ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Ο ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ : Ο ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Η ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΖΕΤΑΙ!

Ο ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

ΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΟΣ, ΑΙΓΛΗ, ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ Η ΑΘΕΗ ΣΙΩΝΟ-ΔΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΡΙΚΤΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ο χαρισματικός γέροντας π. Αθανάσιος μου διηγήθηκε την ακόλουθη πραγματική ιστορία. Σας την αφηγούμαι. Εν συντομία. Πριν από 3-4 περίπου δεκαετίες, ο εν λόγω γέροντας είχε πάει για προσκύνημα στην Πόλη. Στην Αγία Σοφία. Όταν κατά την ξενάγηση έφτασε ο ίδιος σε κάποιο συγκεκριμένο χωρικό σημείο, μέσα στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, σταμάτησε απότομα. Ξαφνικά. Και αμέσως ο γέροντας ερωτά την ξεναγό: «Κυρία τάδε. Σας παρακαλώ, πείτε μου τι υπάρχει ακριβώς εδώ από κάτω, δείχνοντας ταυτόχρονα το εν λόγω σημείο στο πάτωμα με το μπαστουνάκι του». Η ξεναγός αρκετά ταραγμένη του απαντά: «Πάτερ μου πάμε. Προχωρήστε σας παρακαλώ».

Για να συνεχίσει ευθύς αμέσως ο π. Αθανάσιος: «Ααα!.. Και πέστε μου επίσης σας παρακαλώ, κυρία μου, τι είναι αυτή η πόρτα/ είσοδος απέναντι, δείχνοντας εκ νέου και πάλι με το μπαστουνάκι του την συγκεκριμένη είσοδο». Η ξεναγός, κατατρομαγμένη πια, του λέει με πάρα πολύ αυστηρό τόνο φωνής: «Πάτερ μου σας παρακαλώ. Προχωρήστε! Σας παρακαλώ. Πάμε. Και θα σας εξηγήσω». Έτσι και έγινε.

Αργότερα, η ξεναγός εξηγούσε στον πατέρα Αθανάσιο: «Πάτερ μου, εκεί που δείξατε ενωρίτερα με το μπαστούνι σας, υπάρχει το άφθαρτο σώμα του κοιμώμενου Βασιλέα. Του Αγίου Βασιλέως Ιωάννη!». Λέγοντάς του, ταυτοχρόνως, ότι «η ηγεσία της Τουρκίας το γνωρίζει αυτό πολύ καλά».Γι’ αυτό, π. Αθανάσιε, «όταν κάνω ξεναγήσεις Ελλήνων», του εξήγησε, «δεν επιτρέπεται ούτε καν να σταθώ σε αυτό το σημείο. Ούτε έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Εξάλλου, πάτερ, σας κάνω γνωστό ότι πάντα με ακολουθεί μυστική πράκτορας και δήθεν ξεναγός, Τουρκάλα, για να μην κοντοσταθώ, καν, σε εκείνο ακριβώς το σημείο που εσείς μου δείξατε με το μπαστουνάκι σας».

Και ο πατήρ Αθανάσιος ερωτά εκ νέου την ξεναγό με απορημένο νόημα: «Και γιατί γίνεται αυτό παιδί μου; Ποιός είναι ο λόγος;». Ξεναγός: «Γιατί, πάτερ, εάν το μάθαιναν αυτό οι Τούρκοι, όλοι τους θα γινόταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί!». Και ο πατήρ Αθανάσιος, γεμάτος έκπληξη, ερωτά ξανά και πάλι: «Και εάν παιδί μου, λ.χ., παρατυπώντας σταματούσες στο εν λόγω σημείο, τι θα γινόταν άραγε;». Ξεναγός: «Αυτό πάτερ εάν το έκανα, θα …και μου έδειξε με το χέρι του ο ταπεινός γέροντας, νοητά και υπομειδιώντας, το …κόψιμο του λαιμού!».

Εισέτι και λακωνικότατα θα γράψω και κάτι ακόμη σχετικό. Πραγματικό γεγονός που το αφηγήθηκε ένας άλλος θεοφόρος ιερομόναχος. Μας εξιστόρησε λοιπόν ο εν λόγω άγιος άνθρωπος του Θεού τα ακόλουθα:

Πριν από λίγες δεκαετίες συμμετείχε ο ίδιος σε υπόγεια Θεία λειτουργία στην Βασιλίδα των Πόλεων. Στην Κωνσταντίνου Πόλη. Σε μια ιερή μυσταγωγία γεμάτη ουράνια συγκίνηση και άρρητο φως. Όπου ο ίδιος ταπεινός λευίτης έζησε από κοντά, συν-λειτούργησε και είδε με τα μάτια του και αυτός τον τότε κοιμώμενο (και αναμενόμενο) Άγιο Βασιλέα Ιωάννη. Τον εκ πενίας. Τον ελεήμονα. Ναι: τον από πάνω από 40 αγίους ρητώς προφητευμένο άγιο βασιλέα.

