Επιστροφή Στην Κανονικότητα Ή Βουτιά Από.. Ψηλότερα;

Επιστροφή Στην Κανονικότητα Ή Βουτιά Από.. Ψηλότερα;

Έτσι λένε εκεί έξω…και προσπαθούν να πείσουν και τους ίδιους για….επιστροφή στην κανονικότητα!

Την ώρα που οι θάλασσες μας ξεβράζουν πτώματα.. οι δρόμοι μας, τα χωράφια μας…και αυτά γεμίζουν πτώματα…την ώρα που τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι, όχι μόνο της ασφάλτου αλλά και της νέας εποχής, που έχει καταστρέψει και μολύνει εις βάθος την ψυχής τους και κατασκευάζει μια χώρα δίχως μέλλον……… την που ώρα που σαν έκτακτο γεγονός μεταδίδεται ότι κάποιος συνάνθρωπος μας…. ΔΕΝ έφυγε σήμερα από τροχαίο ή κάποιο τραγικό δυστύχημα……………την ίδια ώρα..ναι αυτή την ώρα… κάποιοι μιλάνε για επιστροφή στην κανονικότητα…ότι όλα θα πάνε καλά για τους ίδιους και πάνω από όλα και έπειτα για την Ελλάδα..

Γιατί;

Για να νιώθουν ασφαλείς στο κλουβί τους…έτοιμοι να απολαύσουν με ασφάλεια το τυρί τους… και εκεί έξω ας θερίζουν τα γρανάζια των νομοσχέδιων…βλέπεις δεν ήταν το δικό τους παιδί που έφυγε τραγικά. Δεν ήταν ο αδερφός τους, ο πατέρας τους,  η μητέρα τους….η κοπέλα τους ή η γυναίκα τους.

Ναι αλλά αν δεν καταργηθούν τα γρανάζια/νομοσχέδια…δεν θα σταματήσουν να θερίζουν και η ατμόσφαιρα κάθε μέρα θα είναι το ίδιο βαριά!

Ποια είναι αυτά;

1)Ακυρώστε τις παρελάσεις «Υπερηφάνειας» …!

2)Καταργήστε το άρθρο 3 για την θρησκευτική ουδετερότητα του Ελληνικού κράτους.

3)Καταργήστε την συμφωνία των Πρεσπών.

4)Καταργήστε το άρθρο 8 για την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

4)Καταργήστε το άρθρο 3 για τις έμφυλες ταυτότητες.

5)Καταργήστε όσα συμφωνήσατε στην “Αγία και Μεγάλη” Σύνοδο στο Κολυμβάρι της Κρήτης.

Μήπως είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης να καταργηθούν τα νομοσχέδια δολοφόνοι;

Όχι..

Μήπως ήταν και είναι προτεραιότητα των ψηφοφόρων η κατάργηση των παραπάνω γραναζιών που θερίζουν;

Μάλλον οχι…

Πόσοι ασπάζονται τα παραπάνω..;

Ημάστε λίγοι εκει έξω και μας λένε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.

Πόσοι βγαίνουν δημόσια να μιλήσουν για αυτα τα γρανάζια;

Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι φίλε μου.

Άρα η κανονικότητα για αρκετούς εκεί έξω, μεταφράζεται αποκλειστικά ως η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και δια μέσου αυτής η  προσωπική τους καριέρα και ευημερία…και θα ήταν κάτι όμορφο και λογικό αν…..  δεν κινδύνευε η ιστορική, πατριωτική, θεσμική και θρησκευτική ύπαρξή της Ελλάδος από την νεά εποχή που αγνοούν.

Για αυτό δεν υπάρχει ελπίδα στην.. κάλπη, επιμένω,  γιατί η Ελλάδα ξεχείλισε από αυτή την νοοτροπία.

Ποια νοοτροπία;

Δεν με νοιάζει αν ο δίπλα χάσει την δουλειά του ή την ζωή του, δεν εξετάζω γιατί την έχασε ή γιατί έφυγε τόσο άδικα και τόσο νέος, δεν με νοιάζει και δεν παίρνω στα σοβαρά τα «γρανάζια»  που ένας ή μερικοί γραφικοί μου λένε ότι θερίζουν την χώρα….ΕΓΩ λαμβάνω  τις επιλογές και τις αποφάσεις μου με βάση την προσωπική και οικογενειακή μου κατάσταση και πορεία.

Σε μια συζήτηση που είχα κάποτε,  κάποιος μου είπε… ναι εντάξει όλα αυτή η καταστροφολογία που ακούμε δεξιά αριστερά αλλά λύσεις δεν ακούω….δεν μας λέτε λύσεις.

Άκου τώρα..δεν ήξερε ούτε καν να αναγνωρίσει το πρόβλημα και ήθελε και λύση.

Αν ήξερε ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος και η οπτική που βλέπει τα πράγματα, η λάθος αντίληψη που έχει υιοθετήσει απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω του…τότε δεν θα ρώταγε για λύσεις.

Γιατί το πρόβλημα πρώτα είναι μέσα μου, αν δω μέσα μου, εύκολα βλέπω το πρόβλημα  ….εύκολα βλέπω και την λύση.

Έτσι δεν είναι τα πράγματα εκεί έξω η κάνω λάθος;

Δυστυχώς το κρίσιμο ποσοστό έτσι σκέφτεται.

Χάθηκε η ανθρωπιά εκεί έξω φίλε…..δεν είπα ότι ήμαστε εμείς οι καλοί ή τουλάχιστον εγώ και όλοι οι άλλοι το πρόβλημα, σίγουρα δεν είναι εύκολο όταν κάποιος αντιμετωπίζει τα δικά του ζητήματα να σκέφτεται μία δυο φορές την εβδομάδα και το γενικό καλό, να το υπολογίζει και να αξιολογεί τον αντίκτυπο που θα έχει π.χ. η ψήφος του …αλλά εδώ μιλάμε ότι ούτε καν στην θεωρία δεν υπάρχει ανθρωπιά…μιας και πρώτα θα πας στην θεωρία και μετά στην πράξη.

Ούτε στον εικονικό κόσμο των posts ή των tweets δεν υπάρχει ανθρωπιά, από εκεί αντλώ πολλα και χρήσιμα στοιχεία…το ίδιο κάνουν και αυτοί που…….. μας “μετράνε”  μέσα από αυτά.

Αν στον εικονικό κόσμο χάσαμε την μπάλα… πόσο μάλλον στον πραγματικό και οι αντίπαλοι μας το ξέρουν καλά αυτο!

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και όσοι διαβάζετε τα κείμενα να έχετε καταλάβει το πνεύμα μου…μιλάμε ως προς την μέση αντίληψη που κυριαρχεί εκεί έξω.

Όταν χάνεται η ανθρωπιά σε ένα κράτος… ένας πολιτισμός σαπίζει.

Και ο δικός μας, ο σύγχρονος , σάπισε…και οι καρποί του σάπισαν και μην μου πεις ότι δεν φαίνεται στην επικαιρότητα.

Αν τώρα μερικοί ελπίζουν εκεί έξω ότι θα απολαύσουν τους καρπούς ενός σάπιου δέντρου απλά γιατί άλλαξαν χώμα, τότε…. θα προσγειωθούν απότομα.

Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν ή…

 RICK

Share this post