ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ/ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ./ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΦΩΤΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ/ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ./ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1) ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ TANKER , ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ,ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ,ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ , ΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΡΠΟΥΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.

2)ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΜΟΣΧΑ, Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

3)ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ENA ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΤΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ,ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ..ΥΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ «ΕΙΚΟΝΑ’ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΙΒΥΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΣΙΙΤΙΚΗ/ΦΙΛΟΙΡΑΝΙΚΗ/ΦΙΛΟΑΣΑΝΤΙΚΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ.

4)ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ-ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERPOL ,Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ.

5)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ GRACE1/ADRIAN DARYA ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΝA ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ,ΕΚΡΙΝΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΕΥΡΥΝΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΙΡΑΝ.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΟ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ VERY SPECIAL RELATIONSHP ΔΕΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ.ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΣ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 2.100.000 ΒΑΡΕΛΙΑ,ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 130-140ΕΚΑΤ ΔΟΛ.

6) ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΗΤΑΝ 25 ΑΤΟΜΑ.ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ 6 ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ; ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ..ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΤΑΝΚΕΡ. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ…ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ,ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ;

7)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ INTERNATIONAL EMERGENCY ECONOMICPOWERS ACT. EΠΙΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 995.000 ΔΟΛ, ΤΗΣ PARADISE GLOBAL TRADING LLC, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ.

8)ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ-ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΟ LΑRGE ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ;

9)Ο ΥΠΕΞ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΖΑΡΙΦ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ. ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ;ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΣΛΟ ;

10)ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ ;ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΑΣΚΗΣΗ ‘ΕΥΓΕΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ» ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ EUCOM ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ;

11) ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΙΤΗΤΑ.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΩΝ ΑΡΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ /ΘΑΛΑΣΑ ΤΟΥ ΟΜΑΝ/ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΚΑ.

12)ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΟΥ ΣΕ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ.

13)ΟΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΙ ΤOΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΩΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΑΣ.ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ;

14)ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ,ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ,ΑΦΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ.

15)ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΤΕΗΒ ΣΑΝΤΕΡΦΕΛΝΤ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΤΙΧ ΝΤΟΝΜΕΖ.

16)ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ-ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ/ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΧΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΧΟΜΕΝΑ.

analystsforchange.org

Share this post