ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ « θα βάζουν σεντόνια στα ψηφιδωτά της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, μετά θα τα βγάζουν για να μαζεύουν χρήματα από τους τουρίστες»

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ  « θα βάζουν σεντόνια στα ψηφιδωτά της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, μετά θα τα βγάζουν για να μαζεύουν χρήματα από τους τουρίστες»

Στις 4 Ιουλίου 2020 αναφέραμε «Πληροφορίες μέσα από την τουρκία ομιλούν ότι η απόφαση για την μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί είναι ειλημμένη.

ο Ερντογάν θα αποφασίσει να λειτουργεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ κάποιες μέρες ( ή χρονική περίοδο ως τζαμί ) και κάποιες άλλες μέρες ως μουσείο. Και τον σκύλο χορτάτο και η πίτα  από τα έσοδα του μουσείου ολόκληρη» . https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/07/blog-post_4.html

Σήμερα στις 10 Ιούλιου 2020 επίσημα χείλη από την τουρκία δηλώνουν :

O εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν τόνισε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν αναιρεί ότι θα συνεχίσει να είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Η Παναγία των Παρισίων είναι και εκκλησία και μουσείο. Την ώρα της λειτουργίας πηγαίνουν χριστιανοί και προσεύχονται, ενώ τις άλλες ώρες επισκέπτονται τον χώρο τουρίστες. Το ίδιο και στην εκκλησία Sacre-Coeur στο Παρίσι. Δεν υπάρχει εμπόδιο σε αυτό. Και η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως χώρος λατρείας δεν είναι εμπόδιο επίσκεψης ξένων και ντόπιων τουριστών. Συνεπώς, δεν υπάρχει θέμα να χάσει κάτι από την παγκόσμια κληρονομιά της. Η ιστορία της Αγίας Σοφίας έχει ξεκινήσει ως εκκλησία, συνέχισε ως τζαμί και έπειτα ως Μουσείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρικής προεδρίας.

Συμπλήρωσε δε ότι «ακριβώς όπως οι πρόγονοί μας διατήρησαν τις χριστιανικές εικόνες, το ίδιο θα διατηρηθούν εφεξής, θα ανοίξουν σε επίσκεψη και θα γίνουν σχετικές μελέτες. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο», προκαταλαμβάνοντας την απόφαση του Δικαστηρίου.

https://www.pronews.gr/kosmos/895001_i-kalin-na-akoloythisei-kai-i-agia-sofia-paradeigma-tis-panagias-ton-parision

Σημειώναμε ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ανοίγει την αυλαία του  Γ΄ΠΠ και κανείς δεν το αντιλαμβάνεται.

 

Οι Ρώσοι απαίτησαν ισορροπημένη απόφαση και στο μεγάλο γεωπολιτικό παζάρι ο σουλτάνος δεν τους χάλασε το χατίρι προς το παρόν . Μετά όταν θα αρχίσει το μεγάλο θέατρο με τα σεντόνια επί των αγίων μορφών που απεικονίζονται στα παγκοσμίου πολιτισμικής εμβέλειας ψηφιδωτά της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ να δούμε τι θα λέμε;

Αυτό δεν θα πάει για πολύ, γιατί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι ένας ζωντανός οργανισμός . Κάτω στις μυστικές στοές της τα έγκατα μαζί με τα κόκκαλα των σφαγιασθέντων υπό των τούρκων τρίζουν.

Ο τούρκος μπορεί τώρα να κάνει ότι θέλει τώρα , αλλά ρώτησε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πόσο καιρό του δίνει;

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post