Ετοιμάζει πόλεμο ο Ερντογάν – Έξι πολεμικά πλοία τον κόλπο της Σύρτης.

Ετοιμάζει πόλεμο ο Ερντογάν – Έξι πολεμικά πλοία τον κόλπο της Σύρτης.

Δείτε χάρτη.

 

Oι Τούρκοι ”ξεμπέρδεψαν” με το Αρτσάχ και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Από την στιγμή που η ΕΕ δεν ”σκοτώνει” οικονομικά την Άγκυρα, ο Ερντογάν θα συνεχίσει τις προκλήσεις του σε δύο ”μέτωπα”.

Θέλει να ολοκληρώσει ότι ξεκίνησε σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, ενώ επιστρέφει ξανά στη Λιβύη. 

Όπως σας αποκαλύπτει το Πενταπόσταγμα, έξι τουρκικά πολεμικά πλοία φέρεται να έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Σύρτης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΧΤΖΟΥΜΠ.

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Κχαλέντ Αλ Μαχτζούμπ, επιβεβαίωσε την παρουσία τουρκικών πλοίων.

Ο LNA παρακολουθεί την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων, πρόσθεσε ότι βρίσκονται έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης και ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι πλησιάζουν την Σύρτη.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία στέλνει ξανά μισθοφόρους στη Λιβύη. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει στείλει από τον Δεκέμβριο του 2019 πάνω από 18.000 μισθοφόρους!

Σύμφωνα με έρευνα του ισπανικού οργανισμού EFE, οι αμοιβές των μισθοφόρων είναι περίπου 1.500 ευρώ. Το SOHR προειδοποίησε επίσης ότι περίπου 2.500 Τυνήσιοι συγκαταλέγονται μεταξύ των μαχητών που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη, πολλοί από τους οποίους συνδέονται με τζιχαντιστικές ομάδες.

 

pentapostagma.gr

Share this post