Επίσκεψη αστραπή του Α/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ.

Επίσκεψη αστραπή του Α/ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν προσκλήσεως του ομολόγου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγου Αβίβ Κοχαβί (Aviv Kochavi).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμόρφωση κοινής αντίληψης ως προς την προαγωγή της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων.

 

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν και από τις δύο πλευρές τα οφέλη από τη συνεργασία τους σε στρατιωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται κοινές δράσεις και ασκήσεις με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων και των τριών κλάδων των ΕΔ, και συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αποτίμηση των στρατιωτικών συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ και η αποκατάσταση κοινής αντίληψης – προαγωγή ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των 2 χωρών στο ασταθές περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή Έλληνα Αξιωματικού στη ΣΕΘΑ του Ισραήλ, για πρώτη φορά και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του.

militaire.gr

Share this post