Η αρχή του τέλους της Τουρκίας – Ένα νέο κράτος γεννιέται:…

Η αρχή του τέλους της Τουρκίας – Ένα νέο κράτος γεννιέται:…

Εξελίξεις κομβικής σημασίας οι οποίες θα καθορίσουν την μορφή της Τουρκίας καθώς και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, λαμβάνουν χώρα στην Μέση Ανατολή.

 

Εξελίξεις οι οποίες έχουν έρθει εις γνώση της Άγκυρας και αιτιολογούν την φρενίτιδα που παρατηρούμε στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες. Πριν λίγο ο Ερντογάν μίλησε για νέες επιχειρήσεις σε Συρία–Ιράκ. Ο λόγος βρίσκεται παρακάτω.

 

  1. Σιίτες και Κούρδοι ενώνονται στο Βόρειο Ιράκ. Οι ΗΠΑ θέλουν καθαίρεση του Μπαρζανί και έλεγχο των δυνάμεων Πεσμεργκά που πρόσκεινται σε αυτόν.
  2. Ενοποίηση των Κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων σε Β. Συρία και Β. Ιράκ. Ενοποίηση δηλαδή των δυνάμεων SDF και Πεσμεργκά μαζί με κάποια αραβικά στοιχεία που δεν συμπαθούν τον Άσαντ
  3.  Ενιαίος κουρδικός διάδρομος Βόρειας Συρίας – Βόρειο Ιράκ με στρατηγικό κέντρο το Σιντζάρ. Εκεί που θέλει να επιτεθεί η Τουρκία.
  4. Έλεγχος όλων των οικονομικών δομών του νέου κράτους. Πετρέλαια, φυσικοί πόροι, γεωργία κτλ. Εδώ εξηγείται και η πετρελαϊκή συμφωνία ΗΠΑ-Κούρδων που αποκάλυψε το WarNews247.
  5.  Οι Κούρδοι YPG/SDF θα νομιμοποιήσουν την παρουσία των ΗΠΑ στην Βόρεια Συρία μόλις τελειώσουν οι δομικές αναδιαρθώσεις και η ενοποίηση δυνάμεων.
  6. Ως νόμιμη δύναμη πλέον οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν την ασφάλεια του νέου κράτους μαζί με την Γαλλία.
  7. Το νέο κράτος θα έχει σύνορα (σε πρώτη φάση) την ανατολική πλευρά του Ευφράτη.

TO ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΙΙΤΕΣ-PKK ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ .

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, στο Ιράκ και συγκεκριμένα στο Βόρειο Ιράκ έχουν ξεκινήσει συζητήσεις δημιουργίας μιας συμμαχίας Σιιτών και Κούρδων του PKK.

Η συμμαχία αυτή θέλει να αλώσει το κόμμα KDP του Μπαρζανί το οποίο θεωρείται ακραία φιλότουρκο, να το αντικαταστήσει με το PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν. Στη συνέχεια επιθυμεί να ενωθεί με τους υπόλοιπους Κούρδους της Βόρειας Συρίας όπου και εκεί λαμβάνουν χώρα ενοποιητικές κινήσεις.

Η Άγκυρα πιστεύει ότι πίσω από αυτό το σχέδιο βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες αυτές ήταν που κινητοποίησαν την Άγκυρα και εισέβαλε, για αρχή, στο Βόρειο Ιράκ, για να πλήξει το Gare όπου βρίσκονταν στελέχη του PKK.

Οι Τούρκοι έγιναν έξω φρενών ειδικά μετά τις πληροφορίες περί κατασκευής αμερικανικής βάσης στην περιοχή Ain Dewar, στο βορειοανατολικό προάστιο της Hasakah στα σύνορα Ιράκ-Συρίας-Τουρκίας! 

Είναι ο λεγόμενος “κουρδικός διάδρομος” τον οποίο θέλει να καταστρέψει η Άγκυρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Salih Muslim, διοικητής των Κούρδων PYD στην Συρία συνεχάρη το PKK λέγοντας:

“Το PYD, YJ, και εγώ συγχαίρω το PKK για την νίκη τους στo βουνό Gare”.

