Επίθεση Ερντογάν κατά ΗΠΑ από τη… Ν.Υόρκη: «Είναι υπεύθυνοι για κάθε σταγόνα αίματος μουσουλμάνου που έχει χυθεί»

Επίθεση Ερντογάν κατά ΗΠΑ από τη… Ν.Υόρκη: «Είναι υπεύθυνοι για κάθε σταγόνα αίματος μουσουλμάνου που έχει χυθεί»

Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν και μάλιστα από αμερικανικού εδάφους, αφού βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να πάρει μέρος στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στις ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία λέγοντας πιο ειδικά:

«Ξέρουμε ότι έχουν βάλει το χέρι τους σε κάθε σταγόνα αίματος μουσουλμάνου που έχει χυθεί στον κόσμο.
Προμηθεύουν τρομοκράτες με όπλα για το δικό τους συμφέρον.

Παράλληλα σε κάθε ευκαιρία διδάσκουν ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία, αλλά δεν θέλουν να βλέπουν αυτά που κάνουν».

EHA News@eha_news

Turkish President Erdoğan voices concerns over US intentions in Syria

‘We know they have hand in every drop of spilled Muslim blood, they supply terrorists with guns for their own benefit. At every opportunity they teach human rights, democracy but they don’t want to see this’


Την ίδια ώρα και όπως αναφέρουν τουρκικές πηγές «απογοήτευση» επικρατεί στην τουρκική αποστολή που έχει μεταβεί στις ΗΠΑ για την 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθώς -όπως φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα- ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να δει επισήμως τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, η μόνη συνάντηση μεταξύ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει κατά τη διάρκεια γεύματος.

Ο  Αμερικανός πρόεδρος και το επιτελείο του φαίνεται πως δεν επιθυμούν επίσημη διμερή συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως διέρρευσε τουλάχιστον σήμερα ο πολύ γνωστός και έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Μουράτ Γετκίν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος δημοσιογράφος, που οι πηγές του σπάνια διαψεύδονται, «όταν χθες το βράδυ διαφάνηκε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα είναι ανάμεσα στους ηγέτες που θα δει επισήμως ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, μόνη ελπίδα για συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ του απέμεινε ένα γεύμα που θα παρατεθεί στις 25 Σεπτεμβρίου από το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο».

Το τηλεφώνημα που έγινε χθες βράδυ μεταξύ Ερντογάν-Τραμπ προκάλεσε αρκετές απορίες, όταν σε λίγες ώρες/ημέρες –όπως τουλάχιστον διατυμπάνιζε η Άγκυρα- ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντούσε τον Αμερικανό πρόεδρο για να ανοίξουν όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων, από Συρία και εξοπλιστικά μέχρι ανατ. Μεσόγειο.

Το ερώτημα λοιπόν που δημιουργήθηκε εύλογο. «Γιατί έγινε αυτό το τηλεφώνημα ενόψει συνάντησης και τί ειπώθηκε άραγε;». Η απορία δεν άργησε να λυθεί. Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ με τον Τούρκο πρόεδρο, για να μεταφέρει μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τους S-400 και τα F-35, ήρθε και ένα τηλεφώνημα μεταξύ των δύο προέδρων για να ενημερώσει –όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος- ο Ντόναλντ Τραμπ γιατί δεν μπορεί να συναντήσει –επισήμως τουλάχιστον- το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι ελπίδες στο «Cipriani»

Οι λεπτομέρειες αναφέρουν ότι οι δύο ηγέτες πρόκειται να συναντηθούν αλλά ανεπισήμως και για ένα μισάωρο το πολύ –όπως τονίζεται- πριν από το γεύμα του Τουρκο-Αμερικανικού Συμβουλίου στο εστιατόριο «Cipriani» στη Νέα Υόρκη.

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας για μία επίσημη συνάντηση, ο Τραμπ δέχτηκε μόνο να τον συναντήσει στο εστιατόριο «Cipriani» για μισή ώρα. Κι αφού τα πουν, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, στη συνέχεια θα εισέλθουν και οι δύο στην κύρια αίθουσα του εστιατορίου με τους προσκεκλημένους, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ αφού απευθύνει ένα μικρό λογύδριο, θα αποχωρήσει χωρίς να συμμετάσχει στο φαγητό, επειδή έχει μία άλλη πολύ σημαντικότερη υποχρέωση. Να συμμετάσχει σε ένα μεγάλο γεύμα δωρητών για την προεκλογική του εκστρατεία το 2020.

Το ίδιο βράδυ ωστόσο ο γαμπρός του Τραμπ και ειδικός απεσταλμένος του στη Μέση Ανατολή, Τζάρεντ Κούσνερ, θα συμμετάσχει σε δείπνο που διοργανώνει το φόρουμ Νταβός και στο οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες- θα είναι προσκεκλημένος και ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν αποκλείεται λοιπόν και αυτό το δείπνο να αξιοποιηθεί προς την κατεύθυνση της λεγόμενης «διπλωματίας των γαμπρών».

https://www.pronews.gr/a

Share this post