Ευρωπαϊκός συναγερμός: Κατεπείγον σήμα ουκρανικών Υπηρεσιών και CIA για σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας – Πότε την προσδιορίζουν – “Να προετοιμαστεί ο λαός” (βίντεο).

Ευρωπαϊκός συναγερμός: Κατεπείγον σήμα ουκρανικών Υπηρεσιών και CIA για σύρραξη Ρωσίας-Ουκρανίας – Πότε την προσδιορίζουν – “Να προετοιμαστεί ο λαός” (βίντεο).

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας.

Κατεπείγον σήμα για έναρξη εχθροπραξιών έστειλαν ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με έκθεση που διέρρευσε πριν λίγο στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της “προετοιμασίας του λαού για ένοπλη σύρραξη”.

 

Το συμπέρασμα που δίνουν συμπίπτει με την εκτίμηση της CIA η οποία ανέφερε πως “η συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη εισβολή”.

 

Επιπλέον πριν λίγο ο Διευθυντής της CIA αποκάλυψε τον λόγο που πήρε ο Μπάιντεν τον Πούτιν επιβεβαιώνοντας το σημερινό άρθρο του WarNews247.

Ο William Burns, μιλούσε έχοντας στο πλευρό του την Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Avril Haines, τον Διευθυντή του FBI Chris Wray, τον Διευθυντή της NSA Paul Nakasone και τον Διευθυντή της DIA Scott Berrier.

O Burns ανέφερε πως οι υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ανταλλάξει πληροφορίες με ευρωπαϊκές χώρες για την κλιμάκωση και γι αυτό το λόγο ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε χτες τον Πούτιν για να καταγράψει την “πολύ σοβαρή ανησυχία”.

Kαι μια σημαντική λεπτομέρεια: Η ημερομηνία των Ουκρανών συμπίπτει με το διάγγελμα Πούτιν με ότι αυτό συνεπάγεται…

CIA: OΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΪΝΤΕΝ.

Ο διευθυντής της CIA, William Burns, ανέφερε σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία πως η Ρωσία έχει μεταφέρει τεράστιες ποσότητες εξοπλισμού και δυνάμεων στα σύνορα με Ουκρανία ώστε να είναι εφικτή μια ρωσική εισβολή στην χώρα.

“Εκφράζω την μεγάλη ανησυχία μου για την συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη σε Κριμαία και Ντονμπάς τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον πρόεδρο Πούτιν και την ρωσική ηγεσία

Η μεγάλη στρατιωτική ανάπτυξη με μεταφορές δυνάμεων, αρμάτων μάχης, πυροβολικού και τεθωρακισμένων στα σύνορα, μας στέλνει πολλαπλά σημάδια

Μπορεί να είναι ένας τρόπος εκφοβισμού της ουκρανικής ηγεσίας και ένα σήμα στις ΗΠΑ, αλλά επίσης η ανάπτυξη αυτή μπορεί έχει φτάσει σε ένα σημείο που μπορεί να δώσει την βάση για περιορισμένη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι κάτι που όχι μόνο εμείς, αλλά και οι Σύμμαχοι μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν”.

Δείτε εδώ το βίντεο

Ντονέτσκ: Για πρώτη φορά βομβαρδισμοί εντός κατοικημένης ζώνης

Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, λαμβάνουν χώρα βομβαρδισμοί εντός κατοικημένων περιοχών στο Ντονέτσκ.

Το ουκρανικό πυροβολικό σφυροκοπάει κατοικημένες πόλεις αντί τα περίχωρα.

Εκρήξεις ακούγονται στις περιοχές του αεροδρομίου, στο χωριό Staromikhaylovka, στην περιοχή Kievsky, σε Spartak, Opytnoe και Veseloe.

