Ευρήματα-ΣΟΚ! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ποσότητες ΟΥΡΑΝΙΟΥ σε Σέρβους που χτυπήθηκαν από το ΝΑΤΟ το 1999

Ευρήματα-ΣΟΚ! ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ποσότητες ΟΥΡΑΝΙΟΥ σε Σέρβους που χτυπήθηκαν από το ΝΑΤΟ το 1999
HOAX είναι κι αυτό;;;

Οι αναλύσεις δύο Σέρβων στρατιωτών που τραυματίστηκαν στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999 δείχνουν την περιεκτικότητα σε ραδιενεργό ουράνιο να είναι εκατοντάδες φορές υψηλότερη από το κανονικό, σύμφωνα με τα δεδομένα εξετάσεων ενός εργαστηρίου στο Τορίνο της Ιταλίας, επιβεβαίωσε ο Σέρβος δικηγόρος Srjan Aleksic στο ρωσικό πρακτορείο, RIA Novosti.

Ο Aleksic υπέβαλε δύο νέες αγωγές κατά του ΝΑΤΟ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου στις 20 Ιανουαρίου από θύματα του βομβαρδισμού με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου το 1999.

Η πρώτη τέτοια αξίωση κατά του ΝΑΤΟ από άτομα κατατέθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ο Aleksic συνεπικουρείται από τον Ιταλό δικηγόρο Angelo Fiore Tartaglia, ο οποίος εκπροσώπησε με επιτυχία τα συμφέροντα του ιταλικού στρατού και εξασφάλισε περίπου 300 δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη.

Ο Ιταλός δικηγόρος έφτασε στο Βελιγράδι στα τέλη Μαΐου με την Δρ. Rita Celli, ιατροδικαστή και σύμβουλο της ιταλικής κρατικής επιτροπής για τα στρατιωτικά θύματα ουρανίου, η οποία πήρε δείγματα από πρώην σερβικό στρατιωτικό προσωπικό για ανάλυση σε εργαστήριο στην Ιταλία.

«Τώρα περιμένω την επίσημη μετάφραση της γνωμάτευσης στα σερβικά, οπότε δεν θα εμβαθύνω σε ιατρικές λεπτομέρειες. Όμως τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά όχι μόνο για τη νότια Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και την επίγεια ζώνη ασφαλείας μεταξύ τους».

Στην Ιταλία, ανταποκριτής της σερβικής έκδοσης Vecherne Novosti επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή.

“Η ποσότητα απεμπλουτισμένου ουρανίου που βρήκα στους ιστούς δύο πολιτών σας είναι δραματική. Τέτοια ποσότητα δεν έχει ακόμη ανιχνευθεί σε κανένα στρατιωτικό ή πολιτικό άτομο στον κόσμο. Όλα τα ανιχνευμένα μέταλλα περιέχουν ίχνη ουρανίου 238, το οποίο προέρχεται από οβίδες που χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, ειδικά στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Ο αντίκτυπός του έχει επεκταθεί ασφαλώς και στις γειτονικές χώρες, την Αλβανία και τα Σκόπια», είπε ο Δρ Τσέλι σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Και συνέχισε:

«Σε ένα λίτρο αίματος υπό κανονικές συνθήκες, η μέγιστη περιεκτικότητα σε αλουμίνιο είναι 3,3 μικρογραμμάρια, και στον ιταλικό στρατό και τη Σερβία – πάνω από 500 μικρογραμμάρια, μερικές φορές έως και 3 χιλιάδες ανά λίτρο. Η παρουσία ουρανίου στους πολίτες είναι 0,0053 μονάδες και σε όσοι έχουν υποστεί βομβαρδισμούς, φτάνει έως και τα 10 μικρογραμμάρια ανά λίτρο».

scr

el.gr

Share this post