Απειλές Σιιτών εναντίον Τουρκίας: “Θα σας τελειώσουμε”

Η αρχή έγινε με την εισβολή της Τουρκίας και την επιχείρηση στο Gara. Για πρώτη φορά, σιιτικές ομάδες έβγαζαν ανακοίνωση η μία μετά την άλλη εναντίον της Τουρκίας χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Έστειλαν ισχυρές δυνάμεις να αναπτυχθούν στο Σιντζάρ.

Η σιιτική πολιτοφυλακή “HASDER” έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν λέγοντας πως “Αν συνεχίσεις τις εισβολές και κινηθείς προς Σιντζάρ, θα σου απαντήσουμε με τον σκληρότερο τρόπο”.

Στην συνέχεια, η οργάνωση Harakat al-Nujaba (η ιρακινή Χεζμπολάχ ή αλλιώς HaN) απείλησε με την σειρά της την Τουρκία.

Την σκυτάλη έλαβε μετά η οργάνωση Ashab al-Kahf η οποία στοχοποίησε και τον διευθυντή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.

“Αν συνεχίσετε με την εισβολή, όλα τα οικονομικά συμφέροντα σας και οι δυνάμεις ασφαλείας σας θα γίνουν στάχτες”.

Αργότερα οι οργανώσεις “Asa’ib Ahl Al Haq” και “Badr” κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος:

“Aπαιτούμε η Τουρκία να βασιστεί τις αρχές της καλής γειτονίας και να αποσυρθεί από το Ιράκ. Μην θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές παρασύροντας 2 γειτονικές χώρες σε μια νέα φάση συγκρούσεων και πολέμου”.

Ο Αρχηγός των δυνάμεων PMF, Abu Fadak Al-Muhammadawi, επιθεώρησε αργότερα τα στρατεύματα στο Σιντζάρ. Μια είδηση που μετέδωσε κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα το WarNews247. 

 

Σιιτική επίθεση κατά τουρκικής βάσης.

Χτες λίγο πριν την επίθεση στην αμερικανική βάση στο βόρειο Ιράκ, η σιιτική πολιτοφυλακή Ashab al-Kahf που πρόσκειται στο Ιράν έπληξε τουρκική βάση με 4 ρουκέτες Arash ιρανικής κατασκευής.

Μάλιστα η οργάνωση Ashab al-Kahf έβγαλε και βίντεο το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα από την επίθεση στην τουρκική βάση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας. “Η επίθεση αυτή ήταν ένα μήνυμα κατά της Τουρκίας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΟΙ ΗΠΑ ενώνουν τους Κούρδους και στην Συρία

Μετά το Βόρειο Ιράκ, και στην Βόρεια Συρία παρατηρούνται κινήσεις ενοποίησης (δημιουργίας ενότητας) των αντιπάλων φατριών των κουρδικών δυνάμεων αλλά και κάποιων αραβικών πληθυσμών υπό το βλέμμα των ΗΠΑ.

«Εκπρόσωποι του Κουρδικού Εθνικού Συμβουλίου (ENKS) και της οργάνωσης YPG στη βορειοανατολική Συρία ενώθηκαν.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μπράουνσταϊν και η ομάδα του προέτρεψαν τις δύο πλευρές να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Μια αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ταξίδεψε στη βορειοανατολική Συρία για να προωθήσει την πολιτική ενσωμάτωση της οργάνωσης YGP / SDG / PKK και του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου των Κούρδων (ENSK), που είναι προσκείμενο στο Μπαρζανί, για να δείξει την επιρροή και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

Οι Σιιτικές ανακοινώσεις εναντίον της Τουρκίας
Οι Σιιτικές ανακοινώσεις εναντίον της Τουρκίας

 

 

 

 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

warnews247.gr

Share this post