Ηφαίστειο Yellowstone: Το εκρηκτικό μάγμα προειδοποιεί για έκρηξη.

Ηφαίστειο Yellowstone: Το εκρηκτικό μάγμα προειδοποιεί για έκρηξη.

Ένας επιστήμονας του ηφαιστείου YELLOWSTONE εντόπισε το “εκρηκτικό” μάγμα τρία μίλια κάτω από το έδαφος, πριν στείλει μια προειδοποίηση για μια έκρηξη “κόσμου”.

 

To  ηφαίστειο μέσα στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone  ονομάζεται Υπέρ-ηφαίστειο λόγω της ικανότητάς του να προκαλεί παγκόσμια καταστροφή σε περίπτωση έκρηξης. Δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μεγάλων εκδηλώσεων τα τελευταία 2,1 εκατομμύρια χρόνια, με την πιο πρόσφατη έκρηξη του Lava Creek να συμβαίνει περίπου 630.000 χρόνια πριν. Βρίσκεται κάτω από τις πολιτείες του Ουαϊόμινγκ, της Μοντάνα και του Αϊντάχο, η περιοχή παρακολουθείται συνεχώς από το USGS (United States Geological Survey) για σημάδια ότι η ιστορία θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Και ο υπεύθυνος επιστήμονας του Παρατηρητηρίου Ηφαιστείου Yellowstone, Μάικ Πολωνία, ανέφερε λεπτομερώς πώς οι ερευνητές αποκάλυψαν τα μυστικά του συστήματος κατά τη διάρκεια του νέου βίντεο του Παρατηρητηρίου Ηφαιστείου Yellowstone: Επισκόπηση, Παρακολούθηση, Κίνδυνοι και Αξιοσημείωτα Αποτελέσματα.

Ο Δρ Πολωνίας είπε: «Το σύστημα Yellowstone αποτελείται από πολλαπλούς θαλάμους μάγματος. Έχουμε αυτήν την ανωμαλία τήξης μανδύα βαθιά κάτω από την επιφάνεια.

«Αλλά υπάρχουν μερικοί θάλαμοι μάγματος που τροφοδοτεί αυτή η ανωμαλία τήξης.

«Αυτό είναι το είδος που εκρήγνυται από τη Χαβάη, χαμηλό ιξώδες, ρέει πολύ εύκολα.

 

«Με τη σειρά του, αυτό το βασαλτικό σώμα μάγματος τροφοδοτεί μια δεξαμενή υψηλότερου επιπέδου ρεολίτη – ένα κολλώδες μάγμα, επιρρεπές σε πιο εκρηκτικό και αυτό βρίσκεται περίπου τρία μίλια κάτω από την επιφάνεια σε μέρη του Yellowstone.”

Αλλά ο Δρ Πολωνία συνέχισε να εξηγεί πώς δεν πιστεύεται ότι αυτά τα δωμάτια είναι γεμάτα λιωμένα βράχια.

Πρόσθεσε: «Αλλά μην το σκέφτεστε ως γιγαντιαία σώματα μάγματος που είναι γεμάτα από βραστό, βρασμένο υγρό υλικό.

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από αυτά είναι σταθερά. Η άνω δεξαμενή είναι μόλις 5 έως 15 τοις εκατό λιωμένη, και αυτή η κάτω δεξαμενή εδώ είναι μόνο περίπου δύο έως πέντε τοις εκατό λιωμένη.

«Το ένα είναι αρκετά βαθύ, περίπου 15 μίλια κάτω από την επιφάνεια, και είναι γεμάτο πολύ μάγμα ιξώδους που ονομάζεται βασάλτης.

express.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post