ΗΠΑ: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νότια Καλιφόρνια – Ο μεγαλύτερος εδώ και 25 χρόνια! (φωτό, βίντεο)

ΗΠΑ: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε τη νότια Καλιφόρνια – Ο μεγαλύτερος εδώ και 25 χρόνια! (φωτό, βίντεο)

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των σεισμολόγων στις ΗΠΑ για νέο μεγάλο “mega” σεισμό καθώς πριν λίγο σημειώθηκε νέα πολύ ισχυρή δόνηση 7,1 βαθμών Ρίχτερ στη νότια Καλιφόρνια όπως ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). 

Ο σεισμός είναι και επίσημα ο μεγαλύτερος της 25ετίας καθώς ξεπέρασε και τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου μια ημέρα πριν.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση ο σεισμός έγινε 202 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες και 16 χιλιόμετρα δυτικά της Searles Valley.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Λας Βέγκας και το Μεξικό.

Αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί ταρακούνησαν περιοχή που καλύπτεται από την έρημος Μοχάβι έπειτα από τον σεισμό 6,4 βαθμών ο οποίος καταγράφηκε την Πέμπτη στην ίδια περιοχή.

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν» ανέφερε η πυροσβεστική.

Καταγράφηκε «ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτήν τη στιγμή» διευκρίνισε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.


Ενσωματωμένο βίντεο

World Central Kitchen

@WCKitchen

Major damage is expected here in Ridgecrest, California after the earthquake. Huge fire at a mobile home park captured by WCK’s @cheftkilcoyne — Our team is safe and we will be working to support evacuees.

769 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ο σεισμός έρχεται μία μέρα μετά την επίσης ισχυρή δόνηση των 6,4 Ρίχτερ κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ, ο οποίος, σύμφωνα με το CNN, είχε 1.400 μετασεισμούς.

Η Καλιφόρνια βρίσκεται πάνω στο αποκαλούμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού. Πριν λίγο καιρό υπήρχε πρόβλεψη για σεισμό “γίγας” με ενεργοποίηση του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα.

«Το ρήγμα του Άγιου Ανδρέα είναι κλειδωμένο, γεμάτο και έτοιμο να σπάσει. Οι τεκτονικές πλάκες στο σημείο κινούνται περίπου πέντε εκατοστά κάθε χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε μεγάλους σεισμούς στην Καλιφόρνια», είχε πει κορυφαίος Αμερικανός σεισμολόγος στο ακροατήριο των συναδέλφων του, παρουσιάζοντας τα ευρήματα της ερευνητικής του ομάδας.

Τι είναι το Ρήγμα του Αγίου Ανδρέα

Πρόκειται για μια ρωγμή μήκους 1.300 χλμ που διατρέχει την κεντρική Καλιφόρνια και είναι η αιτία πολλών μεγάλων σεισμών.

Το Ρήγμα του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται εκεί όπου δύο μεγάλες πλάκες της Γης κινούνται παράλληλα η μία με την άλλη (πλάκα Ειρηνικού και πλάκα Βορείου Αμερικής).

Σε αυτή την περιοχή θεωρούν οι επιστήμονες «Πολύ υψηλό» και τον κίνδυνο ενός σεισμού μεγαλύτερου των 7 Ρίχτερ, μέχρι το έτος 2030. Κάτι που φαίνεται πως έγινε.

Το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, στην Καλιφόρνια, περνά από κατοικημένες περιοχές όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, και παραμένει «μπλοκαρισμένο» από το 1957.

Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που έδωσε το ρήγμα ήταν το 1906 όταν καταστράφηκε ολοσχερώς το Σαν Φρανσίσκο (San Francisco).

Οι επιστήμονες τελευταία έχουν αποκαλύψει ότι το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα που υπάρχει στην περιοχή της Καλιφόρνια εισέρχεται σε μια νέα περίοδο σεισμικής έξαρσης και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν μετά από μελέτη όλων των πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί για το συγκεκριμένο ρήγμα τις τελευταίες δύο δεκαετίες.


 

Ενσωματωμένο βίντεο

Tombola Store@tombolastore

BREAKING
reports 6.8-magnitude 104 miles west of ,

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Tombola Store

 


 

Ενσωματωμένο βίντεο

mcgregor@jeffreymcgregor

We’re having dinner at the highest building in the Coachella valley…

4.613 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 


 

Bern Notice ?@BDP473

Magnitude has again been changed back now to a 7.1

44 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 


 

Ενσωματωμένο βίντεο

Barstool Sports

@barstoolsports

She actually went under the desk @HardFactorNews

889 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 


 

Ενσωματωμένο βίντεο

CantTameMe@CantTameMe69

7.1 just happened! The seismograph at was going crazy during the

421 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Share this post