ΗΠΑ εναντίον όλων: Διαβάστε για να είστε έτοιμοι!!!

ΗΠΑ εναντίον όλων: Διαβάστε για να είστε έτοιμοι!!!

Ο Τραμπ έχει έρθει σε σύγκρουση με….. τους πάντες, στην κυριολεξία.
ΗΠΑ-ΚΙΝΑ

Ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Ντάι Σιανλόνγκ δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες για το εμπόριο κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης που θα έχουν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου.

Ο Ντάι, επικεφαλής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Κίνας την περίοδο από το 1995 ως το 2002, έκρινε εξάλλου ότι η πρόσφατη υποτίμηση του γιούαν έναντι του δολαρίου αποτελεί την αντίδραση παραγόντων της αγοράς συναλλάγματος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

ΗΠΑ εναντίον όλων – Η «πέτρα του σκανδάλου» το Ιράν

Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα συνέχισε ή συνεχίζει να αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν μετά τον τερματισμό των εξαιρέσεων τη 2α Μαΐου, διεμήνυσε ο ειδικός αντιπρόσωπος της Ουάσινγκτον για θέματα που άπτονται της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Μπράιαν Χουκ.

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν «ακόμη κι αν μια χώρα δεν ξεπέρασε τα συμφωνημένα σε διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει προηγουμένως όρια» για τις αγορές αργού, τόνισε ο Χουκ σε ανακοίνωσή του. Η πολιτική της Ουάσινγκτον, επανέλαβε, είναι «οι αγορές ιρανικού πετρελαίου να μειωθούν στο μηδέν».

Η εφημερίδα The Wall Street Journal έγραψε αντιθέτως χθες Πέμπτη ότι χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, που είχαν εξαιρεθεί προσωρινά τον Νοέμβριο από τις αμερικανικές κυρώσεις, επιτρεπόταν να συνεχίσουν τις αγορές μετά τις αρχές Μαΐου ωσότου να φθάσουν το συμφωνημένο όριο των ποσοτήτων.

Photo:eurokinissi

el.gr

Share this post