Και μάλιστα δε, τολμώντας ή πηγαίνοντας ένα ακόμη βήμα παραπέρα, θα σας πω εν ριπή και κάτι ακόμη το πολύ πιο συνταρακτικό. Ή, ότι δηλαδή: Ταπεινότατος ασκητής ήδη συνομιλεί, φυσικά πνευματικώ τω τρόπω, με τον Άγιο Βασιλέα Ιωάννη. Αλλά. Έως ή μέχρις εδώ. Το σταματάω. Και μάλιστα απότομα. Επειδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι θα φρίξουν και θα υπερ-σκανδαλισθούν πάρα πολλοί αναγνώστες (ρασοφόροι και μη). Και αυτό διότι: Οι σημερινοί Έλληνες αποστάτησαν ή και πολεμούν και αυτόν ακόμη τον Τριαδικό Θεό. Και πια, δεν βλέπουν ούτε καν την φυσική τους μύτη. Ναί. Ούτε καν την ανθρώπινη ρίνα τους.

Συνεχίζω. Θα κάνω μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το έτος 1912, ο Ελληνισμός αποτελούσε σχεδόν το 20% της Μικράς Ασίας. Αποτελούσε τη μεγαλύτερη μειονότητα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τότε, γενικότερα, οι απογραφές του πληθυσμού γίνονταν με σημείο αναφοράς την θρησκεία. Οι μουσουλμάνοι (Τούρκοι, Κούρδοι, Άραβες, Αλβανοί κλπ) ανέρχονταν σε 7,2 εκατ. Οι Έλληνες σε 2 εκατ. Οι Αρμένιοι σε 649 χιλ. Οι Εβραίοι σε 78 χιλιάδες. Οι Βούλγαροι σε 6 χιλ. Οι αθίγγανοι σε 19 χιλ. Και ο υπόλοιπος ξένος πληθυσμός σε 220 χιλιάδες. Σύμφωνα με την απογραφή, το σύνολο του πληθυσμού της Μικράς Ασίας τότε άγγιζε τα 10,2 εκατ.

Μετά τις συμφωνίες της Λωζάννης (1923), οι οποίες ανάμεσα στα άλλα περιελάμβαναν και υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών, περισσότεροι από 130.000 Έλληνες μειονοτικοί παρέμειναν στην Βασιλίδα των Πόλεων, στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Έκτοτε, το ελληνικό μειονοτικό στοιχείο οδηγήθηκε στη σταδιακή και ραγδαία συρρίκνωσή του: με τον ξεριζωμό και τη μετανάστευσή του. Συστηματικά όσο και προσχεδιασμένα. Από τους απογόνους των Μογγόλων.

Οι πρώτοι πρόσφυγες από την Θεοφύλακτη Πόλη αφίχθησαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1922-1923. Σύμφωνα με την γενική απογραφή του 1928, στην Ελλάδα ήλθαν συνολικά 39.458 πρόσφυγες. Εισέτι, το έτος 1927, η ελληνική μειονότητα της Βασιλεύουσας Πόλης περιοριζόταν στις 100.000 περίπου άτομα. Συν άλλες 25.000 περίπου Έλληνες πολίτες. Ενώ, κατά το 1924, ο Ελληνικός πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής υπολογιζόταν σε 300.000 περίπου άτομα.

Έτι, το Νοέμβριο του 1942, η Τούρκικη κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ τον Νόμο 4305. Με τον οποίο νόμο επέβαλε επαχθή «φόρο περιουσίας» στην ιδιοκτησία. Τον λεγόμενο Varlik Vergisi. Σύμφωνα μ’ αυτόν το νόμο, οι Τουρκικές αρχές, με το έτσι θέλω ή με αυθαίρετο τρόπο, όρισαν για τους μειονοτικούς φόρο που έφθανε να είναι διπλάσιος ή τριπλάσιος της συνολικής αξίας της συνολικής τους περιουσίας. Ναι. Και, σε εκείνη την περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν κατέβαλλε τον αναλογούντα φόρο εντός δεκαπέντε ημερών, οι έφοροι είχαν δικαίωμα να κατάσχουν κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Εισέτι, στη συνέχεια θα πρέπει να τονισθεί κάτι το οποίο συνήθως παραβλέπεται. Έστω και σε μια παράγραφο. Και αυτό είναι η συμβολή των εθελοντών Ρωμηών της Πόλης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1939 – 1945). Οι περισσότεροι ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν τον μεγάλο ενθουσιασμό που έζησαν οι Ρωμηοί στη Βασιλεύουσα κατά το έπος του 1940. Όπου, η αυθόρμητη μαζική παρουσία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης μπροστά στο Ελληνικό Προξενείο με την επιθυμία να καταταγούν εθελοντές για να πολεμήσουν στο αλβανικό μέτωπο, υπήρξε άοκνη, αγνή και μαζική. Παροιμιώδης. Ο Ελληνισμός της Επτάλοφης Πόλης ήταν η πρώτη εκτός Ελλάδας Ελληνική κοινότητα από την οποία έσπευσαν εθελοντές για το Ιταλικό μέτωπο.

