ΗΠΑ: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο οδεύει προς τη Μαύρη Θάλασσα

ΗΠΑ: Αμερικανικό πολεμικό πλοίο οδεύει προς τη Μαύρη Θάλασσα

Οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις ανέφεραν ότι το πολεμικό πλοίο Arleigh Burke USS Porter (DDG 78) ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το USS Porter ξεκίνησε τη βόρεια διαμετακόμισή του προς τη Μαύρη Θάλασσα στις 8 Αυγούστου 2019, για να ενισχύσει την περιφερειακή ναυτιλιακή σταθερότητα και να ενισχύσει την στήριξη του προς τους συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Αυτή είναι η έκτη φορά που ένα αμερικανικό πλοίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα από τις αρχές του 2019. Το τελευταίο πλοίο ήταν το πολεμικό USS Carney τον Ιούλιο. Τότε, το USS Carney συμμετείχε στην άσκηση Sea Breeze 2019, μια διεθνής άσκηση στην οποία συμμετείχε και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Οι ναυτικές επιχειρήσεις που διεξάγουμε στη Μαύρη Θάλασσα με τους συμμάχους μας ενισχύουν τις ισχυρές σχέσεις ετοιμότητας που είναι απαραίτητες για την περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο Adm Lisa M. Franchetti, διοικητής του 6ου Στόλου των Η.Π.Α. «Η εγγενής ευελιξία των ναυτικών μας δυνάμεων μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε μια αξιόπιστη αμυντική βοήθεια και να διασφαλίσουμε ότι είμαστε κατάλληλοι για να υποστηρίξουμε τις παγκόσμιες μας επιχειρήσεις» τόνισε.

Το πολεμικό πλοίο Porter βρισκόταν αγκυροβολημένο στο ναυτικό σταθμό Rota της Ισπανίας, οπου και διεξήγαγε  ναυτικές επιχειρήσεις για χάρη του 6ου στόλου για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η κίνηση του Πολεμικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, καθώς και με τη Σύμβαση του Μόντρε, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ.

Πηγή: Stripes / φωτογραφία Reuters

onalert.gr

Share this post