Ευρωβουλή: Ράπισμα στο Μαξίμου για την (αν)ελευθερία του Τύπου

Ευρωβουλή: Ράπισμα στο Μαξίμου για την (αν)ελευθερία του Τύπου

H Ελλάδα διολισθαίνει στην τελευταία θέση της

Ευρώπης, ως προς την ελευθεροτυπία

Νέο ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση για την επιδεινούμενη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο δείκτη ελευθερίας του Τύπου, αυτή τη φορά από το Ευρωκοινοβούλιο.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανάρτησε την επίμαχη έκθεση της διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», στην οποία η Ελλάδα διολισθαίνει στην τελευταία θέση της Ευρώπης ως προς την ελευθεροτυπία και πέφτει συνολικώς 38 θέσεις πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι.

«Επιδείνωση της πόλωσης στον χώρο των ΜΜΕ, με την ελευθερία του Τύπου να πλήττεται παράλληλα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασαν οι Reporters Without Borders», γράφει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα συνοδεύει την ανάρτηση με τον πίνακα, στον οποίο η Ελλάδα εμφανίζεται στον πάτο της λίστας.

 

Είναι προφανές πως η Ευρωβουλή, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενστερνίζεται τις ανησυχίες της ΜΚΟ για την ελευθεροτυπία. Όσο για το Μαξίμου, παρά το νέο ράπισμα, επιμένει όχι μόνο να μην απολογείται, αλλά να ζητά και τα ρέστα από τους «Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα», φτάνοντας στο σημείο να στείλει μέχρι και επιστολή διαμαρτυρίας στην οργάνωση, ζητώντας εξηγήσεις για την έρευνα που μας έκανε διεθνώς ρεζίλι, με το επιχείρημα, ανάμεσα στα άλλα, πως δεν είναι σωστό να συμπεριλαμβάνουν στα κριτήρια υποθέσεις που ελέγχονται από την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν έχουν ακόμα κριθεί.

newsbreak.gr

Share this post