Επίθεση Ολλανδία: Τρεις Νεκροί Εννέα Τραυματίες- Ανταλλαγές Πυρών Σε Πολλά Σημεία

Επίθεση Ολλανδία: Τρεις Νεκροί Εννέα Τραυματίες- Ανταλλαγές Πυρών Σε Πολλά Σημεία

Η ολλανδική αστυνομία αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο, μετά τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη και καλεί τους πολίτες να μην τον πλησιάζουν.

«Η αστυνομία σας ζητά να προσέχετε τον 37χρονο Γκοκμάν Τανίς (γεννημένος στην Τουρκία) σε σχέση με το περιστατικό σήμερα το πρωί», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του υπόπτου και ζήτησε από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρχές και να δώσουν πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται.

Επίσης ο δήμαρχος της Ουτρέχτης πριν λίγο έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες.

-Ανταλλαγή πυροβολισμών

Η επίθεση στο τραμ είχε χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης και ο δράστης διέφυγε, πιθανόν με αυτοκίνητο. Και ενώ η Ουτρέχτη παρακολουθούσε με τρόμο της εξελίξεις γύρω από την επίθεση στο τραμ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής (που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις έρευνες) Πιέτρ Γιάαπ Αλμπερσμπεργκ έκανε λόγο για αναφορές με περιστατικά πυροβολισμών και σε άλλα σημεία της πόλης. Καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας δεν μπορεί να αποκλειστεί, τόνισε.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της αντιτρομοκρατικής Πίτερ Γιάαπ Άλμπερσμπεργκ, ανέφερε πως σημειώθηκαν «ανταλλαγές πυρών σε σημεία της Ουτρέχτης». Σύμφωνα με τον ίδιο «βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική επιχείρηση της αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης».

«Πολλα είναι ακόμη ασαφή στο στάδιο αυτό και οι τοπικές αρχές εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Άλμπερσμπεργκ. Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αρνήθηκε να κάνει γνωστό τον αριθμό των τραυματιών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θύματα.

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές της χώρας.

Συγχρόνως, η Γερμανία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της με την Ολλανδία ενώ έχει ήδη λάβει από τις ολλανδικές αρχές την περιγραφή του υπόπτου. Επιπλέον προσωπικό έχει αναπτυχθεί επίσης για να παρακολουθεί τους αυτοκινητοδρόμους καθώς επίσης και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

skai.gr  newsit.gr

Share this post