Η αρχή στα Στενά… Η παγκόσμια σύρραξη που ετοιμάζεται

Η αρχή στα Στενά… Η παγκόσμια σύρραξη που ετοιμάζεται

Ένας πόλεμος συνιστά απευκταίο σενάριο, πόσο μάλλον όταν λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Φυσικά δεν συμβαίνει από την μία μέρα στην άλλη, καθώς πρώτα τα διπλωματικά μέσα εξαντλούνται, ενώ παράλληλα υπάρχουν «θερμά» μέτωπα που συντηρούνται και πολεμικές προετοιμασίες που εντείνονται (αμυντική βιομηχανία, στρατιωτικές ασκήσεις κ.ο.κ.).

Ενώ στην Ελλάδα όλος μας ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία, στον πλανήτη γίνονται δηλώσεις που αποδεικνύουν πως ο παγκόσμιος πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει από αλλού.

Με αφορμή την ανακοίνωση Βρετανίας και ΗΠΑ να στείλουν διεθνή ναυτική αποστολή για την προστασία των εμπορικών πλοίων στον Κόλπο, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο ότι ένας πόλεμος με το Ιράν θα είναι η «μητέρα όλων των πολέμων».

Όπως μεταδίδουν διεθνή και εγχώρια μέσα ενημέρωσης, σε ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση την Τρίτη, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε επίσης ότι εάν οι ΗΠΑ θέλουν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τη χώρα του, θα πρέπει να καταργήσουν όλες τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η δήλωση του προέδρου του Ιράν έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε διάταγμα στις 24 Ιουνίου, επιτρέποντας κυρώσεις σε αξιωματούχους που συνδέονται με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Αναφορικά με τα Στενά του Ορμούζ, ο ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι «ένα στενό είναι ένα στενό», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν γίνεται τα Στενά του Ορμούζ να είναι ελεύθερα για εσάς αλλά τα Στενά του Γιβραλτάρ να μην είναι ελεύθερο για εμάς».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει αποκλειστικά στο el.gr, το παρόν μέτωπο αποτελεί «επίτευγμα» της Εθνικής Δεξιάς -Τραμπ, Πούτιν, νέος πρωθυπουργός Βρετανίας (;)-, προκειμένου να κρατά «όμηρο» την «παγκόσμια ειρήνη» που θέλει να προωθήσει το αντίπαλο δέος, η αριστερόστροφη Νέα Τάξη -Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ.- (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΔΩ).

Μια «ειρήνη» φυσικά, η οποία θα εννοείται ως «τάξη και ασφάλεια» εις βάρος εκείνων που απειλούν την παγκόσμια εξουσία (παγκοσμιοποίηση).

Βάσει της δήλωσης λοιπόν του Ιρανού Προέδρου, αυτό που θα εμποδίσει την «ειρηνική» εγκαθίδρυση αριστερόστροφης παγκόσμιας κυβέρνησης θα είναι η «μητέρα όλων των μαχών».

Τα πάντα μπορεί να ξεκινήσουν, και σε αυτήν την περίπτωση, ξαφνικά. Από μία «σπίθα»…

Είτε αυτή ξεπεταχτεί στα Στενά του Βοσπόρου ή στα Στενά του Ορμούζ.

Εν αρχή, ΗΠΑ και Βρετανία στέλνουν, από κοινού, το Πολεμικό τους Ναυτικό στην «νέα διεθνή ναυτική αποστολή ασφάλειας της ναυσιπλοΐας», για την προστασία των εμπορικών πλοίων στον Κόλπο, σε αυτή την στρατηγική σημασίας περιοχή που βρίσκεται στον πυρήνα των εντάσεων με το Ιράν.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ναυτικής αποστολής που σκοπό θα έχει να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και να αντιμετωπίσει την «ιρανική επιθετικότητα». Αντίθετα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, η οποία τελεί ακόμα υπό αριστερόστροφη διοίκηση (βλ. Μέρκελ), δήλωσε πως δεν θα λάβει μέρος στην ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ στο Στενό του Χορμούζ.

Όλα είναι ξεκάθαρα, άπαξ και κάποιος γνωρίζει και δεχθεί πως δύο είναι τα κέντρα εξουσίας, αυτή την στιγμή στον πλανήτη, τα οποία διαχειρίζονται τις τύχες του.

Τα «μέτωπα» είναι πολλά και επιτέλους στην Ελλάδα πρέπει να «αποκολληθούμε» από την εύκολη-βολική οπτική των πραγμάτων (θερμό επεισόδιο τριών ημερών, παράδοση Κωνσταντινούπολης στους Έλληνες χωρίς να ανοίξει ελληνικό «ρουθούνι») και να επικεντρωθούμε στην πραγματικότητα και την μεγάλη εικόνα στον πλανήτη, συνδυαστικά με τις επί μέρους εξελίξεις σε αυτόν.

el.gr

Share this post