Προσέτι, η Επτάλοφος Πόλη, τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955, ζει ένα πολύ μεγάλο δράμα. Φρίκη. Φοβερά και τρομερά γεγονότα. Προσχεδιασμένα. Όπου, βάσει σχεδίου, άγριος όχλος διαδηλωτών εστράφη κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής μειονότητας. Μέσα σε δέκα περίπου ώρες, καταστράφηκαν ολοσχερώς 1004 σπίτια και 2500 υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Καταστράφηκαν επίσης 4348 καταστήματα και 73 εκκλησίες. Ακόμη, συλήθηκαν πάρα πολλοί τάφοι σε 2 κοιμητήρια, καθώς και οι τάφοι των πατριαρχών στην Μονή Βαλουκλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ραντικάλ (12-8-2008), τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 1955 εναντίον των Ελλήνων της Πόλης είχαν οργανωθεί από το Γραφείο Ειδικού Πολέμου: το οποίο αποτελούσε τον κεντρικό μηχανισμό που είχε στηθεί από το ΝΑΤΟ για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου. Βλέπετε ότι: παντού βρίσκονται και εργάζονται οι φρικτοί και εωσφορόφιλοι Εβραιο-Σιωνιστές! Τότε, τουλάχιστον 30 Έλληνες σκοτώθηκαν. Εκατοντάδες άλλοι κακοποιήθηκαν βάναυσα.

Ιστορικώς, και παρά το πογκρόμ των «Σεπτεμβριανών», μαζική άφιξη Κωνσταντινουπολιτών στην Ελλάδα σημειώνεται λίγα χρόνια αργότερα. Το έτος 1964. Με αφορμή το Κυπριακό και της απέλασης 36.000 περίπου Ελλήνων υπηκόων. Οι απελάσεις διήρκεσαν μέχρι το 1968 και «επισφραγίστηκαν» με εξήντα τουλάχιστον αυτοκτονίες. Σήμερα στην Κωνσταντίνου Πόλη ζουν περίπου 3.000 Έλληνες που έχουν τουρκική υπηκοότητα.

Και που βρισκόμαστε τώρα; Πού; Δυστυχώς, η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκεται σε ένα άκρως οριακό σημείο. Η κατάσταση που υπάρχει πάνω, κάτω και γύρω από το Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κοχλάζουσα. Εκρηκτική. Πολεμική. Πλέον, όλα κρέμονται από μια κλωστή. Ο Ερντογάν με το υπουργικό και μη επιτελείο του, εκστομίζουν συνεχώς ιαχές επίθεσης και απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας. Σχεδόν κάθε μέρα. Έτι δε, λέξεις όπως «ατύχημα», «συμβάν τύπου Ιμίων», κλπ, ακούγονται, γράφονται και εκφράζονται παντού: Από τα στόματα των παγκόσμιων ηγετών και όλα τα διεθνή ινστιτούτα και δεξαμενές σκέψης, μέχρι τους τίτλους και τις οθόνες όλων των ΜΜΕ ανά την οικουμένη.

Αφού, και κλείνω με αυτό: Όλα όσα φρικτά και ασύλληπτα θα λάβουν χώρα παγκοσμίως, είναι εδώ και δεκαετίες καταλεπτομερώς προσχεδιασμένα. Στημένα. Όλα. Οι Σιωνο-Εβραίοι της ΝΤΠ τα έχουν όλα έτοιμα, σε σχέση με τις επόμενες φάσεις του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου (περισσότερα στο βιβλίο μου: «Σιωνισμός, κλπ», εκδόσεις Αγαθός Λόγος). Βεβαίως, είναι η σειρά να μιλήσει ο Κύριος. Ο Δημιουργός. Αυτός και μόνον αποφασίζει για τους χρόνους, κοκ. Και όσο εμείς αναμένουμε τις δικές Του αποφάσεις, ας ξαναθυμηθούμε ενδιαμέσως δύο στίχους από το πασίγνωστο λαϊκό ποίημα-θρήνος: «Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι».

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Share this post