Εξώδικο του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου κατά του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα (έγγραφο)

Εξώδικο του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου κατά του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα (έγγραφο)

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ. Τι προηγήθηκε :

Τσαμπουκάδες και πρωτοφανείς προσβολές στη Βουλή από το δίδυμο Πολάκη – Τσίπρα

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, απρεπείς εκφράσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ψευτοτσαμπουκάδες από τον… αψύ σφακιανό, κύλησε η πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ήταν αναμενόμενο, εκτός του ότι κλήθηκε να απολογηθεί για την αμέριστη στήριξη στις χυδαιότητες Πολάκη απέναντι στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αναγκάστηκε να… σπάσει τη σιωπή του για τις σκαφάτες διακοπές που έκανε λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έσπευσε άρον άρον να ανακοινώσει το πακέτο παροχών με τις φοροελαφρύνσεις προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να στρέψει τα βλέμματα της κοινής γνώμης μακριά από τη θαλαμηγό στην οποία πέρασε  ανέμελες διακοπές τον Αύγουστο του 2018, αναγκάστηκε να μιλήσει για το θέμα χωρίς βεβαίως να αναφερθεί στην ουσία των καταγγελιών από πλευράς Αντιπολίτευσης.

Ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί να κάνει διακοπές κρυπτόμενος, δεν μπορεί να απολαμβάνει τις ανέσεις των ελίτ που καταγγέλλει νυχθημερόν και σίγουρα δεν μπορεί λίγες ημέρες μετά τους 100 και πλέον νεκρούς στο Μάτι, να ρεμβάζει από το κατάστρωμα της πολυτελούς θαλαμηγού απολαμβάνοντας τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης οι σκαφάτες διακοπές Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας, φανερά εκνευρισμένος για τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τις διακοπές του στο σκάφος του μακαρίτη Περικλή Παναγόπουλου, έχασε την ψυχραιμία του χαρακτηρίζοντάς τον αρχηγό της ΝΔ «Στέφανο Χίο της πολιτικής».

Ο πρωθυπουργός αφού παραδέχθηκε τις σκαφάτες διακοπές στην εφοπλιστική θαλαμηγό, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις δύο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν λέγοντας ότι  θα μπορούσε να είχε δώσει ο ίδιος φωτογραφίες στη δημοσιότητα, καθώς – όπως είπε – «είχα βγάλει και σέλφι με το προσωπικό της θαλαμηγού, ενώ έχω και φωτογραφίες με το ψαροντούφεκο». Παρά το γεγονός ότι σχεδόν επί εννέα μήνες κράτησε κρυφές τις διακοπές της χλιδής στο κότερο, ο κ. Τσίπρας είπε από το βήμα της Βουλής ότι «δεν έχω να κρύψω τίποτα» και μίλησε για στιγμές της προσωπικής του ζωής που «προσπάθησε να υποκλέψει το παρακράτος».

Χωρίς να πει το παραμικρό για την «Αριστερά της χλιδής» στην οποία φαίνεται πως έχει υποκύψει επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη με  προσωπικές αναφορές, στις οποίες έμπλεξε κατά σειρά τη σύζυγο του αρχηγού της ΝΔ, την οικογένειά του και την πολιτική ιστορία της, τον Κήρυκα Χανίων, τον… Χριστοφοράκο, ενώ αλγεινή εντύπωση η αναφορά του ακόμα και στον εκλιπόντα πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο Στέφανος Χιος απάντησε με το ακόλουθο εξώδικο:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

(Με επιφύλαξη δικαιωμάτων)

Στέφανου Χίου του Συμεώνος, δημοσιογράφου, κατοίκου Καλλιθέας Αττικής, οδός Δοϊράνης αρ. 45.

ΚΑΤΑ

Αλεξίου Τσίπρα του Παύλου, πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατοίκου Αθηνών, οδός Ηρώδου Αττικού αρ. 19.

______________________________________

Χθες, 8.5.2019, στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της προτάσεως εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με απάδοντα και αχαρακτήριστο για Έλληνα πρωθυπουργό τρόπο, εξαπολύσατε, απρόκλητες σε βάρος μου ύβρεις, αναφέροντας, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ότι παριστάνει τον Στέφανο Χίο της πολιτικής και ότι αυτό συνιστά «κατάντημα» και τον «πάτο» της κατηφόρας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με την άθλια αυτή, απρόκλητη, επαναλαμβάνω, ενέργειά σας, προσβάλατε, σε πανελλαδικό επίπεδο, βάναυσα, αναίτια και άνανδρα την προσωπικότητά μου, αφού, φυσικά, εγώ δεν εδυνάμην να αμυνθώ, αλλά και εκ του ασφαλούς, αφού καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία σας, γνωρίζατε ότι δεν θα υποστείτε τις συνέπειες της αυτόφωρης διαδικασίας για την αξιόποινη σε βάρος μου πράξη σας.

Δια της παρούσης καταγγέλλω την παράνομη κατά τα άνω σε βάρος μου συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως, εντός τριών ημέρων από της επιδόσεως της παρούσης, ανακαλέσετε τις σε βάρος μου άθλιες ύβρεις σας, άλλως σας δηλώνω ότι θα στραφώ εναντίον σας ενώπιον του αρμοδίου πολιτικού δικαστηρίου για να καταδικαστείτε στην αποζημίωσή μου και την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που αναίτια μου προκαλέσατε.

Και επειδή κ. Τσίπρα, στην απάντησή σας στον κ. Μητσοτάκη αναφερθήκατε στα παιδιά που έχουμε όλοι οι γονείς, το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον σας για τα παιδιά προφανώς περιορίζεται μόνο στα δικά σας παιδιά, αφού δεν διστάσατε να τσαλαπατήσετε τον συναισθηματικό και ψυχικό κόσμο των δικών μου παιδιών, τον πατέρα των οποίων αναίτια πανελληνίως διασύρατε.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς τον Αλέξιο Τσίπρα, κάτοικο Αθηνών, οδός Ηρώου Αττικού αρ. 19, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.

Αθήνα, 9 Μαΐου 2019

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

http://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Τσίπρα-ζήτα-συγγνώμη-γιατί-θα-σου-πάρ/

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε ο Στέφανος Χίος της πολιτικής

ΣΧΕΤΙΚΑ

Giannis Ragkousis

@gragkousis

Share this post