«Η Αλβανία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Σερβία»

«Η Αλβανία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Σερβία»

Η Αλβανία του Έντι Ράμα επιβεβαιώνει κάθε ημέρα που περνά ότι είναι ένας θύλακας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.

Με διασπορά ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας, κύκλοι στην Αλβανία δημιουργούν ατμόσφαιρα πολεμικής σύγκρουσης με τη Σερβία.

«Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια, εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα φορτώθηκαν το σούρουπο», έγραψε η αλβανική ιστοσελίδα «portalikuqezi» -όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Η αλβανική ιστοσελίδα δημοσίευσε κι ένα βίντεο που τράβηξε Αλβανός πολίτης τόσο στο λιμάνι του Δυρραχίου όσο και στην εθνική οδό.

Αφού αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί δώρισαν 37 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία, η ιστοσελίδα γράφει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν και επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό που δεν έχει ανακοινωθεί.

Εικάζεται ότι έρχεται πόλεμος με τη Σερβία, που υποστηρίζεται από τη Ρωσία, έγραψε η ίδια αλβανική ιστοσελίδα.

Όπως σημειώνεται, η αλβανική Αστυνομία απαγόρευσε τη λήψη βίντεο από τους πολίτες του συγκεκριμένου φορτίου στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Οι φήμες ότι η Αλβανία θα πολεμήσει τη Σερβία είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικές.

Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι η κοινή γνώμη στην Αλβανία -λόγω τυραννικού παρελθόντος- είναι εξαιρετικά επιρρεπής στις θεωρίες συνωμοσίας.
Κατέβηκε το βίντεο

Να σημειωθεί ότι το βίντεο στο YouTube, με την άφιξη αμερικανικού εξοπλισμού στο Δυρράχιο, κατέβηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή του.

Το βίντεο θεωρήθηκε, κατά πάσα πιθανότητα, ως διαρροή κρατικών μυστικών και η αντίδραση του αλβανικού υπουργείου ήταν άμεση για τη διαγραφή του.

Εδώ η αλβανική ανάρτηση που μιλά για πόλεμο: Po vjen lufte ne ballkan……. Qindra automjete luftarake te blinduara jane pare ne ruget e durresit

tribune.gr

Share this post