Εvergrande: Διορία μέχρι το Σάββατο αλλιώς… χρεοκοπία – Επέστρεψε στο ταμπλό η μετοχή με απώλειες 10%

Εvergrande: Διορία μέχρι το Σάββατο αλλιώς… χρεοκοπία – Επέστρεψε στο ταμπλό η μετοχή με απώλειες 10%

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι τη λήξη της διορίας για την αποπληρωμή κρίσιμου ομολόγου – Κίνδυνος «μετάδοσης» της κρίσης στην υπόλοιπη κινεζική αγορά ακινήτων και την ευρύτερη οικονομία – Ένεση ρευστότητας $15,6 δισ. στην αγορά από την κεντρική τράπεζα της Κίνας
Μετά από τρεις εβδομάδες αναστολής, η μετοχή του κινεζικού κολοσσού του κτηματομεσιτικού τομέα Evergrande άρχισε ξανά τη διαπραγμάτευση της μετοχής του σήμερα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, καθώς υποχώρησε προς στιγμήν κατά 10% – λογική κίνηση αν σκεφτεί κανείς ότι η προσπάθειά της για πώληση περιουσιακών της στοιχείων στην Hopson Development Holdings έπεσε στο κενό.

Η μετοχή της Hopson σημείωσε άνοδο άνω του 5% ενώ στις πρωινές συναλλαγές η μετοχή της Evergrande Property Services έχανε 9%.

Η καταχρεωμένη Evergrande ήταν σε συνομιλίες με την Hopson αναφορικά με την πώληση της μονάδας υπηρεσιών, ωστόσο η Hopson ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι οι συνομιλίες για την πώληση του 50,1% της Evergrande Property Services ναυάγησαν. Με ξεχωριστή ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την πληροφορία και η Evergrande .

Η συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει τα 20,4 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 2,58 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

protothema.gr

Share this post