Εφιαλτική παγκόσμια εξέλιξη: Αυτός είναι ο στρατός που θα κυνηγάει τους εχθρούς του παγκόσμιου ηγέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτική παγκόσμια εξέλιξη: Αυτός είναι ο στρατός που θα κυνηγάει τους εχθρούς του παγκόσμιου ηγέτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Άλλοι θαυμάζουν και άλλοι προβληματίζονται.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο, το οποίο θυμίζει την γνωστή παροιμία που λέει πως με το μαχαίρι μπορεί κάποιος να κόψει ψωμί για να φάει, αλλά μπορεί και να σκοτώσει κιόλας.

Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία ανάτπυξη των νέων τεχνολογιών έχει δώσει αποτελέσματα (υπερσύγχρονα κινητά, VR,αυτόνομα ρομπότ, drones, οχήματα κτλ) τα οποία προκαλούν τον θαυμασμό της πλειοψηφίας των ανθρώπων, που συνειδητοποιούν πως αυτά που κάποτε έβλεπαν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, εισβάλλουν στην καθημερινότητά τους.

Μέσα σε αυτόν τον ενθουσιασμό, που προκαλείται σε μικρούς και μεγάλους, λίγοι μπορούν να προβληματιστούν και να σκεφτούν πως υπάρχουν και αρνητικές συνέπειες σε αυτήν την τεχνολογική εξέλιξη. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζουν σίγουρα οι διαβεβαιώσεις ασφαλείας των διαφόρων εταιριών, πως ο,τι φτιάχνουν, γίνεται με καλή πρόθεση και είναι απολύτως ελεγχόμενο. Τους λένε αυτό που θέλουν να ακούσουν και επαναπαύονται.

Πανηγυρίζουν επομένως οι άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα για τα «θαυμαστά» τεχνολογικά εργαλεία που βλέπουν να εμφανίζονται μπροστά τους. Ένα από τα πιο φουτουριστικά επιτεύγματα, είναι αδιαμφισβήτητα τα διάφορα ρομπότ, που χρησιμοποιούνται από τους στρατούς αλλά και πιο σπάνια, από τις αστυνομίες ανά τον κόσμο.

Τα εν λόγω κατασκευάσματα ποικίλουν σε μέγεθος και δυνατότητες. Μπορεί να είναι απλά drones που πετούν στον ουρανό σε μέγεθος μιας μέλισσας, αυτόνομα τανκς ή πλοία, ακόμη και τεράστια ρομπότ.

Ας δούμε ορισμένα από αυτά:

Γνωρίστε αρχικά, το υπερσύγχρονο Drone που πετάει μόνο του. Διαθέτει 6 κάμερες με ανάλυση 4K, ενώ είναι εξοπλισμένο με γωνία θέασης 200 μοιρών. Κινείται μόνο του μετά από προγραμματισμό, μπορεί να ακολουθά κάποιον και να εντοπίζει την ανθρώπινη φιγούρα. Αποφεύγει τα εμπόδια είτε αυτά είναι φυσικά είτε τεχνητά. Τιμή; Μόνο 915€.

Σημαντικό: Μιλάμε για ένα εργαλείο, που έχει κατασκευαστεί για πολιτική χρήση. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τι μπορούν να κάνουν εκείνα τα Drones που έχουν φτιαχτεί καθαρά για στρατιωτική χρήση.

Αυτόνομα Drones στον αέρα, εξοπλισμένα με πυροβόλα όπλα; Σίγουρα δεν θα θέλετε να ζήσετε σε έναν τέτοιο κόσμο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η Boston Dynamics, έχει αναπτύξει ρομπότ το οποίο μπορεί μεταξύ των άλλων να κάνει ακόμη και κινήσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν αφού είναι υπέρβαροι και μαλθακοί.

Μάλιστα η εταιρεία δεν έχει μείνει μόνο στα ανθρωπόμορφα ρομπότ, αλλά έχει δημιουργήσει και ρομποτικά ζώα:

Επίσης, η πασίγνωστη DARPA, έχει κατασκευάσει ένα ρομποτικό τσιτάχ, το οποίο ξεπέρασε σε ταχύτητα ακόμη και παγκόσμιο ολυμπιονίκη. Έχετε στο μυαλό σας, ότι αυτό που βλέπετε παρακάτω, είναι ένα βίντεο τραβηγμένο πριν από 7 χρόνια. Σήμερα είναι ΑΓΝΩΣΤΟ που έχουν φτάσει.

Έχουν επίσης σχεδιαστεί ρομπότ που μπορούν να ανοίγουν πόρτες, να ανεβαίνουν σκάλες, να ξεπερνούν εμπόδια, ακόμη και να ψάχνουν για «στόχους» πίσω από αυτά. Γιατί άραγε;

Όπως σας είπαμε, δεν είναι όλα τα ρομπότ που κατασκευάζονται μεγάλα και τρομακτικά, δείτε παρακάτω και μικρότερα. Το ότι είναι βέβαια μικρά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Τέλος, έχουμε τα αυτόματα στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης:

Πολλά από αυτά που είδατε παραπάνω, δεν χρειάζονται άνθρωπο να τα κατευθύνει. Είναι προγραμματισμένα και ακολουθούν τις εντολές που έχει ορίσει ο προγραμματιστής. Δεν ρωτάνε, δεν συζητάνε, δεν μιλάνε, μόνο εκτελούν τις εντολές που έχουν ψυχρά και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σύντομα όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που θαυμάζει ο πλανήτης θα πάψουν να χρειάζονται ανθρώπινη παρέμβαση για να λειτουργούν και όλα θα τα κυβερνά η τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι), όπως ήδη γίνεται σε πολλές περιπτώσεις.

Επομένως, όταν όλα καταρρεύσουν παγκόσμια και έρθει ο παγκόσμιος ηγέτης να φέρει την τάξη μέσα από το χάος που ο ίδιος και οι συν αυτώ θα έχουν πρωτύτερα δημιουργήσει, όσοι δεν συνταχθούν μαζί τους θα θεωρηθούν εχθροί και τρομοκράτες κατά του «παγκόσμιου κράτους της ειρήνης». Στη συνέχεια θα κυνηγηθούν μέχρι τέλους από θεούς, δαίμονες και όπως όλα δείχνουν από στρατό ρομπότ που μέσω της τεχνητής νοημοσύνης θα πάρουν μαζικά όλα εντολή να τους βρει και να τους αφανίσει.

Αριθμητικά, η Νέα Τάξη θα έχει το πλεονέκτημα και φαίνεται πως θα είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρουν οι όποιοι αντιρρησίες να παραμείνουν ζωντανοί, πόσο μάλλον να αντισταθούν.

Οι εχθροί των ανθρώπων ξεχνούν όμως ότι: ΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ και ότι πάντα ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ.

(φώτο: Pexels)

https://www.el.gr

Share this post