ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ…???

ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΔΕΝ…???

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 11.42 π.μ.): Δύο Γερμανοί κολυμβητές μέλη ΜΚΟ, μπήκαν σε βάση καυσίμων των ΕΔ χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, αφού ουδείς επιτηρούσε την βάση από θαλάσσης. Το ζευγάρι Γερμανών έφτασαν κολυμπώντας στην βάση και ξεκίνησαν να κάνουν ηλιοθεραπεία, όταν μετά από ώρα ένας στρατεύσιμος που περνούσε από την περιοχή τους είδε να λιάζονται και τους ρώτησε «Τι κάνουν και πώς εισήλθαν στην βάση».

Εκείνοι του απάντησαν στα αγγλικά ότι κολυμπούσαν από διπλανό κολπίσκο και έφτασαν χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει και ότι πουθενά δεν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες.

Είχαν ξεκινήσει ,όπως είπαν από έναν όρμο που βρίσκεται περίπου 2 χλμ. μακριά κι επειδή κουράστηκαν βγήκαν στη βάση!

Ειδοποιήθηκε το Λιμενικό να τους παραλάβει και από την ταυτοποίηση που έγινε προέκυψε ότι το ζευγάρι των Γερμανών έχει σχέση με ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο προσφυγικό!

Ακόμα και καλοπροαίρετα να δούμε το θέμα, ότι όντως έγινε όπως λένε οι Γερμανοί, είναι πραγματική ξεφτίλα για τις Ενοπλες Δυνάμεις να συμβαίνει αυτό. Να μην πούμε τι θα γινόταν αν η τουρκική άσκηση στην Σμύρνη με τα ταχύπλοα γινόταν στην συγκεκριμένη βάση και ακολουθούσαν και μετά και οι λοιπές δυνάμεις…

Να υπενθυμίσουμε πως στον Σταυρό Ακρωτηρίου, στην Κρήτη τον Απρίλιο είχαμε ένα άλλο περιστατικό στο οποίο εμπλέκονταν Γερμανοί.

Οι κάτοικοι είχαν αντιδράσει άμεσα σε ενέργεια Γερμανών αξιωματικών του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στα Χανιά.

Τότε δύο αξιωματικοί, μαζί με έναν μεταφραστή (τι τον ήθελαν άραγε;) , μετέβησαν στον Σταυρό και έκαναν υποστολή της ελληνικής και σήκωσαν την γερμανική σημαία!

Οι τρεις έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του Σταυρού, αλλά και Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Άνδρες του ΤΑΕ έσπευσαν στον Σταυρό και συνέλαβαν τα τρία άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο.

Share this post