Επιστήμονες από τη Ρωσία προειδοποιούν την Αμερικάνικη Ήπειρο ότι έρχεται μέγα-σεισμός

Επιστήμονες από τη Ρωσία προειδοποιούν την Αμερικάνικη Ήπειρο ότι έρχεται μέγα-σεισμός

Από την Amber William.

Σε μια νέα έκθεση που προετοιμάστηκε για τον Πρόεδρο Πούτιν από το Ινστιτούτο Φυσικής της Γης προειδοποίησε ότι η Αμερική τις επόμενες δύο εβδομάδες κινδυνεύει από καταστροφικό σεισμό.

Εστιάζοντας στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Κεντρική και Νότια Αμερική και την περιοχή κατά μήκος της δυτικής ακτής της περιοχής της Νέας Μαδρίτης.

Οι επιστήμονες παροτρύνουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για έναν τρομακτικό και πρωτοφανή σεισμό μεγέθους 9 ρίχτερ που θα απελευθέρωνε ένα θανατηφόρο τσουνάμι με κύματα ύψους 30 μέτρων.

Η ζώνη υποδιαμόρφωσης Cascadia είναι μια περιοχή όπου συγκρούονται δύο τεκτονικές πλάκες. Ο Juan de Fuca, ένα μικρό ωκεάνιο πιάτο, οδηγείται κάτω από τη βορειοαμερικανική πλάκα, πάνω στην οποία βρίσκονται οι ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Τα συστήματα υποπίεσης – όπου ένα τεκτονικό έλασμα ολισθαίνει πάνω από ένα άλλο – είναι ικανά να παράγουν τους μεγαλύτερους γνωστούς σεισμούς στον κόσμο. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα είναι ο σεισμός του Tohoku το 2011 που έπληξε την Ιαπωνία.

Η Cascadia είναι σεισμικά πολύ ήσυχη σε σύγκριση με άλλες ζώνες υποτονισμού – αλλά δεν είναι εντελώς ανενεργή. Οι έρευνες δείχνουν ότι το ρήγμα ξέσπασε σε εκδήλωση μεγέθους 9,0 ρίχτερ το 1700.

Αυτό είναι περίπου 30 φορές πιο ισχυρό από το μεγαλύτερο προβλεπόμενο σεισμό του Σαν Ανδρέα. Οι ερευνητές προτείνουν ότι βρισκόμαστε μέσα στο παράθυρο περίπου 300 έως 500 ετών κατά το οποίο μπορεί να συμβεί ένα άλλο μεγάλο γεγονός στη Cascadia.

Η έκθεση προειδοποίησε επίσης ότι περαιτέρω καταστροφικοί σεισμοί στην Ασία και την υπο-ήπειρο, είναι “περισσότερο από πιθανοί”.

Η αυξανόμενη ανησυχία για το ενδεχόμενο Mega σεισμού, σύμφωνα με την έκθεση, βασίζεται στην ανάπτυξη των λεπτών ηλεκτρομαγνητικών σημάτων που εντοπίστηκαν στην ανώτερη ατμόσφαιρα της γης σε πολλά μέρη του κόσμου, με τα πιο έντονα που εμφανίζονται στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ στα Μεσοδυτικά τμήματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι και οι Βρετανοί επιστήμονες είναι ηγέτες στην πρόβλεψη σεισμών με βάση αυτά τα λεπτά ηλεκτρομαγνητικά σήματα και έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να στείλουν ένα δορυφόρο στο διάστημα, για να τα εντοπίσουν καλύτερα.

Το Πιο επικίνδυνο στην έκθεση είναι ότι οι Ρώσοι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ανεξάρτητη ανάλυση του μαθηματικού της Νέας Ζηλανδίας και των μακροπρόθεσμων προβλέψεων για τις καιρικές συνθήκες, Ken Ring, ο οποίος πρόβλεψε τον θανατηφόρο σεισμό στο Christchurch (Ν. Ζηλανδία) και αυτή την εβδομάδα εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση ότι νέος σεισμός θα πρέπει να χτυπήσει γύρω στις 20 Μαρτίου.

Οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για «όταν, αν όχι» ένας καταστροφικός σεισμός χτυπά τη Νέα Ζηλανδία, απελευθερώνοντας ένα μέγα τσουνάμι που θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο σε μεγάλα μέρη του κόσμου. Γεωλόγοι στη Νέα Ζηλανδία ισχυρίζονται ότι η Ζώνη Υποβάθμισης Hikurangi είναι μία από τις μεγαλύτερες σειρές ρηγμάτων του κόσμου και υπάρχουν ενδείξεις ότι σύντομα θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας σεισμός και ένα επακόλουθο τσουνάμι. Η ρήξη της γραμμής θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά και καταστροφή σε κλίμακα μεγαλύτερη από τον Ιαπωνικό σεισμό και τσουνάμι του 2011.

https://www.youtube.com/watch?v=M1-Xmyy8VTE

Σε αυτή την έκθεση αναφέρονται χαμηλές πιέσεις που σχετίζονται με καταστροφικούς σεισμούς στη Μέση Δύση, οι οποίοι σήμερα εξακολουθούν να υποφέρουν από έντονες βροχοπτώσεις και ειδικότερα να επηρεάσουν το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης στο Αρκάνσας, το οποίο μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχει δώσει 800 σεισμούς.

Αλλά η πιο δυσοίωνη σε αυτή την έκθεση είναι μια προειδοποίηση για την Καλιφόρνια καθώς οι νέες εκθέσεις για την περιοχή αυτή δείχνουν τον μαζικό θάνατο εκατομμυρίων ψαριών, όπως και όταν οι φάλαινες βγήκαν στις παραλίες της Νέας Ζηλανδίας λίγες μέρες πριν την καταστροφή του Christchurch στις 22 Φεβρουαρίου.

Περαιτέρω σύννεφα στην κατάσταση και ότι ο ήλιος συνεχίζει να εκπέμπει μεγάλες ηλιακές εκλάμψεις.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ΗΠΑ δήλωσαν τις σπάνιες ασκήσεις με τον αμερικανικό στρατό, την CIA, τους καναδούς εκπροσώπους του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και το υπουργείο Εξωτερικών, την αμερικανική υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης, την έτοιμη απάντηση στις απειλές και τον Ερυθρό Σταυρό, 25ο Fort Leavenworth, το προσωπικό του Κάνσας, και αν το χειρότερο συμβεί, σίγουρα θα είναι έτοιμοι.

“Πολύ περισσότερο από τον σεισμό, το τσουνάμι θα ήταν το επικίνδυνο στοιχείο.

“Μπορούν να παρατηρηθούν κύματα μέχρι 30 μέτρα και η ξηρασία θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε μόλις 7 λεπτά.”

Το σχέδιο ετοιμότητας συντονίζεται μεταξύ επιστημόνων, κυβερνητικών αξιωματούχων, υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παρόχων υγείας , εμπειρογνωμόνων επιχειρήσεων και ηγετών του NFO.

Η Martha Savage, καθηγήτρια γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας, δήλωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αναμονή, τόσο μεγαλύτερος είναι ο σεισμός.

Συνοπτικά, η έκθεση αναφέρει ότι δεν πρόκειται να καθιερωθεί ένας ισχυρός και αξιόπιστος μηχανισμός πρόβλεψης, ο οποίος θα είχε αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι υπερβολικά μεγάλος για να αγνοηθεί ο μη φυσιολογικός αριθμός μικροσεισμών, οδηγώντας σε καταστροφικούς μεγασεισμούς που συμβαίνουν ανά τον κόσμο και που αγνοούσαν μέχρι τότε, μέχρι να δημιουργήσουν άμεση απειλή.

Οι γεωλόγοι έχουν πρόσφατα τη δυνατότητα να αναπτύξουν εκατοντάδες οθόνες GPS σε όλη την Cascadia για να καταγράψουν τις λεπτές παραμορφώσεις εδάφους που προκύπτουν από την αδυναμία των πλακών να ολισθαίνουν η μία κάτω από την άλλη. Ακριβώς όπως η ιστορική σεισμικότητα, το κλείδωμα των πλακών είναι πιο κοινό στο βόρειο και νότιο τμήμα της Cascadia.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ http://BEFORE IT’S NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

http://triklopodia.gr

Share this post