ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Βομβαρδισμός του Ιράν από Ισραήλ : Ανοίγουν οι πύλες της Κόλασης!

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Βομβαρδισμός του Ιράν από Ισραήλ : Ανοίγουν οι πύλες της Κόλασης!

Η εν ψυχρώ δολοφονία του επιφανούς Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί στην αρχή του 2020 αποτελεί την άτυπη έναρξη του προσχεδιασμένου σκιώδους πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Έκτοτε οι δύο χώρες βρίσκονται σε συνεχώς υποδαυλισμένη και συντηρούμενη εμπόλεμη σύγκρουση, διαμάχη και διένεξη. Και, όπως τα έχει σχεδιάσει η Πενταρχία του Σκότους, όλη αυτή η σκιώδης αιματηρή διένεξη των δύο χωρών θα καταλήξει σε έναν άνευ προηγουμένου βομβαρδισμό του κράτους του Ιράν από το Ισραήλ, κάτι που πλέον λέγεται ανοιχτά, με στόμφο και επανειλημμένα στο Ιουδαϊκό κράτος. Γίγα διεθνές συμβάν που θα ανοίξει τις πύλες της κόλασης παγκοσμίως και θα σηματοδοτήσει ανεπίσημα την συμβατική έναρξη της επόμενης φάσης του Γ΄ΠΠ.

Η τεχνητώς αγεφύρωτη διένεξη, οι ατέλειωτες εχθροπραξίες, οι απανωτές συγκρούσεις και οι ισχυρότατες διαμάχες του Ισραήλ με το Ιράν ξεκινούν περίπου 10 χρόνια πριν. Τα σχετικά ιστορικά παραδείγματα είναι πολλά, όπως είναι λόγου χάρη και τα ακόλουθα: Έκρηξη πυραύλων σε ιρανική βάση που φαίνεται ότι δεν ήταν τότε «ατύχημα», 17 εκρήξεις σε αγωγούς φυσικού αερίου (από μόνο 3 αντίστοιχες εκρήξεις το 2008 και το 2009), 12 περίπου μεγάλες εκρήξεις σε διυλιστήρια πετρελαίου, συλλήψεις 30 «κατασκόπων της CIA» πρόπερσι που είχαν κύριο στόχο το σαμποτάζ στη βάση πυραύλων Mallard, δολοφονία τριών πυρηνικών επιστημόνων στην Τεχεράνη το 2010, «εισβολή» του ιού «stuxnet» στα ηλεκτρονικά συστήματα του Ιράν.

Εάν δούμε προσέτι το τι έχει λάβει χώρα αποκλειστικά και μόνον μέσα στο τρέχον έτος, θα καταγράψουμε μια σειρά από περιστατικά, όπως είναι για παράδειγμα και τα επόμενα: 26/2: Έκρηξη στο εμπορικό πλοίο Helios Ray στον κόλπο του Ομάν. 25/3: Το ισραηλινής ιδιοκτησίας πλοίο Lori δέχεται πιθανό πλήγμα από ιρανικό πύραυλο στη θάλασσα της Αραβίας. 7/4: Το ιρανικό πλοίο Saviz που θεωρείται ότι λειτουργεί ως κρυφή στρατιωτική βάση πλήττεται από έκρηξη ανοιχτά της Υεμένης. 13/4: Το ισραηλινό πλοίο Hyperion Ray δέχεται επίθεση με πύραυλο. 2/6: Το γιγάντιο ιρανικό πλοίο ναυτικής υποστήριξης Kharg βυθίζεται στο λιμάνι Τζασκ. 20/7: Επίθεση με drone στο υπό ισραηλινή διαχείριση πετρελαιοφόρο Merser Street που προκαλεί και 2 θανάτους.

Με την τελευταία επίθεση στο τάνκερ Merser Street γιγαντώθηκε ο με σχέδιο αυξανόμενος πόλεμος σκιών, διότι: Επισήμως Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ αποδίδουν στο Ιράν τη φονική επίθεση εναντίον του πετρελαιοφόρου πλοίου, όπου ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Ο νέος Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε μετά το συμβάν: «Γνωρίζουμε πώς να στείλουμε μήνυμα στο Ιράν με τον δικό μας τρόπο». Από την πλευρά του, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν ανέφερε τότε ότι η Ουάσιγκτον «είναι αρκούντως σίγουρη ότι το Ιράν είναι υπεύθυνο για την επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι «θα ακολουθήσει η ανάλογη απάντηση».

Ανταπαντώντας στις απειλητικές δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σ.Χατιπζαντέχ, μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «Το σιωνιστικό καθεστώς είναι αυτό που έχει σπείρει την ανασφάλεια, την τρομοκρατία και τη βία. Το Ισραήλ να πάψει αμέσως να εξαπολύει αβάσιμες κατηγορίες. Όποιος σπείρει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Η συνεχείς οξύνσεις και συγκρούσεις στον Περσικό κόλπο συμπίπτουν χρονικώς με τις συνεχιζόμενες και τεχνηέντως δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και της Δύσης για την αναβίωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν. Τα κράτη της Δύσης εκφράζουν συνεχώς και αδιαλείπτως υποψίες ότι η Τεχεράνη συνεχίζει τις προσπάθειες κατασκευής λειτουργικού πυρηνικού όπλου κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.

