσει στον Ερντογάν την…στήριξη της φιλοτουρκικής κυβέρνησης της Λιβύης στο ζήτημα του Κυπριακού:

«Όταν υπήρξε ανάγκη, μία από τις χώρες που υποστήριξαν την Τουρκία στο Κυπριακό ήταν η Λιβύη. Και η Τουρκία όμως όταν έχουμε ανάγκη ανταποκρίνεται αμέσως»

(φωτο:unsplash)

https://www.el.gr/

Share this post