Ερντογάν: Αυτά είπαμε με Μητσοτάκη! Οι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ δηλώσεις Δένδια – ΒΙΝΤΕΟ

Ερντογάν: Αυτά είπαμε με Μητσοτάκη! Οι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ δηλώσεις Δένδια – ΒΙΝΤΕΟ
Τι αναφέρει η Άγκυρα…

Σχεδόν μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, εξέδωσε ανακοίνωση η Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, ενώ αναμένεται αυτή της ελληνικής πλευράς.

Όπως αναφέρει, κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Επιπλέον, επικεντρώθηκαν στα αμοιβαία οφέλη από τη ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παρά τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

 

 

ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία με στόχο να γυρίσει νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις.

Δήλωσε, επίσης, ότι διατηρεί την πεποίθησή του ότι θα σημειωθεί πρόοδος σε ζητήματα όπως «τα προβλήματα του Αιγαίου, οι μειονότητες, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η λαθρομετανάστευση και να προχωρήσουν οι σχέσεις σε υψηλότερο επίπεδο».

Δηλώνοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινή διάλογο, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι ως δύο γειτονικές χώρες πρέπει πάντα να συνομιλούν, όχι μόνο σε περιόδους κρίσης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε έπειτα από περίπου 1,5 ώρα το γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας ηγέτης κατέφθασε στις 13:00 στο τουρκικό προεδρικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Τούρκος πρόεδρος θα του παραχωρήσει δείπνο εργασίας.

 

Δείτε τις πολύ πρώτες εικόνες που μετάδωσαν τουρκικά ΜΜΕ:

 

 

 

Όπως θα παρατηρήσετε τα χαμόγελα ‘ΕΔΩΣΑΝ και ΠΗΡΑΝ, ιδίως από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού:

 

 

Η συνάντηση έλαβε χώρα την στιγμή που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ουκρανία, γεγονός που από μόνο του είναι αρκετά ανησυχητικό.

Υπάρχει κίνδυνος για “ΈΚΤΑΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ” στα εθνικά ζητήματα και “ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ” την ώρα που όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον “κακό” Πούτιν;;;

Οι Τούρκοι πάντως έχουν βάλει επί τάπητος όλα τα “καυτά” θέματα, μεταξύ των οποίων και την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Όλα αυτά στην σκιά των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τις οποίες επί της ουσίας…παραχωρεί όλα τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ:

 

Share this post