Το Εβραϊκό κράτος προγραμματισμένα θέλει να στριμώχνει και στο τέλος να αιτιολογήσει και να χτυπήσει πολεμο-στρατιωτικά τις διάφορες εγκαταστάσεις και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αφού, όπως το γράφουν και το λένε έμμεσα οι ίδιοι οι διεθνείς σιωνιστές και απόγονοι του Ιούδα: Ο Γ’ Γενικός Πόλεμος θα μπει σε νεώτερη παγκόσμια τροχιά και περεταίρω συμβατική ανάφλεξη με την πρωτόγνωρη και άνευ προηγουμένου επιθετική πολεμική ενέργεια των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά του Ιράν.

Αυτή η προαναγγελθείσα γιγαντιαία πολεμική επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα αποτελέσει τον διεθνικό «πυροκροτητή» των επερχόμενων παγκόσμιων πολεμικών γεγονότων. Οι διάφοροι τίτλοι και υπότιτλοι των ανά τον κόσμο ΜΜΕ αυτό αναδεικνύουν. Δείτε, π.χ.: «Το Ισραήλ ετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ιράν: Διακόσιες πυρηνικές κεφαλές έτοιμες για πυροδότηση». Και: «Το σενάριο ενός πολέμου Ιράν-Ισραήλ θα προκαλούσε περιφερειακό πόλεμο στην Μεσόγειο». Έτι: «Το Ισραήλ έχει καταστρώσει στρατιωτικά σχέδια, ελέγχοντας τις δυνατότητες για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν». Ακόμη: «Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για μια ευρεία εκστρατεία εναντίον του Ιράν που συμπεριλαμβάνει ακόμη και χρήση πυρηνικών όπλων». Κοκ.

Τον περασμένο Αύγουστο Ιρανός ανώτερος αξιωματικός είπε: «Το Ισραήλ στοχεύει να επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στο καθεστώς στην Τεχεράνη χτυπώντας βασικές υποδομές και στρατιωτικούς στόχους». Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Barak Ravid επίσης έγραψε: «Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, έχουν επιβεβαιώσει την κοινή στρατηγική μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ σχετικά με το στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπένετ στον Λευκό Οίκο».

Τα διεθνικά πράγματα πήραν ακόμη πιο πολύ σοβαρή πολιτική στροφή και γεωστρατιωτική διάσταση, όταν ο υπουργός άμυνας Ισραήλ Benny Gantz ανέφερε σε συγκέντρωση 60 ξένων πρεσβευτών στο Τελ Αβίβ, στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με την Jerusalem Post: «Το Ιράν απέχει μόλις δύο μήνες από την απόκτηση των απαραίτητων υλικών για ένα πυρηνικό όπλο». Άρα, έλλογα αναρωτιέμαι: Μπορούμε να βγάλουμε το επαγωγικό συμπέρασμα ότι θα έχουμε πολεμικές εξελίξεις ίσως μέχρι τις 24 Οκτωβρίου; Ο υπουργός Β.Gantz δήλωσε τότε επίσης: «Το κράτος του Ισραήλ έχει τα μέσα να ενεργήσει και δεν θα διστάσει να το πράξει: δεν αποκλείω το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αναλάβει δράση στο μέλλον προκειμένου να αποτρέψει ένα πυρηνικό Ιράν».

Ο νέος πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε ότι η «αντιπαραγωγική στάση» της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις. Και αυτό: Την ίδια ώρα που ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωνε ότι «η Ουάσινγκτον είναι πολύ κοντά στο να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της» ενώπιον των αδιέξοδων συνομιλιών και της έλλειψης συνεργασίας από την ιρανική πλευρά.

Και ενώ, τέλος, τον Απρίλιο του 2017 το Ιράν κατά την διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη παρουσίασε έναν νέο πύραυλο που έφερε πάνω του την επιγραφή «Θάνατος στο Ισραήλ», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ.Μπένετ από το βήμα του ΟΗΕ δήλωσε (26-9-2021): «Τα τελευταία χρόνια το Ιράν έκανε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά τις ικανότητές του στην πυρηνική έρευνα και ανάπτυξη, την παραγωγή και τον εμπλουτισμό. Το πυρηνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ιράν είναι σε ένα κρίσιμο σημείο, όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν ξεπεραστεί». Για να προσθέσει: «Το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έφθασε σε μια στιγμή-ορόσημο, όπως και η ανοχή μας.. Οι λέξεις δεν σταματούν τις συσκευές φυγοκέντρησης από το να γυρίζουν».

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000270536476

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ, PhD

Διεθνολόγος Καθηγητής, Συγγραφέας

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Share this post