Δείτε βίντεο

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Η ενημέρωση έγινε από τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας GUR του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Συνταγματάρχη Kyrylo Budanov, κατά την διάρκεια συνάντησης με την Επιτροπή Ασφαλείας, Άμυνας και Πληροφοριών του ουκρανικού Κοινοβουλίου.

“Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Ρωσία θα ολοκληρώσει την ανάπτυξη των στρατευμάτων της στα ουκρανικά σύνορα στις 20 Απριλίου.

Μέχρι τότε η Ρωσία θα έχει μεταφέρει 110.000 στρατιώτες.

Μετά το πέρας της ανάπτυξης, ο συνολικός αριθμός θα είναι 56 Τάγματα.

Συμπερασματικά όλοι θα έχουν αφιχθεί μέχρι τις 20 Απριλίου.

Οι κύριες περιοχές συγκέντρωσης των ρωσικών δυνάμεων είναι η Κριμαία στις περιοχές Opuk και Angarsky και στις περιοχές Klintsy και Pogonovo σε Bryansk και Voronezh.

Εχουν μεταφερθεί 19 Τάγματα, 10 ομάδες πυροβολικού και δύο ειδικές μονάδες. Η 12η Πυραυλική Ταξιαρχία μεταφέρθηκε στις περιοχές Opuk και Pogonovo κοντά στην Κριμαία μαζί με 6 μονάδες  OTRK “Iskander M” και μια μοίρα της 119ης πυραυλικής Ταξιαρχίας με 4 πυροβολαρχίες Iskander M.

Περιμένουμε ακόμη μια τέτοια ομάδα να αφιχθεί στο Pogonovo με 4 επιπλέον εκτοξευτές.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα μέχρι τώρα δεδομένα, συνολικά έχουν μεταφερθεί 47 Τάγματα του εχθρού. Στην κατεύθυνση Orel-Voronezh είναι 15, σε Don είναι 12, στην Κριμαία τα 20.

Μέχρι τέλος Απριλίου ο αριθμός θα αυξηθεί με επιπλέον 9 Τάγματα.

Στις περιοχές αυτές, ο εχθρός αυξάνει τα συστήματα ελέγχου των δυνάμεων του, αναπτύσσει μέσα ελέγχου πυρός ενώ υπάρχει και αεροπορική υποστήριξη από την 4η και 6η Αεροπορική Δύναμη και την αντιαεροπορική άμυνας. Προστασία παρέχουν και οι ναυτικές Μοίρες του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

Πιστεύουμε πως αυτό το μέτρο είναι στοιχείο επιχειρησιακού καμουφλάζ για την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων. Ο πραγματικός τους σκοπός είναι να ελέγξουν την ετοιμότητα τους για επιχειρησιακή χρήση σε περίπτωση που το Κρεμλίνο αποφασίσει να δώσει την διαταγή.

Ο συνολικός αριθμός των τακτικών αεροσκαφών είναι 330 και 240 ελικόπτερα.

Πλοία και υποβρύχια υπάρχουν από τους Στόλους της Μαύρης Θάλασσας, της Βαλτικής, του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Κασπίας.

Περίπου έχουν συγκεντρωθεί 40 πολεμικά πλοία και υποβρύχια.

Η Ρωσία έχει 3 επιλογές εναντίον της Ουκρανίας

  1. Επίδειξη δύναμης κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και της κατεχόμενης Κριμαίας με χρήση στρατιωτικών μέτρων
  2.  Στρατιωτική επιχείρηση των ρωσικών ΕΔ ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της παροχής νερού στην Κριμαία με την κατάληψη των νοτίων περιοχών της Ουκρανίας.
  3. Προβοκάτσιες με προκλήσεις ώστε να υπάρξει κλιμάκωση των εχθροπραξιών στις κατεχόμενες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ με περαιτέρω κατηγορίες εναντίον της Ουκρανίας για παραβίαση συμφωνιών. Συνεπώς η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση για την επέκταση της Ζώνης Κατοχής.

 

 

warnews247.gr

Share this post