Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία για την Novartis

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στην Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία για την Novartis

Δύσκολες στιγμές στην Βουλή: Τι θα συμβεί με την Novartis

Η δικογραφία για τις έρευνες για το αν υπήρξε σκευωρία στην υπόθεση Novartis, διαβιβάστηκε στην Βουλή.

Έχουν κατονομαστεί συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Ειπώθηκε ότι υπήρξαν μαρτυρίες για εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα θέμα νομικό, το οποίο όμως, έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βγήκε έντονα στο προσκήνιο την εποχή που οι Έλληνες βρίσκονταν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία τελικά επικυρώθηκε από την Βουλή των Ελλήνων.

Η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη. Η Βουλή θα αποφασίσει για την σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών και πολιτικών ευθυνών.

Αν «ρίξουμε» μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν, σίγουρα θα διαπιστώσουμε ότι παρόμοιες υποθέσεις δεν έφεραν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι διάφορες Επιτροπές συνήθως δεν καρποφορούν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί αλλά η ιστορία μας διδάσκει αρκετά πράγματα.

Όπως και να έχει, θα περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τι θα συμβεί με την υπόθεση που προκάλεσε πολλά πολιτικά σχόλια και αρκετές κόντρες, μεταξύ επώνυμων ανθρώπων.Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά πάντα σκεφτόμαστε την διπλωματική οδό που ακολουθούν οι πολιτικές δυνάμεις γενικότερα. Τα ονόματα που ακούστηκε ότι είχαν σχέση με την υπόθεση όμως, δηλώνουν έτοιμα να φτάσουν ως το τέλος.

Photo:eurokinissi

Share this post