Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ! ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ! ΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ.

Το δημοφιλές αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο FoxNews κάνει ρεπορτάζ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε όσα μας λέει η σύγχρονη επιστήμη. Χωρίς να παίρνει σαφή θέση υπέρ ή κατά της μάσκας, καυτηριάζει το γεγονός ότι η οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, (ειδικά στους υγιείς ή ασυμπτωματικούς)  σε πολλά κράτη παγκοσμίως αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διαφωνίας και δεν προηγήθηκε καμία δημόσια συζήτηση από τους ειδικούς πριν την καθολική εφαρμογή της. Το ρεπορτάζ παρουσιάζει συγκεκριμένες επιστημονικές εργασίες και αναφορές από οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ που παραθέτουμε παρακάτω.

Και το ερώτημα για εμάς τους Έλληνες πολίτες είναι: Αν στην Αμερική βγαίνουν τέτοια ρεπορτάζ στον αέρα επειδή υπάρχει αντιπολίτευση, στην Ελλάδα που δεν γίνονται τέτοια ρεπορτάζ μήπως δεν υπάρχει πραγματική καν αντιπολίτευση …;

Εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε τον κολλητό της οικογένειας Μητσοτάκη, Αχιλλέα Νταβέλη που από τη Λάρισα όπου βρίσκεται, θησαυρίζει παράγοντας μάσκες. Όπως θα δείτε παρακάτω, δεν προσφέρουν καμία προστασία. Δεν το λέμε εμείς. Η επιστήμη το λέει.

Οι σύνδεσμοι από τις επιστημονικές παραπομπές/αναφορές του ρεπορτάζ είναι παρακάτω:

«Η υφασμάτινη μάσκα επιτρέπει μεγαλύτερη μετάδοση ιών τύπου γρίπης από την ιατρική μάσκα» – μελέτη του 2015

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4420971/

Από τις συστάσεις του ΠΟΥ για την χρήση μάσκας από υγιή άτομα λόγω κορωνοιού:

“Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας (ιατρικής ή άλλης μορφής) από υγιή άτομα στο περιβάλλον της ευρύτερης κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης καθολικής κοινότητας, μπορεί να τους αποτρέψει από μόλυνση με αναπνευστικούς ιούς, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19.”

https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/331693/WHO-2019-nCov-IPC_Masks-2020.3-eng.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Εργασία στο Nature που ενώ προτείνει την χρήση ιατρικής μάσκας στους συμπτωματικούς μας λέει ότι οι ασυμπτωματικοί με κορονοϊό δεν μετέδωσαν τον ιό:

“Μεταξύ των δειγμάτων που συλλέχθηκαν χωρίς μάσκα προσώπου, διαπιστώσαμε ότι η πλειονότητα των συμμετεχόντων με λοίμωξη από ιό γρίπης και κοροναϊό δεν έριξε ανιχνεύσιμο ιό σε αναπνευστικά σταγονίδια ή αεροζόλ,”

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0843-2

makeleio.gr

Share this post