Η ΑΓΙΑ ΣΟΛΟΜΟΝΗ συνεχίζει να κλαίει και σήμερα στην Θεσσαλονίκη – κλείνουν οι μεγάλες και οι μικρές εκκλησίες της ΠΟΛΗΣ στους πιστούς λόγω πανδημίας..

Η ΑΓΙΑ ΣΟΛΟΜΟΝΗ συνεχίζει να κλαίει και σήμερα στην Θεσσαλονίκη – κλείνουν οι μεγάλες και οι μικρές εκκλησίες της ΠΟΛΗΣ στους πιστούς λόγω πανδημίας..
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κλαίει η εικόνα – τοιχογραφία ακατάπαυστα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΛΟΜΟΝΗΣ στην Θεσσαλονίκη σε ένα ταπεινό προσκυνητάρι της επί της Βασ. Όλγας στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς.
Πριν λίγο μας έστειλαν τις φώτο την στιγμή που σημειώνονται στον Λευκό Πύργο  επεισόδια από συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για το lockdown στην Θεσσαλονίκη .
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΩΤΈΥΟΥΣΑ

 

” Συνεχίζει μέχρι σήμερα”
Giorgos Samaras

στάλθηκε

6 ώρες πριν

” Μέχρι κάτω τα, δάκρυα”
Αλυχτούν οι δημοσιογραφίσκοι της νέας τάξης πραγμάτων ” αφήστε τις ευλάβειες χριστιανοί και τηρήστε ευλαβικά τα νέα μέτρα για τον Covid- 19″ και αφήνουν υπονοούμενα, ότι θα μας ξεσκίσουν στα πρόστιμα.
Μα οι Oρθόδοξοι χριστιανοί είναι ευλαβείς ανέκαθεν σε όλη τους την ζωή και σε όλα , τι φοβούνται και γαυγίζουν ( αλυχτούν);
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΊ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΛΟΜΟΝΗ και τα 7 ΠΑΙΔΙΑ της; ΚΑΙ τι τελικά κέρδισαν αυτοί και τι κέρδισε η ΑΓΙΑ που εδώ και μέρες κλαίει στην ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ;
 
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ και οι διώκτες της και οι διωκόμενοι.
Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΤΥΣ ΣΟΛΟΜΟΝΗ
 
” Έζησε το 168 π.Χ. Είχε εφτά παιδιά (Ἀβείμ, Ἀντωνίος, Γουρίας, Ἐλεάζαρος, Εὐσεβωνᾶς, Ἀχείμ καί Μάρκελλος. Έζησε κατά την εποχή που η Ιουδαία βρισκόταν κάτω από την εξουσία του Βασιλιά της Συρίας Αντίοχου του Επιφανούς.
Αυτός για να εξευτελίσει τους Ιουδαίους, τους μάζεψε μπροστά του και τους ανάγκασε να φάνε κρέατα χοιρινά και ειδωλόθυτα ( που θυσιάστηκαν στα είδωλα), τα οποία ήταν απαγορευμένα από τον Ιουδαϊκό νόμο, ως ακάθαρτα.
Μεταξύ των συγκεντρωμένων Ιουδαίων ήταν και ένας γέροντας 90 χρονών, ο Ελεάζαρος. Αυτόν με πολλούς τρόπους προσπαθούσε να πείσει ο Αντίοχος να φάει τα απαγορευμένα κρέατα. Αυτός αρνείτο και έτσι διέταξε να τον γυμνώσουν και να τον μαστιγώσουν. Στο τέλος τον έριξαν στη φωτιά και τον έκαψαν.
 
Θύμωσε πολύ ο Αντίοχος και, αφού δεν κατάφερε να νικήσει τον γέροντα, διέταξε να του φέρουν κοντά του τους εφτά Μακκαβαίους αδελφούς μαζί με τη μητέρα τους Σολομονή. Στην αρχή με κολακείες και στη συνέχεια με απειλές τους πίεζε να φάνε. Κανένας δεν υποχωρούσε, γιατί αυτός ο νόμος ήταν αντίθετος με τη θρησκεία τους.
Έτσι όλα τα παιδιά της γενναίας Σολομονής πέρασαν φρικτά βασανιστήρια για την πίστη τους και ρίχτηκαν σ’ ένα τηγάνι με καυτό λάδι.). Ἡ ἁγ. Σολομονή ἀνῆκει στούς λεγόμενους “αὐτόκλητους Μάρτυρες”, διότι ρίχθηκε μόνη της στήν πυρά, μετά τόν θάνατο τῶν παιδιῶν της.
Τό Λείψανό της σεβάσθηκε ἡ φωτιά καί σήμερα φυλάσσεται ἀδιάφθορο στόν Πατριαρχικό Ναό τοῦ ἁγ. Γεωργίου, στό Φανάρι ΚΠόλεως, μαζί μέ τά ἐπίσης ἀδιάφθορα Λείψανα τῶν Ἁγίων Θεοφανοῦς τῆς Βασιλίσσης καί Μεγαλομάρτυρος Εὐφημίας.
Ἡ μνήμη της τιμᾶται τήν 1η Αὐγούστου.
Αναρτήθηκε από Πρεσβυτέρα Κρίνα-Έλενα στις 1.8.13″
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΥΡΊΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ – εκεί που δίδασκε και νουθετούσε τους νέους χριστιανούς ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ο Μυροβλήτης που αυτές τις μέρες με την πρωτόγνωρη ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ του δείχνει παρών στα δράματα των Θεσσαλονικέων.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post