Ησαΐας: Έφτασε στην Βόρεια Καρολίνα ενισχυμένος σε τυφώνα – Χιλιάδες εκκενώσεις.

Ησαΐας: Έφτασε στην Βόρεια Καρολίνα ενισχυμένος σε τυφώνα – Χιλιάδες εκκενώσεις.

Ενισχυμένος σε τυφώνα κατηγορίας 1 έφτασε την Βόρεια Καρολίνα ο Ησαΐας. Υπάρχουν προειδοποιήσεις για βροχοπτώσεις και πλημμύρες, ενώ οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε χιλιάδες εκκενώσεις.

Ενισχυμένος σε τυφώνα Κατηγορίας 1 έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας (πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα) στην Βόρεια Καρολίνα ο Ησαΐας.

Ο τυφώνας κινείται με ριπές ανέμων ταχύτητας ως και 140 χιλιομέτρων την ώρα, όπως γνωστοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Περί τις 23:00 το βράδυ το «μάτι» του Ησαΐα πέρασε πάνω από το έδαφος κοντά στην Ακτή Όσεαν Άιλ.

Το NHC έχει εκδώσει έκτακτη προειδοποίηση για  δυνητικά καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΕΝΩΣΕΙΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αμερικανικών μέσων, οι Αρχές στη Βόρεια Καρολίνα έχουν καλέσει τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Συγκριμένα, ζήτησαν να παραμείνουν στις εστίες τους από το απόγευμα της Δευτέρας καθώς ο τυφώνας πλησίαζε.

Σε παράκτιες περιοχές, απαιτήθηκε, μάλιστα, η απομάκρυνση ντόπιων και τουριστών. Όπως ενημέρωσε η Υπηρεσία Μεταφορών της Βόρειας Καρολίνας, περισσότερα από 3.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Μετά το πέρασμά του από την περιοχή, ο τυφώνας αναμένεται να εξασθενήσει και πάλι με τους ανέμους του όμως, να «σφυροκοπούν» πολλές αμερικανικές πολιτείες.

sputniknews.gr

Share this post