Η… έρευνα της αστυνομίας αποφάνθηκε: Ο αστυνομικός δε σημάδευε με όπλο, απλά κρατούσε τα γάντια του

Η… έρευνα της αστυνομίας αποφάνθηκε: Ο αστυνομικός δε σημάδευε με όπλο, απλά κρατούσε τα γάντια του

Η έρευνα της αστυνομίας κατέληξε στο συμπέρασμα. Στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το πλάνο και η φωτογραφία που δείχνουν έναν αστυνομικό επάνω σε μηχανή να κρατάει κάτι σαν πιστόλι και να το έχει στρέψει προς το πλήθος,… έδειξε λάθος.

Ο αστυνομικός δεν είχε βγάλει κανένα πιστόλι και δε σημάδευε κανένα πλήθος με αυτό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας ο αστυνομικός σημάδευε τους συγκεντρωμένους με… τα γάντια του. 

Ναι αυτό που είδε όλη η Ελλάδα σε φωτογραφίες και σε πλάνα της τηλεόρασης δεν ήταν όπλο. Ήταν γάντια. Την αποκάλυψη έκανε το vima.gr «Ωστόσο από την έρευνα της ΕΛΑΣ εντοπίσθηκε ο εν λόγω αστυνομικός ο οποίος ανέφερε κατηγορηματικά ότι κρατούσε τα γάντια του και έκανε νεύμα στον οδηγό του διτρόχου για την πορεία που θ ακολουθήσουν.

Κάτι που φαίνεται, σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ « να επιβεβαιώνεται από την ανάλυση της εν λόγω φωτογραφίας όπως κι αλλων τμημάτων του βίντεο όπου φαίνεται το αντικείμενο που κρατά ο ένστολος να αλλάζει «σχήμα», να μοιαζει σαν μικρό ύφασμα που το ανεμίζει. Κατι που ταιριάζει στην εκδοχή του ότι πρόκειται για τα υπηρεσιακά γάντια του».

 

Από το βράδυ της Τρίτης, εκτός από τα βίντεο της επίθεσης στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη και των όσων ακολούθησαν κυκλοφορεί ευρέως μία φωτογραφία…

Μία φωτογραφία που αποτελεί στιγμιότυπο από ένα βίντεο που ανέβασε κάτοικος της περιοχής από την επέμβαση των αρχών σε γειτονιά, μετά το τέλος της συγκέντρωσης.

Σε αυτό, εκτός από τις βίαιες προσαγωγές που γίνονται, αποτυπώνεται και μία στιγμή που προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.

Στο 1:37 λοιπόν φαίνεται να είναι ένας αστυνομικός πάνω σε μηχανάκι να βγάζει κάτι που μοιάζει με όπλο (προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί τι είναι αυτό) και να το έχει παράλληλα με τον δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα, η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει πλήρης διακρίβωση του συμβάντος.

Share this post